Αναγνώστες

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Celebrity ή Δήμαρχος;


Του Τάκης Σπηλιόπουλου, adianoito.blogspot.com, 28/08/2010
Θα είναι ο Γιώργος Καμίνης υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων; Μα είναι τόσο σημαντικό το γεγονός; Εν πρώτοις ίσως όχι, να μην είναι σημαντικό. Αν όμως, δείτε προσεκτικά τα επί μέρους χαρακτηριστικά της υπόθεσης, ίσως αλλάξετε γνώμη.

Μέχρι την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, δεν ήταν γνωστό αν το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει ή όχι την υποψηφιότητά, κάτι που έθεσε ως προϋπόθεση ο Γιώργος Καμίνης για την αποδοχή ή όχι της πρότασης Κουβέλη. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πώς ξεκίνησαν από το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπήσεις στην εκλογική βάση της Αθήνας, για να αξιολογηθεί η υποψηφιότητά του. Να δουν αν κάνει ή δεν κάνει, αν είναι μια ενδιαφέρουσα ή αδιάφορη υποψηφιότητά, αν με άλλα λόγια τραβάει ή δεν τραβάει για τον Δήμο της Αθήνας. Αυτή είναι μια παγιωμένη πρακτική από τα κόμματα.

Για να μην έχετε όμως αγωνία, σας λέμε με απόλυτη βεβαιότητα πως το αποτέλεσμα των γκάλοπ θα είναι αρνητικό, καθώς ο κ. Καμίνης δεν έχει την απαιτούμενη αναγνωρισιμότητα. Γιατί δεν βγαίνει στα τηλεπαράθυρα να φωνάξει, γιατί δεν φρόντισε να κάνει δημόσιες σχέσεις με μεγαλοδημοσιογράφους και καναλάρχες, γιατί δεν κυκλοφορεί στα σωστά μέρη την σωστή ώρα με τους σωστούς ανθρώπους, γιατί έκανε όλα αυτά τα χρόνια απλώς και μόνον τη δουλειά του. Αυτοί και μόνο αυτοί είναι οι λόγοι, που τα γκάλοπ θα είναι αρνητικά στην υποψηφιότητα του.

Ο ίδιος πάντως σε αντίθεση με τα ισχύοντα, πριν «παζαρέψει» την υποψηφιότητά ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του συνηγόρου του πολίτη. Είναι αυτονόητο, ότι η διαρροή του ονόματός του ως υποψηφίου δημάρχου, θα ήταν αρκετή να βλάψει το κύρος της ανεξάρτητης αρχής. Ούτως ή άλλως επτά χρόνια τώρα ουδέποτε επικρίθηκε, αντιθέτως πολλαπλώς επαινέθηκε και για τον τρόπο που έκανε τη δουλειά του.

Παρότι πολλές φορές μπήκε στη μύτη της εξουσίας, ουδείς τον αντιστρατεύτηκε. Είναι δε από τις λίγες περιπτώσεις δημόσιων λειτουργών που είχαν υπερκομματική αποδοχή. Και από το ΠΑΣΟΚ- που τον πρότεινε το 2003- και από τη ΝΔ- που ανανέωσε τη θητεία του το 2007, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που τον αντιμετώπισαν πάντα με σεβασμό.

Και όμως σήμερα κάποιοι περιμένουν τα γκάλοπ, για να κρίνουν την επάρκεια του! Ενός ανθρώπου άμεπτου, καταρτισμένου, που ξέρει όσο λίγοι- και μάλιστα από τη σκοπιά του πολίτη- τα προβλήματα, τις αδυναμίες, τις δυνατότητες, τα θετικά και τα αρνητικά κάθε δημόσιας αρχής, μέσα από τις χιλιάδες υποθέσεις που έχει χειριστεί!

Με αυτά τα κριτήρια ωστόσο, μια οποιαδήποτε τηλεοπτική persona, ένας celebrity θα ήταν απείρως αποτελεσματικότερη υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας. Θα το επιβεβαίωναν πανηγυρικά άλλωστε, όλα τα γκάλοπ.

ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Νέα δεδομένα παρουσιάζουν η προεκλογική εκστρατεία και η ανεύρεση υποψηφίου για την Περιφέρεια Αττικής για το σχήμα του ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ, από χθες. Ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος με δήλωσή του στην «Ε» έκανε γνωστό ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Στον ΣΥΝ είχαν επενδύσει στην υποψηφιότητα Μητρόπουλου. Και πήραν μια ακόμη απόρριψη
«Κάθε άλλο παρά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που εξαρχής έθεσα για την πιθανή συμμετοχή μου στις εκλογές του Νοεμβρίου», λέει μεταξύ άλλων, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στον ΣΥΝ. Ο γνωστός εργατολόγος είναι ο δεύτερος μετά τη Σοφία Σακοράφα που δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του περιφερειράρχη Αττικής.

Στον ΣΥΝ κυρίως, είχαν επενδύσει ιδιαίτερα στην υποψηφιότητα Μητρόπουλου. Πριν από δέκα ημέρες και ο τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής, με δήλωση του στην «Ε», είχε κάνει γνωστό ότι δεν ίσχυαν τα σενάρια που τον έφεραν ως υποψήφιο για τον Δήμο Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολη η δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου έχει ως εξής: «Οι εντεινόμενες αντιμαχίες και οι αυτοποιητικές ερμηνείες της συγκυρίας στην ευρύτερη Αριστερά, παρά τις ευκρινέστερες και γενικότερες ταξικές και κοινωνικές συσπειρώσεις που προξενεί το αντικοινωνικό μεταβλητό Μνημόνιο των δανειστών, αποδυναμώνουν κάθε προσπάθεια ενωτικής έκφρασης του λαού για την ανάδειξη της αναπτυξιακής αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης και την προβολή της εναλλακτικής πολιτικής! Ως εκ τούτου, κάθε άλλο παρά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που εξαρχής έθεσα για την πιθανή συμμετοχή μου στις εκλογές του Νοεμβρίου».

Ο ίδιος συνεχίζει: «Από την πρώτη στιγμή δήλωσα θα υπεστήριζα μια τέτοια προσπάθεια από οποιαδήποτε θέση, αφού: Πρώτον, υπάρχουν καταλληλότερα πρόσωπα από μένα να ηγηθούν.

Δεύτερον, αδυνατώ να σηκώσω το βάρος μιας τέτοιας μεγάλης τιμής και τρίτον, δεν διαθέτω πείρα ανάλογη, αφού ούτε εγώ ούτε κάποιο μέλος της οικογένειάς μου, σημερινής ή προηγουμένων, έχει ασκήσει δημόσιο αξίωμα ή έχει διαχειριστεί δημόσια αγαθά. Θα είμαι, όσο αναπνέω, πάντα κοντά στον πολύπαθο λαό μας, που δεν φέρει καμία ευθύνη για τα δεινά που τον βρήκαν».

Την Τετάρτη ο Αλέξης Μητρόπουλος θα είναι εκ των ομιλητών σε εκδήλωση που διοργανώνει στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) το Κέντρο Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης «Δημοκρατική Συνεννόηση». Πρόκειται για την ομάδα που έχουν συστήσει στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έχουν δηλώσει τη διαφωνία τους με το Μνημόνιο.

Εκδήλωση

Η εκδήλωση, με γενικό τίτλο «Το Μνημόνιο, ο "Καλλικράτης" και οι πολιτικές εξελίξεις», θα γίνει στις 7.00 το απόγευμα. Εκτός του Αλέξη Μητρόπουλου ομιλητές είναι οι Κώστας Βεργόπουλος, καθηγητής Παν/μίου Paris VIII, Νώτης Μαριάς, καθηγητής Παν/μίου Κρήτης, Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής Αττικής και Σπύρος Παπασπύρος, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ.

Σ' αυτό κλίμα αναμένεται με ενδιαφέρον η δημόσια τοποθέτηση του Αλέκου Αλαβάνου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται συνεργάτες του, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. Ως αντίβαρο στην υποψηφιότητα Αλαβάνου δεν θεωρείται απίθανο να υπάρξει υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπαδημούλη, το όνομα του οποίου γράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες

Ελπίδα η πρόταση Καμίνη


Κώστας Κάρης, Κυριακάτικη Αυγή, 29/08/2010
Η υποψηφιότητα του καθηγητή Γ. Καμίνη για τη δημαρχία της Αθήνας είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις για να δοκιμαστεί και να θεμελιωθεί μια νέα σχέση πολίτη και δήμου. Είκοσι πέντε χρόνια μονοκομματικής διοίκησης του δήμου είναι πολλά, έχει κλείσει ο κύκλος αυτός. Παρά τον συνεχή δανεισμό και τη συνεπαγόμενη αύξηση των τελών κ.λπ., η προσφορά του δήμου προς τους δημότες όλο και μικραίνει και υποβαθμίζεται.

Ο επικεφαλής του Συνηγόρου του Πολίτη έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια - μαζί με τους συνεργάτες του - να αποδείξει ότι μπορεί στη σημερινή Ελλάδα να υπάρξει, να εφαρμοστεί μια διαφορετική σχέση με το Δημόσιο. Με έλεγχο, με σεβασμό στα δικαιώματα όλων, αλλά και με προστασία του δημοσίου συμφέροντος στο πλαίσιο του νόμου. Ίσως, λόγω των πολλών και ποικίλων προσφυγών των πολιτών και της ενδελεχούς μελέτης τους από τους ανθρώπους της Αρχής, ο κ. Καμίνης να είναι πιο ενημερωμένος για πολλά προβλήματα και μεγαλύτερο βάθος από τους δημάρχους που πέρασαν.

Σίγουρα, πάντως, είναι “υγιέστερα” ενημερωμένος. Γιατί στον Συνήγορο δεν απευθύνονται όσοι αναζητούν διορισμό ή την παρανομία, αλλά πολίτες που πιστεύουν - δικαίως ή αδίκως - ότι βλάφθηκαν από το Δημόσιο με κάποια απόφασή του ή με την αδράνειά του.

Γι’ αυτούς τους λόγους, και λόγω των γνώσεων και του δημοκρατικού χαρακτήρα του, η υποψηφιότητα του κ. Καμίνη είναι μια σαφής, δημοκρατική, εναλλακτική λύση για τη δημαρχία απέναντι στο σημερινό πελατειακό, παραταξιακό καθεστώς. Δεν είναι μια κομματική υποψηφιότητα, καθώς ο ίδιος δεν είναι ενταγμένος κομματικά. Επιδιώκει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, στόχος είναι ο συνδυασμός του να ξεκινήσει με δυναμική νίκης. Με τη δημόσια πρόταση ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της “Δημοκρατικής Αριστεράς” έκανε την αρχή. Ο κ. Καμίνης τη δέχθηκε ανακοινώνοντας συγχρόνως την παραίτησή του από τον Συνήγορο, όπως έπρεπε. Επιβεβαίωσε και το ήθος του και τον σεβασμό στον θεσμό που με τόση επιτυχία υπηρέτησε.

Η στάση της κοινής γνώμης είναι εμφανώς θετική, ενώ υπάρχει σημαντική κινητοποίηση πολιτών. Από τον χώρο των Οικολόγων Πράσινων ο Ν. Χρυσόγελος -που είναι και υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου- με δήλωσή του υποστηρίζει την υποψηφιότητα Καμίνη. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανακοινώσει την επιλογή της, αλλά πρέπει να σημειώσουμε ότι η απόρριψη της πρότασης ανεβάζει πολύ τον πήχυ των κριτηρίων για την άλλη τελική επιλογή. Έτσι προκαλούν πολλά ερωτήματα δημοσιεύματα σε μερίδα του φιλοκυβερνητικού τύπου που εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ να αντιδρά στην υποψηφιότητα του έως τώρα Συνηγόρου του Πολίτη.

Είναι δυνατόν έμπειρα στελέχη να εγκλωβίζονται στη “μικροεξουσία” που συνυπάρχει με το καθεστώς των μηχανισμών της Ν.Δ; Είναι δυνατόν να υποστηρίζεται ότι μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας έχει ένας ή μία υπουργός; Και όμως. Ισχυρά στελέχη απαιτούν ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων (και Θεσσαλονίκης, και...) να έχει περάσει από τον “κομματικό σωλήνα” -θέση που έχει ελάχιστη στήριξη στη βάση, στον δημοκρατικό κόσμο. Ουσιαστικά δεν πρόκειται μόνον για δυσπιστία στην ιδέα της ευρύτερης συνεργασίας. Είναι μια ακόμη εκδήλωση της αντίδρασης του πελατειακού, δικομματικού συστήματος στην απαίτηση της κοινωνίας για διαφορετική σχέση πολίτη - κράτους.

Την πρόταση για τον κ. Καμίνη έσπευσε να απορρίψει αμέσως ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Δικαίωμά του. Προφανώς έχει υπόψη του καλύτερη πρόταση, που δεν την απεκάλυψε. Ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε να εξηγήσει την απόρριψη λέγοντας ότι δεν θέλει να δώσει συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ μέσω του κ. Καμίνη. Από αυτή τη σκοπιά είναι δύσκολο να συμφωνήσει κανείς μαζί του. Είναι εκκλησία να εκδίδει ή να αρνείται συγχωροχάρτια; Αν κάθε πολιτική δύναμη κατέχει την “αλήθεια” και ορίζει τους “αμαρτωλούς” -όπως κάνει το ΚΚΕ- δεν υπάρχει χώρος για συνεργασίες και συμπτώσεις.

Στον δήμο της Αθήνας γεννιέται η ελπίδα της ανατροπής. Όχι να φύγουν εκείνοι, για να έρθουν οι άλλοι. Αλλά για να επιχειρηθεί, με επικεφαλής τον κ. Καμίνη, η αντιμετώπιση της κρίσης εμπιστοσύνης, να αναπτυχθεί νέα σχέση πολίτη και δήμου. Τουλάχιστον διαφάνεια και εντιμότητα στην οικονομική διαχείριση, σεβασμό των δικαιωμάτων όλων, προσφορά καλύτερων συνθηκών στον πολίτη που ζει και δουλεύει στην πρωτεύουσα.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Ένα σχόλιο για τον Μεγάλο Συνασπισμό που προτείνει ή ονειρεύεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης

Διαβάζω: «…Τη δημιουργία ενός «μεγάλου συνασπισμού», με συμμετοχή του ΣΥΝ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Οικολόγων Πράσινων και διαφωνούντων του ΠΑΣΟΚ, προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης…»

Να πω ότι δεν έχω τις διανοητικές ικανότητες να καταλάβω την "πιρουέτα" του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη...να το δεχθώ …
Έχω όμως να απαντήσω σε μερικά ερωτήματα περισσότερο προς εμένα τον ίδιο… και τα ερωτήματα αυτά με βασανίζουν….

Για μας τους παλαιότερους , τους ηλικιακά σύγχρονους του Δ. Παπαδημούλη, οι οποίοι με ενδιαφέρον παρακολουθούσαν την πορεία εξέλιξης των «στελεχών της αριστεράς και της ανανέωσης» … όλοι αυτοί, οι οποίοι δεν θέλησαν να συμβιβαστούν και να ακολουθήσουν τακτικές «εγκεφαλικής απόρριψης και παχυδερμικής αναισθησίας », η ανέλιξη των ατόμων τύπου Παπαδημούλη είναι γνωστή… όπως είναι γνωστές και οι τακτικές για την κοινωνική και πολιτική επιβίωση των «ανθρώπων του μηχανισμού και του συστήματος κάθε εξουσίας»…

Ο μανδύας της «ανανέωσης» βόλεψε πολλούς… και τούς πήγε και μακριά και ψηλά…

Οι καιροί όμως άλλαξαν …στη ζωή κάποτε …και για κάποιους … τα παθήματα γίνονται μαθήματα…

Η περίοδος της μεταπολιτευτικής ελληνικής παράνοιας στον χώρο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς κλείνει… και ο «κάθε κατεργάρης» θα πάει στον πάγκο που του αξίζει…

Τα παλαιομοδίτικα πολιτικάντικα και οι νεοκομμουνιστικές «τακτικές επιβίωσης» δεν πρόκειται να ξαναπαγιδεύσουν τους σκεπτόμενους και διδαχθέντες…

Η προσφορά της αριστεράς στην λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, φαίνεται να είναι μόνον από τον δρόμο, τον οποίο έχει χαράξει και εξαγγείλει με την ιδρυτική του διακήρυξη της 27ης Ιουνίου 2010, ο νέος φορέας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ».

Η ταλαιπωρία της λεγόμενης ανανεωτικής ελληνικής αριστεράς πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει.

Αυτό που κυριάρχησε στην προδικτακτορική ΕΔΑ,- τρανζίστορ και γραφεία εξωτερικού /εσωτερικού-, συνεχίστηκε τα χρόνια της δικτατορίας και έγινε η σύγχρονη τραγωδία της ελληνικής αριστεράς στην μεταπολίτευση με την ανάλωση δυνάμεων, υπό την επήρεια του εισαγόμενου ευρωκομμουνισμού, σε δονκιχωτικές περιπέτειες με νεοκομμουνιστικές μεθοδολογίες ,θα πάρει επιτέλους ένα τέλος.

Το έκτρωμα του πολιτικάντικου ΣΥΝ του 89 με το ΚΚΕ, η συνέχιση του ΣΥΝ με των εκ διαγραφής κλπ κουκουέδων του ΚΚΕ, και κορύφωση την «πολιτική τερατογέννηση» του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να έχει διδάξει τόσα που πρέπει να είναι αρκετά ώστε να αποφευχθούν οι παγίδες…

Η βίαιη επαναφορά στην πραγματικότητα, την οποία βιώνει και θα βιώσει η χώρα, πληρώνοντας βαρύ τίμημα για τις εγκληματικές αδυναμίες, τα λάθη και τον αμοραλισμό της μεταπολιτευτικής πολιτικής ηγεσίας, ανεξαρτήτου χρώματος ή μεριδίου ευθύνης, είναι πλέον μη αμφισβητούμενη.

Είναι ανθρώπινο ότι γίνονται προσπάθειες διαιώνισης του υπάρχοντος status quo.

Η πολιτική επιβίωση ήταν, είναι και θα είναι το μέγιστο και δυστυχώς το πρωτεύον για μια μεγάλη μερίδα των επαγγελματιών της πολιτικής και των μηχανισμών.

Η χώρα όμως χρειάζεται νέο τρόπο σκέψης και λειτουργίας στο πολιτικό της προσωπικό, αν θα έχει κάποια πιθανότητα να επιβιώσει ως κοινωνία και ως κρατική οντότητα, πολύ δε περισσότερο αν θέλει να ευημερήσει.

Οι συνταγές του τύπου, τον οποίο προτείνει ο Δ. Παπαδημούλης, δηλαδή …η δημιουργία ενός «μεγάλου συνασπισμού», με συμμετοχή του ΣΥΝ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Οικολόγων Πράσινων και διαφωνούντων του ΠΑΣΟΚ,… υποδηλώνουν πολλά.

Ειδικά αυτή την στιγμή …όταν τα μηνύματα στην ελληνική κοινωνία γενικά και στην απεγκλωβισμένη σύγχρονη αριστερά ειδικά, πού ξαναβρίσκει την ελπίδα κτίζοντας τον νέο της φορέα, την «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»…

Οι αναφερόμενοι από τον Δ. Παπαδημούλη ως υποψήφιοι για τον Μεγάλο Συνασπισμό, εκτός ΣΥΝ, θα βρουν τον δρόμο τους και θα κάνουν τις επιλογές τους.

Ο ΣΥΝ απ΄ ότι φαίνεται ήδη τον βρήκε, το δρόμο του, στον ΣΥΡΙΖΑ… εδώ και χρόνια… και παίζεται ακόμη η κατάληξη στους ομογάλακτους του ΚΚΕ….

Αυτό φαίνεται ότι δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα ο Δ. Παπαδημούλης και ας είναι «μεγαλόσχημων παράγοντας» πρώην ευρωβουλευτής και νυν βουλευτής ….

Μπορεί ο ίδιος να αγωνιά για την προσωπική του πολιτική επιβίωση… πολύ ανθρώπινη αδυναμία…

‘Όμως σαφέστατα πρέπει να είναι δείγμα πολιτικής ανεπάρκειας και ελλείμματος δυνατότητας αντίληψης των μεγάλων αλλαγών πού συντελέστηκαν και συντελούνται στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στην αριστερά…

Και δεν είναι το πρώτο δείγμα … και φοβάμαι ότι δεν θα είναι και το τελευταίο…

…μωραίνει θεός ον ήθελε απολέσει…

Ή

…καλοκαίρι είναι και ο καθείς έχει δικαίωμα να ονειρεύεται «όνειρα θερινής νυκτός»…

Παναγιώτης Κουτσοπίνης

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Φώτης Κουβέλης: Απορρίπτουμε την πρόταση της ηγεσίας της ΝΔ για τη συγκρότηση ενός αντι-μνημονιακού μετώπου.


Εμείς, ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, δεν θεωρούμε το κόμμα μας Βατικανό που εκδίδει συγχωροχάρτια ή στέλνει στην πυρά
Ο Φώτης Κουβέλης, Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος μεταξύ άλλων τόνισε:

«1. Οι εκλογές του Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν σε ένα ιδιαιτέρως οξυμένο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον. Η οικονομική κρίση, όπως εμφανίζεται με τις εκρηκτικές διαστάσεις της στην χώρα μας, το Μνημόνιο, τα άδικα και σκληρά κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού λαού, καθώς και η αυτόματη διαπλοκή τοπικού και περιφερειακού με την κρατική εξουσία θα ωθούν τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, να στέκονται κριτικά ή αρνητικά όχι μόνο απέναντι στην αιρετή διοίκηση του δήμου ή των νομαρχιών-ενταγμένων πλέον στις περιφέρειες-, που για την απόδοση ή μη του έργου τους κρίνονται, αλλά απέναντι στην κυβέρνηση για τις συνολικές της πολιτικές, που το αποτύπωμα τους θα είναι αισθητό στη μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών.

H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, λαμβάνοντας υπ’ όψη την τρέχουσα συγκυρία, αναδεικνύει τον αυτοδιοικητικό και πολιτικό χαρακτήρα τους. Ο κεντρικός της στόχος σε αυτές τις εκλογές είναι η νίκη των ιδεών της ουσιαστικής αποκέντρωσης με αυτοδιοίκηση και η επικράτηση των δυνάμεων που σε τοπικό επίπεδο μπορούν να υπερασπιστούν και να προωθήσουν αυτές τις ιδέες.

Οι εκλογές θα στείλουν μηνύματα αλλά δεν μπορεί να μετατραπούν σε ένα είδος δημοψηφίσματος.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου θέτουμε ως γενικό στόχο την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων που θα διαχειριστούν με διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο τις τοπικές υποθέσεις και τα οικονομικά – και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στις συνθήκες της δημοσιονομικής κρίσης. Δημοτικές και περιφερειακές αρχές που θα λειτουργούν με πλήρη και απόλυτη διαφάνεια και θα αγωνίζονται για τη βελτίωση της ζωής των πολλών, στηρίζοντας πρωταρχικά τους αδύνατους, για την ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, φυσικού και αστικού. Μακριά από πελατειακές εξυπηρετήσεις, με συνεπή αγώνα για αποκέντρωση- περιφερειακή συγκρότηση.

Επιδιώκουμε την όσο το δυνατό πιο ισχυρή συμμετοχή μας στους δήμους και τις περιφέρειες, με συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις μέσα από φερέγγυους συνδυασμούς και πρόσωπα. Στόχος μας είναι η προώθηση της ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής και η διεκδίκηση λύσεων στα τοπικά προβλήματα.

Εμείς, ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, δεν θεωρούμε το κόμμα μας Βατικανό που εκδίδει συγχωροχάρτια ή στέλνει στην πυρά. Επιδιώκουμε υπεύθυνες πολιτικές και προτάσεις, που θα αντιπαλεύουν συστηματικά και στην πράξη συντηρητικές επιλογές, τη στασιμότητα και τις οπισθοδρομικές διακυβερνήσεις στην αυτοδιοίκηση και θα προωθούν συγκεκριμένα και άμεσα πολιτικά και κοινωνικά αποτελέσματα χειροπιαστά για τους πολίτες.

2. Απορρίπτουμε την πρόταση της ηγεσίας της ΝΔ για τη συγκρότηση ενός αντι-μνημονιακού μετώπου. Εμείς ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είμαστε ξεκάθαροι. Το Μνημόνιο το έχουμε καταψηφίσει. Εμείς διεκδικούμε δημοκρατικές αλλαγές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων και όχι την πολιτική ρητορεία που απλώς καταγγέλλει γενικά και αόριστα το μνημόνιο, πολιτική που τελικά οδηγεί σε ακινησία και ουσιαστικά καταλήγει υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου.

3. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ επισημαίνει δύο επείγουσες προτεραιότητες αλλαγής στην οικονομική πολιτική: την αύξηση των δημοσίων εσόδων και τη καταπολέμηση της ακρίβειας. Τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται με λόγια και ευχές και προφανώς με επικοινωνιακή διαχείριση που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Η κάλυψη της δραματικής υστέρησης των δημοσίων εσόδων και η περαιτέρω αύξησή τους δεν πρέπει να γίνεται με τη λογική της πεπατημένης, που έχει ακόμη άλλη μία φορά αποδειχθεί αναποτελεσματική. Αυτή δηλαδή της μεγαλύτερης περικοπής των δαπανών με την απειλή για το 2011 και νέων μειώσεων μισθών, καθώς και με την επιβολή νέων έμμεσων φόρους και της αύξησης του ΦΠΑ. Οι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που οδηγούνται σε «λουκέτο» πρέπει να προκαλέσουν συναγερμό για την αποτροπή τέτοιων πολιτικών. Αντιθέτως, τη θέση των αλλεπάλληλων κυβερνητικών συσκέψεων πρέπει να πάρουν οι αποφάσεις για την ταχύτατη κινητοποίηση των κρατικών μηχανισμών, που καθυστερούν υπερβολικά παρά τις εξαγγελίες, και η άμεση ενίσχυση των εισπρακτικών υπηρεσιών των ΔΟΥ.

Η πελατειακή ανοχή απέναντι στη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία πρέπει να σταματήσει στην πράξη και όχι στα λόγια.

Κύριοι στόχοι πρέπει να είναι η εξασφάλιση πόρων για την τροφοδότηση των προγραμμάτων για τους ανέργους, για τις κοινωνικές πολιτικές που καταρρέουν και η επαναφορά στη ζωή του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που έχει θυσιαστεί. Οι δημόσιες επενδύσεις είναι σήμερα το μόνον άμεσο και αποτελεσματικό εργαλείο για την ανάπτυξη, που θα συμβάλει αποφασιστικά στη συγκράτηση της ανεργίας.

Προτεραιότητα αποτελεί η δραστική μείωση του πληθωρισμού που καλπάζει, καθώς η επιβάρυνση των έμμεσων φόρων πέρασε ολόκληρη στην κατανάλωση, αυξάνοντας κι άλλο τα κέρδη της παραοικονομίας και πλήττοντας την κοινωνία.

Απαιτούνται τώρα δεσμεύσεις και παρεμβάσεις και όχι η ανοχή και η αδράνεια που επιδεικνύει σήμερα η κυβέρνηση.»

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης


Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο Συνήγορος του Πολίτη Γιώργος Καμίνης, αναφέροντας ότι συζητά την πρόταση που του έγινε από τον Φώτη Κουβέλη να κατέβει ως υπερκομματικός υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του:

Τον προσεχή Μάρτιο συμπληρώνω οκτώ χρόνια, δηλαδή δύο πλήρεις θητείες στο αξίωμα του Συνήγορου του Πολίτη, έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει στην ίδια αρχή από τη θέση του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη. Βασική μέριμνά μου από την πρώτη στιγμή ήταν η προάσπιση του κύρους και της ανεξαρτησίας της αρχής. Όλα αυτά τα χρόνια, από κοινού με τους άμεσους συνεργάτες μου και το προσωπικό, προσπαθήσαμε συστηματικά να εμφυσήσουμε στη δημόσια διοίκηση δύο αρχές θεμελιώδεις για ένα σύγχρονο κράτους δικαίου : τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη.

Στις αρχές του μήνα ο κύριος Φώτης Κουβέλης μου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να με προτείνει ως υπερκομματικό υποψήφιο στις επικείμενες εκλογές για το αξίωμα του δημάρχου της Αθήνας. Δέχτηκα να συζητήσω την τιμητική αυτή πρόταση, καθώς θεωρώ ότι έχω ουσιαστικά ολοκληρώσει το έργο μου στον Συνήγορο του Πολίτη. Επιπλέον, εκτιμώντας ότι ο Δήμος της Αθήνας διέρχεται μια οξύτατη κρίση, θεωρώ αναγκαία μια εναλλακτική πρόταση που θα υπερβαίνει τις κομματικές περιχαρακώσεις.

Ανεξάρτητα, πάντως, από την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα, αποφάσισα να παραιτηθώ, προκειμένου να μην βαρύνει καμία απολύτως σκιά την ανεξάρτητη αρχή στην οποία υπηρετώ. Την παραίτησή μου θα υποβάλω εντός του Σεπτεμβρίου, περιοριζόμενος έως τότε στη διεκπεραίωση διοικητικών εκκρεμοτήτων, για τις οποίες δεν είναι νομικά δυνατή η αναπλήρωσή μου. Κατά τα λοιπά και έως την εκλογή νέου Συνήγορου του Πολίτη, θα εφαρμοστεί ο θεσμός της αναπλήρωσης από Βοηθό Συνήγορο, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, το προσωπικό του Συνήγορου του Πολίτη και τους χιλιάδες πολίτες που έχουν κατά καιρούς προσφύγει στην ανεξάρτητη αρχή τιμώντας την με την εμπιστοσύνη τους.

Βαθμολογία:

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Επιβεβαιώνει την υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη ο Φ. Κουβέλης

Η Δημοκρατική Αριστερά έχει προτείνει στο ΠΑΣΟΚ και τους Οικολόγους Πράσινους ως υποψήφιο για το δήμο της Αθήνας, τον Συνήγορο του Πολίτη, Γιώργο Καμίνη, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο Φώτης Κουβέλης.
Ο επικεφαλής της Δ.Α τόνισε ότι πρόκειται για υπερκομματική προσωπικότητα ενώ υπογράμμισε ότι πεποίθησή του είναι πως η συγκεκριμένη υποψηφιότητα είναι δυνατόν να οδηγήσει σε συμπαράταξη.

Όπως πρόσθεσε, οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, και συσπειρώσεις εναντίον του μνημονίου δεν είναι δυνατόν να προκύψουν με επάρκεια και συνεκτικότητα όταν οι πολιτικές δυνάμεις διαφωνούν μεταξύ τους. «Και η Αριστερά και η ΝΔ τάσσονται εναντίον του μνημονίου. Η συσπείρωση προϋποθέτει ομοιογένεια» σημείωσε.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά, τόνισε ότι θα έχει "αυτόνομη παρουσία" ενώ διευκρίνισε ότι ο χώρος της αυτοδιοίκησης "δεν είναι χώρος πολιτικής αντιπαλότητας και αντιπαράθεσης".

Σύμφωνα με τον Φ. Κουβέλη, ένα από τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης είναι η αποκέντρωση. Όπως υπογράμμισε, σε μια περίοδο κρίσης προέχει το να προωθηθεί μια αυτοδιοίκηση με κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επέκρινε τον Καλλικράτη ότι δεν μεταβίβασε τις αναγκαίες αρμοδιότητες από τη κεντρική διοίκηση στην αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ έκανε λόγο για Αριστερά που αυτοπεριχαρακώνεται, ενώ επισήμανε ότι στόχος της ΔΑ δεν είναι η στήριξη των συντεχνιών. Αναφορικά με τη διακυβέρνηση του τόπου, ανέφερε ότι η Αριστερά έχει ευθύνη να δώσει απάντηση στο κυβερνητικό πρόβλημα.


Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι η Αριστερά "δεν το έχει πετύχει και έτσι δεν έχει κατορθώσει να εισπράξει πολιτικά τη δυσαρέσκεια των πολιτών προς τα δύο μεγάλα κόμματα".
Χαρακτήρισε το Μνημόνιο "ένα πλαίσιο με απαράδεκτες ρυθμίσεις που εξειδικεύονται με το φορολογικό σύστημα, που είναι άδικο και αντισυνταγματικό". Και συνέχισε λέγοντας: "Η Αριστερά καλείται να διαμορφώσει μια σχέση προγραμματικής εμπιστοσύνης με τους πολίτες".

Από την άλλη, ο Φ. Κουβέλης εκτίμησε ότι "θα αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί" καθώς όπως είπε, "το πολιτικό σύστημα απαξιωμένο αποσυντίθεται μπροστά στην κρίση των πολιτών".

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ανεξαρτοποιήθηκε από την “Ανοιχτή πόλη” ο Φ. Προβατάς



Την απόφασή του να συνεχίσει ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας γνωστοποίησε χθες ο Φώτης Προβατάς, με επιστολές του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θοδ. Μπεχράκη και τη Συντονιστική Γραμματεία της δημοτικής ομάδας της Ανοιχτής Πόλης.
Ο Φ. Προβατάς, που έγινε μέλος του δημοτικού συμβουλίου έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Οκτώβρη, όταν ο Αλέξης Τσίπρας εκλέχθηκε βουλευτής και παραιτήθηκε από τη θέση (είχαν προηγηθεί και άλλες δύο παραιτήσεις)των Γρηγόρη Ψαριανού που ήρθε πρώτος με 3.247 ψήφους, και Άννας Φιλίνης με 2.712 ψήφους. Στην επιστολή του προς την Ανοιχτή Πόλη, αναφέρεται στην πρόσφατη (22 Ιουλίου) διευρυμένη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κίνησης, στην οποία συζητήθηκε η σχετική με την αυτοδιοίκηση απόφαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως σημειώνει, εξέφρασε την “κατηγορηματική διαφωνία του” τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας.
Συγκεκριμένα ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος καταγγέλλει πως η Ανοιχτή Πόλη έχει “διολισθήσει” σε θέσεις και διαδικασίες “που δεν έχουν καμιά μα καμιά σχέση με τα ιδρυτικά προγραμματικά κείμενα”, καθώς, όπως λέει, είναι “ανήκουστο” μια δημοτική κίνηση “να καταντήσει να συζητά, να εξειδικεύει και να υλοποιεί τις αποφάσεις του οποιουδήποτε πολιτικού φορέα”. Ως προς την ουσία δε, κρίνει “κατεδαφιστικές για την τοπική αυτοδιοίκηση αυτές καθαυτές τις επιλογές”, αφού “θέτουν ως μοναδικούς στόχους των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοέμβρη, τη συσπείρωση κατά της τρόικας, των κυβερνητικών μέτρων, του Καλλικράτη”.
Στον αντίποδα, ο κ. Προβατάς είχε εκφράσει την άποψη ότι “οι καταστροφικές για την Αθήνα πολιτικές των συντηρητικών δημοτικών αρχών επί είκοσι πέντε συνεχή χρόνια, με επιστέγασμα τη σημερινή εξαθλίωση της

Οι σταυροί της Ανοιχτής Πόλης
Με τέσσερα πρόσωπα θα συμμετέχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο η Ανοιχτή Πόλη. Εκτός από τον επικεφαλής του συνδυασμού Αλέξη Τσίπρα, δημοτικά έδρανα επίσης θα καταλάβουν ο Γρηγόρης Ψαριανός που ήρθε πρώτος με 3.247 ψήφους, η Άννα Φιλίνη με 2.712 ψήφους και ο Ρήγας Αξελός με 1.486 ψήφους.Αναλυτικά οι σταυροί που έλαβαν οι υποψήφιοι της Ανοιχτής Πόλης έχουν ως εξής:
ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 3.247, ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ 2.712, ΑΞΕΛΟΣ ΡΗΓΑΣ 1.486, ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΕΛΘΗΝΑ) 1.281, ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ ΕΛΕΝΗ 1.059, ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΦΩΤΙΟΣ 1.035, ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 951, ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ 827, ΓΚΛΑΒΑ ΜΑΡΙΑ 761, ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΟΛΓΑ 753, ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΛΗΔΑ 723, ΛΙΑΝΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 696, ΦΕΡΧΑΤ ΡΑΜΑΔΑΝ 689, ΒΑΛΣΑΜΗ ΟΛΥΜΠΙΑ 666, ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑ 653, ΘΕΟΔΟΣΗ ΑΥΓΟΥΛΑ (ΑΥΓΗ) 628, ΜΑΝΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 614, ΑΡΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΕΡΑ) 528, ΒΛΑΜΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 507, ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 507, ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 507, ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 500, ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 490, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΙΑ) 478, ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 478, ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 470, ΜΑΝΤΑΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΙΩΣΗΦ 455, ΔΑΜΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 446, ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΟΥΛΑ) 446, ΚΛΕΦΤΟΔΗΜΟΣ 426, ΜΗΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 425, ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ (ΣΙΣΣΥ) 412, ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ ΜΑΡΙΑ 411, ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ-ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΒΙΤΑ) 405, ΖΥΡΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 403, ΖΗΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 377, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 374, ΒΩΒΟΣ ΤΟΥΜΠΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 356, ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΒΙΤΣ ΜΑΡΙΑ 356, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) 355, ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 350, ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 345, ΤΣΑΒΑΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΒΗ) 343, ΣΚΟΥΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 340, ΚΟΥΣΙΑΝΤΖΑ ΣΟΦΙΑ 335, ΘΕΟΤΟΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 332, ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 322, ΦΛΩΡΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΜΑΡΘΑ 318, ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 306, ΠΕΠΕΣ ΠΟΛΥΖΩΗΣ (ΖΩΗΣ) 289, ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΙΣ) 288, ΧΑΛΙΔΙΑ ΖΩΗ 284, ΚΑΤΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 268, ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ 264, ΜΗΤΡΑΛΙΑ ΣΟΝΙΑ-ΑΝΖΕΛ-ΒΙΚΤΟΡΙΝ 261, ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 259, ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 255, ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 239, ΤΣΟΥΠΟΣ ΘΩΜΑΣ 236, ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 233, ΤΟΣΟΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 224, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΓΙΩΡΓΗΣ) 209, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) 202, ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) 184, ΜΠΑΡΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 175, ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 162, ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΛΕΛΟΥΔΑ (ΛΟΥΛΗ) 160, ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΥΦΩΝ (ΤΙΤΟΣ) 159.