Αναγνώστες

Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ «Η τράπεζα καιγόταν και δεν είχε βγει ακόµη»

Οι νεκροί της 5ης Μαΐου µέσα από τα λόγια των συγγενών τους
, ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟ∆ΩΡΑΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 29 Απριλίου 2011


Πόσο γρήγορα ξεχνιέται ένας θάνατος; Τρεις θάνατοι; Ή µήπως πρέπει να πω τέσσερις, γιατί η Αγγελική ήταν έγκυος στον 4ο µήνα; Και ποιος θυµάται τα δύο άλλα ονόµατα; Τον Νώντα και τη Βίβιαν; Ούτε ένα σύνθηµα δεν γράφτηκε για αυτούς. «Είναι ντροπή», µου λέει ένας συγγενής.

«Βοηθήστε τον κόσµο να θυµηθεί. Η µνήµη είναι σηµαντικό πράγµα». Η περιοχή έχει πάψει να µυρίζει καµένα. Και οι βασιλικοί που είχαν αφήσει κάποιοι έξω από την τράπεζα µαζεύτηκαν. Ολοι όµως ξέρουν ότι εδώ πριν από έναν χρόνο κάηκαν τρεις άνθρωποι. Τότε που κάποιοι επιχείρησαν να µπουν στη Βουλή και κάποιοι άλλοι προσπάθησαν για έναν «νέο ∆εκέµβρη». Αλλά οι περισσότεροι – δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι – ήθελαν απλώς να φωνάξουν ότι η κρίση δεν θα τους φοβίσει. Οι µολότοφ όµως σκόρπισαν νωρίτερα τον κόσµο.

Οσοι διαδηλώνουν από τότε στη Σταδίου, µόλις πλησιάζουν στο «σηµείο», σιωπούν. «Εχω δει και κουκουλοφόρους να σκύβουν το κεφάλι», θα µου πει ένας γείτονας. «Περνούν από το απέναντι πεζοδρόµιο. Ποτέ έξω από την τράπεζα». Η Αγγελική, η Βίβιαν, ο Νώντας µπορεί να µην κέρδισαν τα πρωτοσέλιδα που τους αξίζουν, η δύναµή τους όµως δεν έχει χαθεί.

Σίσσυ Παπαθανασοπούλου - Η αδελφή της
«∆ΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΝΑΜΕ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ∆ΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ»
Ξεκίνησα µε ήλιο από την Αθήνα, αλλά λίγοπριν φτάσω στην Πάτρα ο ουρανός συννέφιασε. Την Αγγελική, την έγκυο που κάηκε στη Σταδίου, την έχω στο µυαλό µου έναν χρόνο. Οι φίλοι της στο facebookµου στέλνουνσυνεχώς µηνύµατα να µην την ξεχάσω. Να µην ξεχάσω τι; Πως πέθανε; Ή πως έζησε; Στο σπίτι της αδελφής της, της Σίσσυς, είναι συγκεντρωµένοι όλοι. Ο µπαµπάς Χάρης, η µαµά Τότα, ο Νίκος, ο άντρας της Σίσσυς, και ο Χρήστος,ο άντρας της Αγγελικής. Το βλέµµα του έχει µια απορία που σε βασανίζει. Το βλέµµα του Χάρη και της Τότας µαρτυρούν ακόµη την αγάπη που µοίρασαν σταπαιδιά τους, στιςκόρες τους. ∆ικηγόροςο κ. Χάρης,διευθύντρια στο υποθηκοφυλακείο η κ. Τότα, προχωρούν στο Αίγιο και τους βγάζουν το καπέλο. «Βοηθούσαν. Και για τις κόρες τους επέλεγαν πάντατο καλύτερο. Ζηλευτή οικογένεια».

Το παιδικό δωµάτιο της κόρης της Σίσσυς και του Νίκου είναι γεµάτο µε φωτογραφίες και µηνύµατα της «θείας Αγγελικής». Εναν χρόνο πριν, το πρωί εκείνης της µέρας, η Σίσσυ έφυγε πολύνωρίτερα απ’τη δουλειά. Πέρασε µέσα από την πορεία που ήταν µεγάληκαι στην Πάτρα. «Η Αγγελική ήτανεστο γραφείο, ήρεµη. ∆ενφοβότανε ότιθα συµβεί κάτι, ούτως ή άλλωςείχε σκοπό να φύγει δυόµισι, τρεις παρά, γιατί είχανε ραντεβού µε τον Χρήστο να πάνε στον γιατρό». Η Σίσσυ δεν ξαφνιάστηκε που η αδελφή της δούλευε και απέξω θα περνούσε η πορεία.Πολλές επιχειρήσεις στη Σταδίου δούλευαν. «∆εν νοµίζω ότι υπάρχει ελληνική τράπεζα στην οποία οι εργαζόµενοι δεν δουλεύουν στις απεργίες. Η αδερφή µου, όπως και όλοι οι συνάδελφοί της, δεν θα έθετε την καριέρατης σε κίνδυνο για να συµµετάσχει σε µια διαδήλωση. ΟΣο σηµαντικό κι αν ήταν το θέµα για το οποίο γινόταν. Καλώς ή κακώς, έτσι λειτουργούν τα πράγµατα στην Ελλάδα». Στο σπίτι,καθώς ετοίµαζε το φαγητό των παιδιών,χτύπησε το τηλέφωνο. «Πόση ώρα έχεις να µιλήσεις µε την Αγγελική; Γίνεταιχαµός στην Αθήνα, έχουν βάλει φωτιά στο κατάστηµα». Φοβήθηκε η Σίσσυ, αλλάδεν παρέλυσε. Αλλωστε ήξερε ότι η αδελφή της είχε τετράγωνη λογική. Αυτή ήταν πουτους συµβούλευε όλους. Πώς να κινδυνεύσει από δυο µολότοφ; Ανήταν έτσι, θα ήµασταν όλοι καµένοι στην Αθήνα. Αλλά δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Ευτυχώς όµως βρήκε τον Χρήστο, τον άντρα της, και την φίλη της Κατερίνα. Τι ευτυχώς; Ηταν και οι δύο ήδη έξω από την τράπεζα. «Αυτοί µου έδωσαν την εικόνα. Η τράπεζα καιγόταν και η Αγγελική δεν είχε βγει ακόµη». Η Σίσσυ, ο Χάρης και η Τότα πήραν αµέσως τον δρόµο για την Αθήνα. Σίγουροι ότι η «µικρή» θα τα καταφέρει. «Πέντε χρόνια, 5 µήνες, 5 ώρες και10 λεπτά είχαµε διαφορά. ∆εν ήµασταν αδέρφια, κολλητές ήµασταν. Μέναµε µαζί στην Ιπποκράτους 10 χρόνια. Εκείνη φοιτήτρια, εγώ ασκούµενη δικηγόρος. Μόνο για τα ρούχα τσακωνόµασταν. Θέλαµε πάντα το ίδιο ρούχο». Σε µια ώρα το σκηνικό έχει ξεκαθαρίσει. Η Αγγελική και άλλοιδύο δεν έχουν βγει από την τράπεζα. «Εσπασαν την τζαµαρία, έριξαν εύφλεκτο υλικό και έριξαν µέσα τη βόµβα. Τι περίµεναν; Τι περίµεναν; ∆έκα χρόνια στα Εξάρχεια και δεν µας πείραξε ποτέ κανένας. Οι αναρχικοί έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης, αλλά έχουνε αξίες. ∆εν σκοτώνουνε. Ετσι πίστευα». Ελένη Ζούλια - Η µητέρα της
ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΕ ΡΟΖ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΕΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ...

Η κυρία Ελένη είναι η συντριβή και η ευγένεια µαζί. Κάθε τρεις λέξεις και ένας κόµπος. «Τι να σου πω, παλικάρι µου». Και τι να ζητήσω να µάθω; Στη Μήλο όλοι έχουν ένανκαλό λόγο για την Παρασκευούλα, τηνκόρη του Μανώλη και της Ελένης, την αδελφή του Μιχάλη του γυµναστή. «Είχα πάει εκείνες τις µέρες στο Μαρούσι. Ανέβαινα 2-3 φορές τον χρόνο. Να τη βοηθήσω να ξεστρώσει, να βάλουµε τα ανοιξιάτικα». Οταν έσπασαντα τζάµια και έβαλαν φωτιά, ηΒίβιαν τηλεφώνησε στη µάνα της. ∆εν της είπε όµως ότι κινδυνεύει. «Με ρώτησε αν είµαι καλά και βιάστηκε να κλείσει. ∆εν ξαφνιάστηκα. Πίστεψα ότι µπήκε κάποιος πελάτης και έπρεπε να κλείσει». Οι φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσµου δείχνουν την κοπέλα µε τα ροζ παπούτσια πεσµένη στο µπαλκόνι. Το τηλεφώνηµα στη µάνα της τοέκανε µάλλον για να την καθησυχάσει. Μη δει στην τηλεόραση τη φωτιά και ανησυχήσει. Και µετά θα βγήκε στο µπαλκόνι να αναπνεύσει, αλλά οι µαύροι καπνοί που είχαν τυλίξει από παντού το κτίριο την έπνιξαν.

Εικασίες κάνω, γιατί κανείς δεν ήταν στο πλάι της να µας πει τι σκέφθηκε. «∆εν µου ξανατηλεφώνησε ποτέ. Κάτι συγγενείς µε πήρανε. Σιδέρωνα. Εφυγα από το Μαρούσι και ούτε εγώ ξέρω πώς έφτασα στην τράπεζα. Το κατάλαβα. Από το βλέµµα των συναδέλφωντης το κατάλαβα». Η Βασιλική Κονταξή,τραυµατιοφορέας στο ΕΚΑΒ, είναι αυτή που «συνόδευσε» τη Βίβιανστο ασθενοφόρο. «Μια γυναίκα µε παρακάλεσε να ανοίξω τον νεκρόσακο». Την αναγνώρισε αµέσως από το σταυρουδάκι στο λαιµό. «“Πρόσεχε, παιδάκι µου”, της είχα πει. Τους είχαν ξαναβάλει φωτιά, αλλά τηνείχαν σβήσει. “Πρόσεχε, παιδάκι µου”. “Ελα, βρε µαµά, χαζή είµαι να κάτσω να µε κάψουν;’’». Τα λόγια κυλάνε χωρίς ερωτήσεις. «Και να σκεφθείς ότι ήθελα να φύγει από το Λονδίνο µην την κάψουν σε κανένατούνελ οι τροµοκράτες και µου τηνκάψανε στην Αθήνα. Ποιοι ήταν; Εσύ ξέρεις; Ας τους τιµωρήσει ο Θεός. Εγώ δεν µπορώ να τιµωρήσω κανέναν».


«Πρόσεχε, παιδάκι µου», της έλεγα. «Ελα, βρε µαµά», απαντούσε, «χαζή είµαι να κάτσω να µε κάψουν;»
Κώστας Πολίτης - Ο Θείος και νονός του
«ΧΑΘΗΚΕ! ΔΈΝ ΧΑΘΗΚΕ; ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΎΜΈ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ;»

Στον τάφοτου στη Λευκάδα θα δεις µόνο το όνοµάτου. Επαµεινώνδας ΤΣακάλης 1974 - 2010. Η µητέρατου η Αγαθή δεν ήθελε ναγράψουν τίποτα άλλο. Και να ήθελε,δεν το είπε σε κανένα. Ο Νώνταςήταν όλη της η ζωή. Ο άντραςτης είχε φύγειαπό καρκίνο το ‘85.

Μόνη της τον µεγάλωσε. Με τη συµπαράσταση του αδελφού της, του Κώστα Πολίτη. ΣτουςΑµπελοκήπους τον γέννησε, στην Ηλιούπολη πήγε σχολείο. Στα τσιµεντένια της γηπεδάκια έπαιξε και µπάσκετ. Πτυχίο στην Αθήνα.Μάστερ στη Σκωτία. Και µετά, επιστροφή στην Ηλιούπολη καιδουλειά στηντράπεζα. «Πρώτος πήγαινε, τελευταίος έφευγε». Χρόνο µε τον χρόνο κέρδιζε και µια καλύτερη θέση, χωρίς να χάνει τους φίλους του.Πάσχα, Χριστούγεννα,τριήµερα τοέσκαγαν. Και το καλοκαίρι, στη Λευκάδα. «Οι Τσακάληδες ήταν µεγάλη οικογένειαστην Πάλαιρο». Οκτώ Μαΐου θα γίνει το µνηµόσυνο. Χωρίς εκκλησιαστικές παρλάτες. «Αλλωστε, ο Νώντας δεν ήταν σε τίποτε φανατικός. Ούτε στα θρησκευτικά». Προοδευτικός άνθρωπος, µε τις εφηµερίδες του και τα διαβάσµατα του. αλλά όχι ενταγµένος σε κάποιο κόµµα. «Μαυρισµένο τον βρήκαµε. Οχι καµένο. Εσκασε. ∆εν µπορούσε να αναπνεύσει. Μόνο το µέτωπό του ήταν καψαλισµένο». Θα µου δώσει την εικόνα ο Κώστας, ο αδελφός της µητέρας του και νονός του Νώντα. «Τι σηµασία έχει αν βρέθηκε στο τελευταίο ή στο πρώτο σκαλοπάτι; Αν κατέβαινε ή αν ανέβαινε; Η δουλειά του ήταν στον τρίτο όροφο. Αλλά τι να τις κάνουµε τις λεπτοµέρειες.Ο Νώνταςχάθηκε! ∆εν χάθηκε;». Το διαµέρισµά του στην Ηλιούπολη είναι κλειστό. «Και κλειστό θα µείνει», µου λέει ο θείος του και νονός του. «Και ηΕλένη, το κορίτσι του Νώντα;», παίρνω το θάρρος και τον ρωτώ.«ΑΣ’ την την Ελένη. Προσπαθεί να ξεχάσει. Ισως να τα καταφέρει το κορίτσι. Για µας, όµως, είναι αργά. Μόνο τον Νώντα είχαµε».


«Μαυρισµένο τον βρήκαµε.
Δεν µπορούσε να αναπνεύσει. Μόνο το µέτωπό του ήταν καψαλισµένο»

506 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   401 – 506 από 506
Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg buy tramadol online usa - tramadol medication overdose

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online buy tramadol online usa - can you buy tramadol over the counter in the usa

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50 mg tramadol withdrawal hydrocodone - order tramadol cod next day delivery

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol hcl for toothache - order tramadol money ordery

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol 180 buy tramadol 50mg online - buy generic tramadol no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online legal order tramadol online - buy tramadol online free shipping

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol yellow and green capsule - tramadol 40 mg

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg buy generic tramadol - tramadol for dogs diarrhea

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50 mg tramadol withdrawal medicine - tramadol hcl webmd

Ανώνυμος είπε...

order tramadol online order tramadol phone - tramadol high triglycerides

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50 mg buy tramadol online without script - is it illegal to purchase tramadol online

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg tramadol online apotheke - tramadol for dogs vs people

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol buying tramadol online reviews - buy ultram online no rx

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online buy viagra tramadol - generic tramadol ultram

Ανώνυμος είπε...

cheap tramadol online 2 50mg tramadol - tramadol addiction message board

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg illegal buy tramadol online - tramadol itching

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50 mg tramadol 50 mg itching - tramadol 50 mg compared to vicodin

Ανώνυμος είπε...

order tramadol online tramadol dose pediatric - tramadol 20 cream

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol has bought tramadol online - buy tramadol online paypal

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg tramadol for dogs and people the same - tramadol online in usa

Ανώνυμος είπε...

order tramadol tramadol hcl tab 50mg - tramadol high many

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50 mg tramadol 50 mg narcotic - tramadol 50mg tablets used

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol cheap tramadol - buy tramadol online no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol online texas - best place buy tramadol forum

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50 mg tramadol hydrochloride 50mg for dogs side effects - does tramadol overdose feel like

Ανώνυμος είπε...

buy nolvadex buy nolvadex gnc - how to buy tamoxifen

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol recreational use - the cheapest tramadol online

Ανώνυμος είπε...

nolvadex medication nolvadex or arimidex - best place to get nolvadex

Ανώνυμος είπε...

buy nolvadex buy nolvadex generic - where to buy nolvadex online

Ανώνυμος είπε...

nolvadex order tamoxifen risks - buy tamoxifen for research

Ανώνυμος είπε...

cheap cialis buy cialis online with prescription - generic cialis usa online

Ανώνυμος είπε...

buy nolvadex cheap nolvadexorder nolvadex online - nolvadex use during cycle

Ανώνυμος είπε...

cheap nolvadex online buy nolvadex online credit card - tamoxifen drug

Ανώνυμος είπε...

cialis online cialis hypertension - generic cialis paypal payment

Ανώνυμος είπε...

cialis online pharmacy buy cialis 5mg online - generic cialis paypal

Ανώνυμος είπε...

nolvadex sale tamoxifen and zoloft drug interaction - can i buy nolvadex in the us

Ανώνυμος είπε...

order cialis cialis how does it work - when will the price of cialis come down

Ανώνυμος είπε...

purchase nolvadex nolvadex cycle - nolvadex cvs

Ανώνυμος είπε...

buy nolvadex nolvadex and alcohol - nolvadex xt side effects

Ανώνυμος είπε...

tramadol online no prescription tramadol withdrawal percocet - tramadol no prescription overnight shipping

Ανώνυμος είπε...

cialis online cialis online rezept - generic cialis potency

Ανώνυμος είπε...

cialis online cialis bathtubs - cialis risks

Ανώνυμος είπε...

cialis price buy cialis online in new zealand - cheap viagra or cialis online

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol hcl vs vicodin - long does 50mg tramadol take kick

Ανώνυμος είπε...

cheap cialis cialis vs tadalafil - cialis informacion en espanol

Ανώνυμος είπε...

buy soma generic soma mg - soma costa mesa

Ανώνυμος είπε...

buy cialis online generic cialis purchase - cialis online rezept

Ανώνυμος είπε...

soma generic soma muscle relaxer generic - soma pills opiates

Ανώνυμος είπε...

cialis 10mg generic cialis with dapoxetine - cialis coupons printable

Ανώνυμος είπε...

tramadol generic buy tramadol online legit - tramadol for dogs cost

Ανώνυμος είπε...

buy soma hub soma 901 mission - soma ku

Ανώνυμος είπε...

buy soma order soma drug - generic name for soma compound

Ανώνυμος είπε...

buy cialis online low dose cialis online - cheap kamagra cialis

Ανώνυμος είπε...

buy soma soma drug screen test - generic soma description

Ανώνυμος είπε...

cheap cialis online cialis daily available nhs - buy cialis online from usa

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online buy tramadol extended release - order cheap tramadol cod

Ανώνυμος είπε...

buy soma soma reviews - soma pills mp 58

Ανώνυμος είπε...

generic cialis cialis 20mg online - buy 36 hour cialis online

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol addiction nhs - tramadol 50mg ratiopharm

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online can you buy tramadol over the counter in usa - tramadol 50mg

Ανώνυμος είπε...

soma online pharmacy cheap generic soma - buy steroids somatropin

Ανώνυμος είπε...

buy cialis online 36 hour cialis online - buy cialis professional 20 mg

Ανώνυμος είπε...

buy cialis online cialis price daily - buy viagra cialis online

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online buy tramadol online no rx - tramadol no prescription next day

Ανώνυμος είπε...

tadalafil 20mg cialis online acquisto - get cialis online pharmacy

Ανώνυμος είπε...

buy cialis online where to buy cialis online no prescription - can you buy cialis online in australia

Ανώνυμος είπε...

soma muscle relaxant cheap hotels soma bay - best buy soma san francisco

Ανώνυμος είπε...

buy cialis online cialis cheapest lowest price - cialis prices usa

Ανώνυμος είπε...

cheap tramadol buy tramadol usa - buy tramadol online safely

Ανώνυμος είπε...

buy soma soma bras amazon - buy soma online next day delivery

Ανώνυμος είπε...

buy cialis online buy cialis online germany - cialis and poppers

Ανώνυμος είπε...

cialis online pharmacy cialis online daily - cheap cialis us

Ανώνυμος είπε...

soma price generic brand for soma - drug effects of soma

Ανώνυμος είπε...

soma cheap soma (watson brand) 350 mg - 90 tabs - soma fm online radio

Ανώνυμος είπε...

buy soma soma pill 350mg - buy somatropin

Ανώνυμος είπε...

buy cialis online generic cialis online us - cialis once day price

Ανώνυμος είπε...

buy soma soma muscle relaxer drug interactions - soma drug back pain

Ανώνυμος είπε...

buy soma soma drug - soma bras calgary

Ανώνυμος είπε...

buy soma buy serostim somatropin - soma online next day delivery

Ανώνυμος είπε...

soma online cheap soma online overnight - soma 70.3 results

Ανώνυμος είπε...

buy soma soma shop jaipur - generic soma pill

Ανώνυμος είπε...

buy soma images of soma pills - buy soma online overnight

Ανώνυμος είπε...

buy soma soma 500mg side effects - soma price street

Ανώνυμος είπε...

buy soma soma 350mg tablets - soma pills 5513

Ανώνυμος είπε...

buy soma buy soma store - buy soma no script

Ανώνυμος είπε...

buy soma generic soma wiki - soma carisoprodol muscle relaxer

Ανώνυμος είπε...

buy soma soma outlet - soma pills overdose

Ανώνυμος είπε...

soma medication generic soma 446 - some pills

Ανώνυμος είπε...

carisoprodol soma soma bras in las vegas - does medication soma look like

Ανώνυμος είπε...

cheap soma online buy soma europe - soma discount coupon

Ανώνυμος είπε...

buy soma generic form of soma - soma panties sale

Ανώνυμος είπε...

buy soma soma online in texas - buy soma online with paypal

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol 50 mg order online - buy tramadol discover card

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online xymel 50mg tramadol - tramadol 50 mg for ultram

Ανώνυμος είπε...

Ηave you eveг thоught аbout ωriting аn ebook or guest authoгing on other webѕіteѕ?
I have а blοg based upon on the sаme subjects you dіscuss and would loѵe to
haѵe yоu sharе some stoгies/іnformаtion.
I know my audience woulԁ appreсiatе youг wοrk.
If yоu are еven remotely intеrеstеd, fеel freе to ѕhoоt mе an e-mаil.


Here is my ωeb blog - cccam server|server cardsharing|skybox f3 cardsharing|cccam|cardsharing anbieter|cccam pay server|cccam server premium|dreambox|server dreambox|buy cardsharing|cardsharing|cardsharing server|dreambox 800|free card sharing server|satellite cardsharing kings|test line cccam|card sharing|card sharing servers|cardsharing canalsat|cccam line|cccam test line|free cccam server|sat keys|satellite cardsharing|

Ανώνυμος είπε...

oZzy moved away earlier, I miss his cock, that i'm always hungry for intercourse.
FUCK MY PUSSY!

My web-site; hcg injections
my web page > hcg injections

Ανώνυμος είπε...

The rеpoгt pгοvides vегіfied beneficiаl to mе.
It’s reаlly uѕeful аnd уοu are natuгallу very knowlеdgeаble in this fіeld.
You haνе gοt expοsed оur ѕіght for уοu
tο numerouѕ νіews on thіs рaгticulаr matter along with іnteresting and
ѕolіd ωrittеn cοntent.
Also visit my homepage ; buy ativan

Ανώνυμος είπε...

The aгticle pгοѵideѕ prоvеn helpful tο myself.
Іt’s really useful and you reallу are
οbviοuslу very eхperienceԁ
іn this aгeа. Υou havе
got expοѕed mу рersonаl еyеѕ to νarіous vіewѕ on this ѕpecifіc topiс using intriguing, notable
and strong articlеs.
My homepage ... buy viagra

Ανώνυμος είπε...

The post offers established beneficial to uѕ.
It’s quіte informative and you're simply obviously quite educated in this area. You get opened our sight in order to varying thoughts about this subject matter with intriguing and solid written content.

Also visit my web page - buy Cialis
Here is my web blog : buy Cialis

Ανώνυμος είπε...

Your own ρost offeгѕ confirmeԁ uѕeful to mе pеrsonally.

It’s reаllу helpful and you are clеaгlу extremely eԁucated in this
regiоn. You havе рoρpeԁ ouг facе foг you
tо numerouѕ views on thіs particulaг matter wіth intriguіng,
notable and ѕtrong content mаteгiаl.
Here is my web page - ativan

Ανώνυμος είπε...

Үоur own wгite-up has prοven neсesѕary to mе
ρerѕonallу. It’ѕ геally іnformatiѵе and yоu are obviously quite knοwledgeable
in this агea. You haνe opened up our sіght in oгder
tо vаrying opinіon оf thіs subject along wіth іntrіquing, nοtablе
аnd reliable aгticlеs.
Feel free to visit my homepage :: xanax online

Ανώνυμος είπε...

The article offers proven necessary tо mе. It’s
quіte infоrmativе and you rеally aгe obvіously
quite educated іn this arеa. You get exposеd
our sight in οrdег tο varіous ѵiеωs on thiѕ specific subject mattеr along with intriguіng, nοtable аnd ѕоlid ωritten contеnt.


Heгe is my ωeb site: Buy Viagra Online
Feel free to surf my homepage - buy viagra

Ανώνυμος είπε...

The post has confirmed useful to me. It’s very informative and
you are naturally quite еxpeгienced in this region.
You get poppeԁ my oωn eyes to variοus opinion of
this subјect аlong wіth іntriquing, notable and rеliable сontent material.


Mу pagе Xanax
my site - buy Xanax

Ανώνυμος είπε...

Your own ωrite-up offers vеrifіed helpful tо me.

It’s rеally helрful аnd you're simply naturally very knowledgeable in this field. You possess popped my face to be able to various thoughts about this specific subject matter along with intriquing, notable and solid articles.
my webpage: meridia

Ανώνυμος είπε...

Your own report has еstablished necеssary to myself.
It’s extremely informativе and you're obviously extremely knowledgeable in this area. You possess opened up my personal sight in order to numerous thoughts about this subject matter together with interesting and sound written content.

Feel free to surf to my web-site :: viagra
Feel free to surf my page ; buy viagra online

Ανώνυμος είπε...

Your сurrеnt report fеatuгes verifіeԁ neсessагу to
uѕ. Ιt’ѕ very helpful and you аre
obvіouslу rеallу expeгienced іn this area.
You pοsѕeѕѕ еxpоseԁ
our sight tο varуing opinіon of this kіnd of matter togethеr wіth intrіguing,
notablе anԁ ѕоund wгіttеn content.


Fеel freе to visit my рage buy Xenical
My website ; buy Xenical

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   401 – 506 από 506   Νεότερο› Νεότερο»