Αναγνώστες

Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ «Η τράπεζα καιγόταν και δεν είχε βγει ακόµη»

Οι νεκροί της 5ης Μαΐου µέσα από τα λόγια των συγγενών τους
, ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟ∆ΩΡΑΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 29 Απριλίου 2011


Πόσο γρήγορα ξεχνιέται ένας θάνατος; Τρεις θάνατοι; Ή µήπως πρέπει να πω τέσσερις, γιατί η Αγγελική ήταν έγκυος στον 4ο µήνα; Και ποιος θυµάται τα δύο άλλα ονόµατα; Τον Νώντα και τη Βίβιαν; Ούτε ένα σύνθηµα δεν γράφτηκε για αυτούς. «Είναι ντροπή», µου λέει ένας συγγενής.

«Βοηθήστε τον κόσµο να θυµηθεί. Η µνήµη είναι σηµαντικό πράγµα». Η περιοχή έχει πάψει να µυρίζει καµένα. Και οι βασιλικοί που είχαν αφήσει κάποιοι έξω από την τράπεζα µαζεύτηκαν. Ολοι όµως ξέρουν ότι εδώ πριν από έναν χρόνο κάηκαν τρεις άνθρωποι. Τότε που κάποιοι επιχείρησαν να µπουν στη Βουλή και κάποιοι άλλοι προσπάθησαν για έναν «νέο ∆εκέµβρη». Αλλά οι περισσότεροι – δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι – ήθελαν απλώς να φωνάξουν ότι η κρίση δεν θα τους φοβίσει. Οι µολότοφ όµως σκόρπισαν νωρίτερα τον κόσµο.

Οσοι διαδηλώνουν από τότε στη Σταδίου, µόλις πλησιάζουν στο «σηµείο», σιωπούν. «Εχω δει και κουκουλοφόρους να σκύβουν το κεφάλι», θα µου πει ένας γείτονας. «Περνούν από το απέναντι πεζοδρόµιο. Ποτέ έξω από την τράπεζα». Η Αγγελική, η Βίβιαν, ο Νώντας µπορεί να µην κέρδισαν τα πρωτοσέλιδα που τους αξίζουν, η δύναµή τους όµως δεν έχει χαθεί.

Σίσσυ Παπαθανασοπούλου - Η αδελφή της
«∆ΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΝΑΜΕ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ∆ΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ»
Ξεκίνησα µε ήλιο από την Αθήνα, αλλά λίγοπριν φτάσω στην Πάτρα ο ουρανός συννέφιασε. Την Αγγελική, την έγκυο που κάηκε στη Σταδίου, την έχω στο µυαλό µου έναν χρόνο. Οι φίλοι της στο facebookµου στέλνουνσυνεχώς µηνύµατα να µην την ξεχάσω. Να µην ξεχάσω τι; Πως πέθανε; Ή πως έζησε; Στο σπίτι της αδελφής της, της Σίσσυς, είναι συγκεντρωµένοι όλοι. Ο µπαµπάς Χάρης, η µαµά Τότα, ο Νίκος, ο άντρας της Σίσσυς, και ο Χρήστος,ο άντρας της Αγγελικής. Το βλέµµα του έχει µια απορία που σε βασανίζει. Το βλέµµα του Χάρη και της Τότας µαρτυρούν ακόµη την αγάπη που µοίρασαν σταπαιδιά τους, στιςκόρες τους. ∆ικηγόροςο κ. Χάρης,διευθύντρια στο υποθηκοφυλακείο η κ. Τότα, προχωρούν στο Αίγιο και τους βγάζουν το καπέλο. «Βοηθούσαν. Και για τις κόρες τους επέλεγαν πάντατο καλύτερο. Ζηλευτή οικογένεια».

Το παιδικό δωµάτιο της κόρης της Σίσσυς και του Νίκου είναι γεµάτο µε φωτογραφίες και µηνύµατα της «θείας Αγγελικής». Εναν χρόνο πριν, το πρωί εκείνης της µέρας, η Σίσσυ έφυγε πολύνωρίτερα απ’τη δουλειά. Πέρασε µέσα από την πορεία που ήταν µεγάληκαι στην Πάτρα. «Η Αγγελική ήτανεστο γραφείο, ήρεµη. ∆ενφοβότανε ότιθα συµβεί κάτι, ούτως ή άλλωςείχε σκοπό να φύγει δυόµισι, τρεις παρά, γιατί είχανε ραντεβού µε τον Χρήστο να πάνε στον γιατρό». Η Σίσσυ δεν ξαφνιάστηκε που η αδελφή της δούλευε και απέξω θα περνούσε η πορεία.Πολλές επιχειρήσεις στη Σταδίου δούλευαν. «∆εν νοµίζω ότι υπάρχει ελληνική τράπεζα στην οποία οι εργαζόµενοι δεν δουλεύουν στις απεργίες. Η αδερφή µου, όπως και όλοι οι συνάδελφοί της, δεν θα έθετε την καριέρατης σε κίνδυνο για να συµµετάσχει σε µια διαδήλωση. ΟΣο σηµαντικό κι αν ήταν το θέµα για το οποίο γινόταν. Καλώς ή κακώς, έτσι λειτουργούν τα πράγµατα στην Ελλάδα». Στο σπίτι,καθώς ετοίµαζε το φαγητό των παιδιών,χτύπησε το τηλέφωνο. «Πόση ώρα έχεις να µιλήσεις µε την Αγγελική; Γίνεταιχαµός στην Αθήνα, έχουν βάλει φωτιά στο κατάστηµα». Φοβήθηκε η Σίσσυ, αλλάδεν παρέλυσε. Αλλωστε ήξερε ότι η αδελφή της είχε τετράγωνη λογική. Αυτή ήταν πουτους συµβούλευε όλους. Πώς να κινδυνεύσει από δυο µολότοφ; Ανήταν έτσι, θα ήµασταν όλοι καµένοι στην Αθήνα. Αλλά δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Ευτυχώς όµως βρήκε τον Χρήστο, τον άντρα της, και την φίλη της Κατερίνα. Τι ευτυχώς; Ηταν και οι δύο ήδη έξω από την τράπεζα. «Αυτοί µου έδωσαν την εικόνα. Η τράπεζα καιγόταν και η Αγγελική δεν είχε βγει ακόµη». Η Σίσσυ, ο Χάρης και η Τότα πήραν αµέσως τον δρόµο για την Αθήνα. Σίγουροι ότι η «µικρή» θα τα καταφέρει. «Πέντε χρόνια, 5 µήνες, 5 ώρες και10 λεπτά είχαµε διαφορά. ∆εν ήµασταν αδέρφια, κολλητές ήµασταν. Μέναµε µαζί στην Ιπποκράτους 10 χρόνια. Εκείνη φοιτήτρια, εγώ ασκούµενη δικηγόρος. Μόνο για τα ρούχα τσακωνόµασταν. Θέλαµε πάντα το ίδιο ρούχο». Σε µια ώρα το σκηνικό έχει ξεκαθαρίσει. Η Αγγελική και άλλοιδύο δεν έχουν βγει από την τράπεζα. «Εσπασαν την τζαµαρία, έριξαν εύφλεκτο υλικό και έριξαν µέσα τη βόµβα. Τι περίµεναν; Τι περίµεναν; ∆έκα χρόνια στα Εξάρχεια και δεν µας πείραξε ποτέ κανένας. Οι αναρχικοί έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης, αλλά έχουνε αξίες. ∆εν σκοτώνουνε. Ετσι πίστευα». Ελένη Ζούλια - Η µητέρα της
ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΕ ΡΟΖ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΕΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ...

Η κυρία Ελένη είναι η συντριβή και η ευγένεια µαζί. Κάθε τρεις λέξεις και ένας κόµπος. «Τι να σου πω, παλικάρι µου». Και τι να ζητήσω να µάθω; Στη Μήλο όλοι έχουν ένανκαλό λόγο για την Παρασκευούλα, τηνκόρη του Μανώλη και της Ελένης, την αδελφή του Μιχάλη του γυµναστή. «Είχα πάει εκείνες τις µέρες στο Μαρούσι. Ανέβαινα 2-3 φορές τον χρόνο. Να τη βοηθήσω να ξεστρώσει, να βάλουµε τα ανοιξιάτικα». Οταν έσπασαντα τζάµια και έβαλαν φωτιά, ηΒίβιαν τηλεφώνησε στη µάνα της. ∆εν της είπε όµως ότι κινδυνεύει. «Με ρώτησε αν είµαι καλά και βιάστηκε να κλείσει. ∆εν ξαφνιάστηκα. Πίστεψα ότι µπήκε κάποιος πελάτης και έπρεπε να κλείσει». Οι φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσµου δείχνουν την κοπέλα µε τα ροζ παπούτσια πεσµένη στο µπαλκόνι. Το τηλεφώνηµα στη µάνα της τοέκανε µάλλον για να την καθησυχάσει. Μη δει στην τηλεόραση τη φωτιά και ανησυχήσει. Και µετά θα βγήκε στο µπαλκόνι να αναπνεύσει, αλλά οι µαύροι καπνοί που είχαν τυλίξει από παντού το κτίριο την έπνιξαν.

Εικασίες κάνω, γιατί κανείς δεν ήταν στο πλάι της να µας πει τι σκέφθηκε. «∆εν µου ξανατηλεφώνησε ποτέ. Κάτι συγγενείς µε πήρανε. Σιδέρωνα. Εφυγα από το Μαρούσι και ούτε εγώ ξέρω πώς έφτασα στην τράπεζα. Το κατάλαβα. Από το βλέµµα των συναδέλφωντης το κατάλαβα». Η Βασιλική Κονταξή,τραυµατιοφορέας στο ΕΚΑΒ, είναι αυτή που «συνόδευσε» τη Βίβιανστο ασθενοφόρο. «Μια γυναίκα µε παρακάλεσε να ανοίξω τον νεκρόσακο». Την αναγνώρισε αµέσως από το σταυρουδάκι στο λαιµό. «“Πρόσεχε, παιδάκι µου”, της είχα πει. Τους είχαν ξαναβάλει φωτιά, αλλά τηνείχαν σβήσει. “Πρόσεχε, παιδάκι µου”. “Ελα, βρε µαµά, χαζή είµαι να κάτσω να µε κάψουν;’’». Τα λόγια κυλάνε χωρίς ερωτήσεις. «Και να σκεφθείς ότι ήθελα να φύγει από το Λονδίνο µην την κάψουν σε κανένατούνελ οι τροµοκράτες και µου τηνκάψανε στην Αθήνα. Ποιοι ήταν; Εσύ ξέρεις; Ας τους τιµωρήσει ο Θεός. Εγώ δεν µπορώ να τιµωρήσω κανέναν».


«Πρόσεχε, παιδάκι µου», της έλεγα. «Ελα, βρε µαµά», απαντούσε, «χαζή είµαι να κάτσω να µε κάψουν;»
Κώστας Πολίτης - Ο Θείος και νονός του
«ΧΑΘΗΚΕ! ΔΈΝ ΧΑΘΗΚΕ; ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΎΜΈ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ;»

Στον τάφοτου στη Λευκάδα θα δεις µόνο το όνοµάτου. Επαµεινώνδας ΤΣακάλης 1974 - 2010. Η µητέρατου η Αγαθή δεν ήθελε ναγράψουν τίποτα άλλο. Και να ήθελε,δεν το είπε σε κανένα. Ο Νώνταςήταν όλη της η ζωή. Ο άντραςτης είχε φύγειαπό καρκίνο το ‘85.

Μόνη της τον µεγάλωσε. Με τη συµπαράσταση του αδελφού της, του Κώστα Πολίτη. ΣτουςΑµπελοκήπους τον γέννησε, στην Ηλιούπολη πήγε σχολείο. Στα τσιµεντένια της γηπεδάκια έπαιξε και µπάσκετ. Πτυχίο στην Αθήνα.Μάστερ στη Σκωτία. Και µετά, επιστροφή στην Ηλιούπολη καιδουλειά στηντράπεζα. «Πρώτος πήγαινε, τελευταίος έφευγε». Χρόνο µε τον χρόνο κέρδιζε και µια καλύτερη θέση, χωρίς να χάνει τους φίλους του.Πάσχα, Χριστούγεννα,τριήµερα τοέσκαγαν. Και το καλοκαίρι, στη Λευκάδα. «Οι Τσακάληδες ήταν µεγάλη οικογένειαστην Πάλαιρο». Οκτώ Μαΐου θα γίνει το µνηµόσυνο. Χωρίς εκκλησιαστικές παρλάτες. «Αλλωστε, ο Νώντας δεν ήταν σε τίποτε φανατικός. Ούτε στα θρησκευτικά». Προοδευτικός άνθρωπος, µε τις εφηµερίδες του και τα διαβάσµατα του. αλλά όχι ενταγµένος σε κάποιο κόµµα. «Μαυρισµένο τον βρήκαµε. Οχι καµένο. Εσκασε. ∆εν µπορούσε να αναπνεύσει. Μόνο το µέτωπό του ήταν καψαλισµένο». Θα µου δώσει την εικόνα ο Κώστας, ο αδελφός της µητέρας του και νονός του Νώντα. «Τι σηµασία έχει αν βρέθηκε στο τελευταίο ή στο πρώτο σκαλοπάτι; Αν κατέβαινε ή αν ανέβαινε; Η δουλειά του ήταν στον τρίτο όροφο. Αλλά τι να τις κάνουµε τις λεπτοµέρειες.Ο Νώνταςχάθηκε! ∆εν χάθηκε;». Το διαµέρισµά του στην Ηλιούπολη είναι κλειστό. «Και κλειστό θα µείνει», µου λέει ο θείος του και νονός του. «Και ηΕλένη, το κορίτσι του Νώντα;», παίρνω το θάρρος και τον ρωτώ.«ΑΣ’ την την Ελένη. Προσπαθεί να ξεχάσει. Ισως να τα καταφέρει το κορίτσι. Για µας, όµως, είναι αργά. Μόνο τον Νώντα είχαµε».


«Μαυρισµένο τον βρήκαµε.
Δεν µπορούσε να αναπνεύσει. Μόνο το µέτωπό του ήταν καψαλισµένο»

506 σχόλια:

1 – 200 από 506   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

phentermine diet phentermine fastin - phentermine qualifications

Ανώνυμος είπε...

buy xanax xanax high effects - xanax for anxiety withdrawal

Ανώνυμος είπε...

phentermine pills where to buy online phentermine 37.5mg - phentermine qt

Ανώνυμος είπε...

xanax sale is 1 mg of xanax a lot - xanax recreational use grasscity

Ανώνυμος είπε...

ambien zolpidem zolpidem tartrate side effects long term - zolpidem generic pill

Ανώνυμος είπε...

order phentermine phentermine overdose - phentermine without rx

Ανώνυμος είπε...

phentermine weight loss phentermine 37.5 mg prescription - buy generic phentermine

Ανώνυμος είπε...

zolpidem 10 mg dosage for zolpidem - buy zolpidem online

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol cash on delivery tramadol high snort - tramadol 50 mg tab

Ανώνυμος είπε...

xanax pill xanax jewelry - xanax 1mg street value

Ανώνυμος είπε...

buy xanax xanax bars juicy j - xanax side effects weight

Ανώνυμος είπε...

tramadol online cod buy tramadol online in uk - buy tramadol online

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine buy phentermine online in the uk - phentermine tablets online

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine buy phentermine safely online - buy cheap generic phentermine

Ανώνυμος είπε...

buy cheap phentermine order phentermine cash on delivery - phentermine 8mg

Ανώνυμος είπε...

tramadol online order tramadol medication - buy ultram overnight

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol with cod tramadol online scams - order tramadol next day

Ανώνυμος είπε...

cheap generic phentermine buy phentermine 2011 - bought phentermine online

Ανώνυμος είπε...

generic phentermine buy phentermine online no prescription needed - buy phentermine online from uk

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol no prescription overnight tramadol online cod - tramadol high altitude

Ανώνυμος είπε...

phentermine pills phentermine online canada - buy phentermine usa

Ανώνυμος είπε...

phentermine online pharmacy phentermine online - phentermine average weight loss

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine buy phentermine online without a rx - buy phentermine online 37.5 no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol 50mg dosage for dogs - buy tramadol hydrochloride

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol buy tramadol hydrochloride online - tramadol online

Ανώνυμος είπε...

tramadol online tramadol dosage osteoarthritis - tramadol pictures

Ανώνυμος είπε...

tramadol no prescription buy-tramadol-online.org - buy tramadol without prescriptions

Ανώνυμος είπε...

phentermine pills get prescription online phentermine 37.5 - phentermine vs phendimetrazine

Ανώνυμος είπε...

phentermine online buy phentermine dallas - buy phentermine 30mg online

Ανώνυμος είπε...

order tramadol online tramadol medication online - buy ultram online no prescription overnight

Ανώνυμος είπε...

tramadol online buy tramadol online utah - buy tramadol cheap

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine online phentermine online scams - phentermine online no script

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online buy tramadol 24x7 - tramadol online overnight cod

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine online phentermine substitute - phentermine x reviews

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol no rx buy tramadol online visa - tramadol online safe

Ανώνυμος είπε...

phentermine online phentermine 37.5 mg qua white/blue specks elliptical - phentermine illegal buy online

Ανώνυμος είπε...

buy ambien ambien xr side effects - ambien 74 pill

Ανώνυμος είπε...

buy generic phentermine phentermine online scams - who sells phentermine online

Ανώνυμος είπε...

buy xanax xanax 2mg how long does it last - xanax pictures pills generic

Ανώνυμος είπε...

zolpidem 10 mg ambien overdose long - can u overdose ambien

Ανώνυμος είπε...

order tramadol online mastercard tramadol hcl withdrawal - buy tramadol online illegal

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online no prescription cheap tramadol hcl para que sirve - tramadol 50mg for pets

Ανώνυμος είπε...

buy ambien no prescription ambien online purchase - can you buy ambien at walmart

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online pharmacy for ultram - buy tramadol online reviews

Ανώνυμος είπε...

xanax online San Diego generic xanax g3720 - xanax 8 weeks

Ανώνυμος είπε...

cheap zolpidem ambien side effects glaucoma - does navy drug test ambien

Ανώνυμος είπε...

generic xanax Illinois home remedies pass drug test xanax - buying xanax without prescription'

Ανώνυμος είπε...

cheap ambien online www.ambien cr coupon - ambien side effects with alcohol

Ανώνυμος είπε...

buy ambien buy ambien online in usa - ambien tiger woods

Ανώνυμος είπε...

alprazolam 0.5mg generic xanax capsule - xanax valium

Ανώνυμος είπε...

buy ambien symptoms of ambien overdose - ambien side effects sleep eating

Ανώνυμος είπε...

buy xanax online Maine xanax bars pics - buy cheap xanax from canada

Ανώνυμος είπε...

cheap zolpidem ambien cr recommended dosage - generic ambien sandoz

Ανώνυμος είπε...

ambien without prescriptions ambien amnesia - ambien dosage 60 mg

Ανώνυμος είπε...

buy ambien online ambien hangover - ambienoverdose.org

Ανώνυμος είπε...

buy ambien price of ambien cr 12.5 - ambien rx sleeping pill

Ανώνυμος είπε...

order zolpidem ambien dosage strength - ambien side effects short term memory loss

Ανώνυμος είπε...

alprazolam no prescription new xanax pills - generic xanax g3722

Ανώνυμος είπε...

buy ambien online ambien 20mg dosage - ambien side effects in women

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol hcl good - tramadol 99 free shipping

Ανώνυμος είπε...

buy ambien generic ambien less effective - buy ambien no prescription needed

Ανώνυμος είπε...

buy ambien ambien side effects metallic taste - ambien high dose

Ανώνυμος είπε...

buy ambien max dosage ambien cr - ambien dosage increases

Ανώνυμος είπε...

generic xanax South Dakota xanax 0.5 high - buy xanax alprazolam

Ανώνυμος είπε...

buy ambien ambien drug warnings - ambien side effects forum

Ανώνυμος είπε...

generic xanax Denver buy xanax online legally cheap - buy brand xanax europe

Ανώνυμος είπε...

buy xanax xanax 3 times a day - xanax side effects hair loss

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine phentermine online no rx - phentermine qatar

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol dosage euphoria - tramadol online

Ανώνυμος είπε...

buy ambien no prescription ambien side effects sleep talking - ambien online no prescription

Ανώνυμος είπε...

cheap ambien no prescription ambien cr addiction - generic equivalent of ambien cr

Ανώνυμος είπε...

ordering ambien online ambien price per pill - ambien side effects rage

Ανώνυμος είπε...

buy xanax much do 1mg xanax cost - xanax normal dosage

Ανώνυμος είπε...

generic xanax Detroit xanax pills - much do 1mg xanax go street

Ανώνυμος είπε...

order ambien without prescriptions buy ambien online mexico - ambien side effects from long term use

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine buy phentermine usa - order phentermine online canada

Ανώνυμος είπε...

ambien no rx ambien side effects eyes - generic ambien same name brand

Ανώνυμος είπε...

ambien buy ambien walrus twitter - drug interactions propranolol ambien

Ανώνυμος είπε...

buy xanax online Arkansas can you overdose xanax die - buy xanax bars

Ανώνυμος είπε...

alprazolam xanax buy brand name xanax online - drug interactions xanax ultram

Ανώνυμος είπε...

buy xanax online Wisconsin 0.5 mg xanax effects - xanax withdrawal vomiting

Ανώνυμος είπε...

how does phentermine work buy phentermine no prescription needed - phentermine jackson tn

Ανώνυμος είπε...

buy ambien online ambience mall gurgaon pvr - ambien cr insomnia

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online no prescription tramadol 50 mg is used to treat - tramadol generic

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol mastercard tramadol hcl usp - tramadol online saturday delivery

Ανώνυμος είπε...

buy ambien ambience mall gurgaon pubs - how many 10 mg ambien to overdose

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol dosage liquid - tramadol for cheap to buy

Ανώνυμος είπε...

buy ambien online ambien high blood sugar - ambien + no prescription online

Ανώνυμος είπε...

buy ambien ambien cr generic brand - ambien violence

Ανώνυμος είπε...

buy xanax xanax withdrawal jail - buy alprazolam forum

Ανώνυμος είπε...

ambien on line generic ambien cr 12.5 - best generic ambien forum

Ανώνυμος είπε...

buy xanax Missouri drug test does xanax show up - xanax 2mg generic

Ανώνυμος είπε...

extra cheap phentermine phentermine uk - phentermine joliet il

Ανώνυμος είπε...

ambien pills ambien will show drug test - ambien side effects with alcohol

Ανώνυμος είπε...

buy xanax online San Diego alprazolam 0.5mg for dogs - xanax generic s901

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine buy phentermine online calgary - can you buy phentermine online no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy xanax rare side effects xanax - blue xanax pills mg

Ανώνυμος είπε...

buy cheap phentermine phentermine 37.5 90 - buy phentermine 40 mg

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine phentermine 37.5 mg how to take - buy phentermine echeck

Ανώνυμος είπε...

phentermine 37.5mg phentermine 30mg buy online uk - order phentermine 37.5 no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol buy tramadol online with mastercard - buy tramadol cod saturday delivery

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol buy ultram online cheap - tramadol hcl 627

Ανώνυμος είπε...

tramadol online pharmacy buy tramadol online in australia - buy tramadol online tennessee

Ανώνυμος είπε...

tramadol tramadol hcl mg - купить tramadol online

Ανώνυμος είπε...

buy ambien online can you buy ambien online - ambien cr lethal dose

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol cheap no prescription tramadol brand name - purchase tramadol

Ανώνυμος είπε...

cheap zolpidem price of ambience caitriona - ambien side effects gastro

Ανώνυμος είπε...

tramadol online cod tramadol narcotic - tramadol 50mg over counter

Ανώνυμος είπε...

buy xanax Connecticut xanax dosage images - xanax zombie

Ανώνυμος είπε...

ambien drug ambien pill street value - ambien drug guide

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol buy tramadol online with mastercard - buy tramadol cod saturday delivery

Ανώνυμος είπε...

xanax anxiety drug test xanax long - 0.5 mg xanax effects

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol back pain - tramadol 50mg much acetaminophen

Ανώνυμος είπε...

buy ambien online no rx ambien cr 6.25 generic - can u buy ambien over counter

Ανώνυμος είπε...

buy xanax xanax dosage occasional use - xanax 4mg dose

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online reviews tramadol 50mg vet - tramadol online pharmacy usa

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol buy tramadol online no prescription overnight - tramadol 50 mg et zoloft

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol saturday delivery tramadol online pharmacy - tramadol online overnight

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol buy generic ultram online - tramadol 50mg online

Ανώνυμος είπε...

order tramadol no prescription tramadol hcl buy - buy ultram online no prescription overnight

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol with paypal buy tramadol online cod overnight - legal buy tramadol online united states

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol 50 mg how many - tramadol hydrochloride online

Ανώνυμος είπε...

xanax online South Carolina xanax dosage muscle relaxant - is ordering xanax online safe

Ανώνυμος είπε...

phentermine pills phentermine no prescription overnight delivery - phentermine online india

Ανώνυμος είπε...

generic xanax Austin xanax high how many - generic xanax gg 256

Ανώνυμος είπε...

order phentermine phentermine online forum - buy phentermine 50 30

Ανώνυμος είπε...

phentermine prescription is it legal to buy phentermine online australia - phentermine 30mg results

Ανώνυμος είπε...

tramadol cheap buy tramadol online echeck - buy tramadol hong kong

Ανώνυμος είπε...

cheap ambien how long do u sleep with ambien - zolpidem tartrate generic ambien cr

Ανώνυμος είπε...

buy zolpidem online generic ambien headache - common dosage ambien

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol hcl 50mg for dogs - tramadol hcl recommended dosage

Ανώνυμος είπε...

buying ambien online ambien orange round pill - what's considered overdose ambien

Ανώνυμος είπε...

ambien generic ambien cr 12.5 cost - ambien overdose brain damage

Ανώνυμος είπε...

ambien zolpidem cost for ambien - ambien prescription drug

Ανώνυμος είπε...

xanax online Texas can you buy xanax hong kong - xanax grapefruit juice

Ανώνυμος είπε...

ambien without prescription ambien noise generator online free - ambien withdrawal medication

Ανώνυμος είπε...

order ambien without prescriptions long does ambien high last - illegal buy ambien online

Ανώνυμος είπε...

xanax online Alabama buy xanax online yahoo - yellow oval xanax pills

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine is ordering phentermine online safe - buy phentermine online no prescription

Ανώνυμος είπε...

xanax online Hawaii effects from snorting xanax - xanax dosage needed

Ανώνυμος είπε...

phentermine pharmacy buy diet pills online phentermine - buy cheap phentermine online uk

Ανώνυμος είπε...

generic xanax Ohio there yellow xanax pills - where to order xanax online no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine phentermine buy online no prescription - phentermine zoloft weight loss

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol buy tramadol in us - order tramadol pay cod

Ανώνυμος είπε...

buy xanax online Charlotte generic xanax 106 s - does 2mg generic xanax look like

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol overnight delivery order tramadol overnight mastercard - tramadol erowid experience

Ανώνυμος είπε...

where to buy phentermine phentermine online buy - order phentermine-d online

Ανώνυμος είπε...

buy xanax bars online drug screen for xanax - xanax quotes

Ανώνυμος είπε...

buy phentermine phentermine reviews - phentermine informacion en espanol

Ανώνυμος είπε...

dangers of phentermine phentermine adipex - order phentermine from canada

Ανώνυμος είπε...

xanax online Alabama buy xanax online yahoo - yellow oval xanax pills

Ανώνυμος είπε...

buy xanax Idaho images generic xanax pills - drug company makes xanax

Ανώνυμος είπε...

tramadol overnight shipping tramadol 50mg information - order tramadol cod saturday delivery

Ανώνυμος είπε...

where to buy tramadol tramadol vicodin - buy tramadol american express

Ανώνυμος είπε...

buy xanax Dallas Texas xanax 2mg bars - xanax withdrawal neurontin

Ανώνυμος είπε...

buy xanax Montana xanax .5 side effects - order xanax online free consultation

Ανώνυμος είπε...

xanax online Maine xanax dosage vs klonopin dosage - side effects prolonged use xanax

Ανώνυμος είπε...

tramadol no rx tramadol webmd - buy tramadol online no prescription overnight

Ανώνυμος είπε...

buy xanax xanax dosage 027 - generic for xanax xr

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online no prescription cod tramadol online overnight cod - tramadol hcl 100mg

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol 50mg recommended dosage - tramadol vs hydrocodone dosage

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol dosage sizes - tramadol xanax

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online reviews tramadol online overnight saturday delivery - tramadol dosage bnf

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol cod tramadol dose for high - tramadol 93 58 side effects

Ανώνυμος είπε...

xanax online Hawaii effects from snorting xanax - xanax dosage needed

Ανώνυμος είπε...

xanax buy online no prescription get rid xanax high - alprazolam 0.5 mg tab

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol without rx tramadol online coupons - buy tramadol online with mastercard

Ανώνυμος είπε...

generic xanax Austin xanax pills facts - how much xanax and alcohol can kill you

Ανώνυμος είπε...

xanax online New Jersey xanax bars yellow time release - xanax od

Ανώνυμος είπε...

buying xanax online no prescription klonopin vs xanax withdrawal - xanax side effects for dogs

Ανώνυμος είπε...

buy xanax xanax bars oxycontin - xanax 1mg insomnia

Ανώνυμος είπε...

buy xanax online Cleveland buy cheap xanax overnight - alprazolam 0.5mg high

Ανώνυμος είπε...

buy xanax Maine xanax high like - xanax generic india

Ανώνυμος είπε...

buy xanax Denver xanax withdrawal many days - what is xanax 2mg for

Ανώνυμος είπε...

buy xanax xanax side effects urination - xanax dosage blue

Ανώνυμος είπε...

tramadol generic tramadol online overnight delivery - buy tramadol no rx

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tablets tramadol hcl can it get you high - tramadol online overnight delivery

Ανώνυμος είπε...

tramadol generic tramadol online overnight delivery - buy tramadol no rx

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol mastercard tramadol hcl usp - tramadol online overnight delivery

Ανώνυμος είπε...

generic xanax Chicago xanax effects breast milk - online mexican pharmacy xanax

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online cod overnight can you buy tramadol online - buy tramadol cheap online no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol cheap no prescription cheap tramadol cod - buy tramadol online no prescription uk

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol hydrochloride online - what's maximum dosage tramadol

Ανώνυμος είπε...

best buy tramadol tramadol overnight cod - buy tramadol medication

Ανώνυμος είπε...

purchase xanax buy xanax no prescription uk - buy alprazolam argentina

Ανώνυμος είπε...

xanax buy online no prescription get rid xanax high - alprazolam 0.5 mg tab

Ανώνυμος είπε...

buy xanax how much does generic xanax cost without insurance - xanax online mastercard

Ανώνυμος είπε...

generic xanax Virginia Beach buy xanax online pharmacy - where can i buy xanax bars online

Ανώνυμος είπε...

buy generic tramadol no prescription tramadol 50mg buzz - where can i buy real tramadol

Ανώνυμος είπε...

buy xanax online Connecticut order brand xanax - generic brands of xanax

Ανώνυμος είπε...

buy percocet online has bought percocet online - percocet dosage frequency

Ανώνυμος είπε...

buy ambien online ambien cr vs ambien 10mg - ambien better than zolpidem

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol overnight shipping day 2 tramadol withdrawal - 100mg tramadol too much

Ανώνυμος είπε...

buy percocet without prescription percocet online doctor - percocet side effects mood changes

Ανώνυμος είπε...

zolpidem drug drug food interactions ambien - ambien dosage recommendation

Ανώνυμος είπε...

ambien order online no prescription ambien side effects memory loss - sleep eating while on ambien

Ανώνυμος είπε...

order percocet percocet 5 325 apap - what does percocet addiction feel like

Ανώνυμος είπε...

tramadol online tramadol dosage in dogs - reputable online pharmacy tramadol

Ανώνυμος είπε...

ambien online price of ambien per pill - generic ambien cr good

Ανώνυμος είπε...

buy generic ambien generic ambien wiki - ambien best price

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 506   Νεότερο› Νεότερο»