Αναγνώστες

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ Παράνομες συμπράξεις στην ακτοπλοΐα και την συγχώνευση Sea Star Capital & ANEK ερευνά η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού Απάντηση της Επιτρόπου Κρόες στον Δ. Παπαδημούλη«Η ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού διεξάγει από τον Οκτώβριο του 2006 αυτεπάγγελτη έρευνα με αντικείμενο τον κλάδο της ακτοπλοΐας», απάντησε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη η Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό κα Νέλυ Κρόες. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του καλούσε την Επιτροπή να λάβει μέτρα καθώς οι στρεβλώσεις, οι εναρμονισμένες πρακτικές και οι παράνομες συμπράξεις στον κλάδο των ακτοπλοϊκών μεταφορών, που οδηγούν σε συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια της ακτοπλοΐας. Όπως σημειώνει στην απάντησή της η αρμόδια Επίτροπος: « Ήδη έχουν καταρτισθεί δύο εκθέσεις, οι οποίες προβλέπεται να εξετασθούν από την επιτροπή ανταγωνισμού τον Οκτώβριο του 2008. Η πρώτη αφορά συγκέντρωση μεταξύ της "Sea Star Capital Plc" και της "ANEK" … Η δεύτερη αφορά παράβαση του άρθρου 1 του Νόμου 703/77 καθώς και του άρθρου 81 της συνθήκης ΕΚ (που αφορούν παράνομες συμπράξεις) από μέρους της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας και μιας σειράς επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ακτοπλοΐας. Μία από τις υπό διερεύνηση αγορές αφορά διεθνείς γραμμές και περιλαμβάνεται στο αντικείμενο της προφορικής διαδικασίας που προβλέπεται να διεξαχθεί από την ελληνική επιτροπή ανταγωνισμού τον Οκτώβριο.Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δ. Παπαδημούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της ευνοεί την ανάπτυξη καρτέλ και μονοπωλιακών πρακτικών στο χώρο της ακτοπλοΐας. Εδώ και δύο χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2006, η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού ερευνά τον κλάδο της ακτοπλοΐας, χωρίς έως και σήμερα να αποδοθούν ευθύνες, να επιβληθούν πρόστιμα και να σπάσουν τα καρτέλ τα οποία και βασιλεύουν.Οι ναύλοι συνεχώς ακριβαίνουν, οι υπηρεσίες χειροτερεύουν και τα δρομολόγια αραιώνουν. Πολλά νησιά κινδυνεύουν από την 1η Νοεμβρίου να μείνουν χωρίς σύνδεση, ενώ την ίδια ώρα το καρτέλ της ακτοπλοΐας ροκανίζει κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την τσέπη των φορολογούμενων.»To Γραφείο Τύπου.
Αναρτήθηκε από syriza chiou στις 7:04 μμ

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

ΤΟ ΡΟΜΑΝΤΖΟ ΤΟΥ ΑΓ ΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΟΛΦΟ

Από Ροΐδη εμμονές
Το ρομάντζο του Αγ. Όρους με τον Αδόλφο
Οκτώβριος 28, 2008 από Po
«Όπως είπε ο γέροντας Εφραίμ, είμαστε σε μια εποχή που διαπιστώνουμε παγκόσμια την αίσθηση ενός κενού ……… ευθύνη της πολιτείας να συνδράμει το Ορος ….. νιώθω μέρισμα προσωπικής περηφάνιας που αυτά τα δέκα χρόνια εφαρμόσαμε το σωστικό πρόγραμμα ώστε οι αγιορείτες να είναι απερίσπαστοι στο πνευματικό τους έργο….Είμαι βέβαιος, κύριε υπουργέ Επικρατείας (σ. Λασκ=Ρουσόπουλος), ότι η κυβέρνησή σας θα συνεχίσει …. την ενίσχυση ..των αγιορειτών μας»Πέτρος Ευθυμίου-Σοσιαλιστής.-«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» - 15/09/2008
«Όποιος ήθελε να συνθέση ένα κώδικα εις τα εγκλήματα, και ήθελε να μην παραιτήση κανένα αμάρτημα ανθρώπινον, ας ήθελεν υπάγει εις το Άγιον όρος, και ανίσως ήθελε εξετάσει τους εκεί κατοικούντας, ήθελε κάμει τον εντελέστερον κώδικα…».Ανώνυμος ο Έλληνας-Διαφωτιστής-«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ».

Εκτός από τον Μωάμεθ τον Πορθητή, τον Χίτλερ, τον Ρασπούτιν (που στις ταξιδιωτικές του σημειώσεις θεωρεί το Όρος απόδειξη της ανωτερότητας της Ορθοδοξίας), τον Παττακό, τον διάδοχο Κάρολο, τον Κώστα Δεγρέτσια και ο ευσεβής ηγεμών της Τρανσυλβανίας Βλάντ Τέπες ο Ανασκολοπιστής (Δράκουλας, εδώ εν ώρα εργασίας-Am.Huber Νυρεμβέργη-1499), έτρεφε σεβασμό στο Όρος, υπήρξε δε ομού με άλλους ευλαβείς σατράπες χορηγός του (όπως και η εταιρεία Lada). Στον κόμβο που ακολουθεί, εκτίθεται κατάλογος γνωστών δωρεών Ρουμάνων ηγεμόνων, εν οίς και του μακαρίου Δράκουλος στη μονή Φιλοθέου (Νο 12 : 4.300 άσπρα, ετησίως)
Κύριε Ροΐδη,
Tην ώρα που παιδάκια πεθαίνανε στην Αθήνα της Κατοχής από την πείνα, οι μεγαλόσχημοι καλόγεροι καλοπερνούσαν κάτω από την προστασία του Χίτλερ, κατέχοντας καλά την τέχνη της συνεργασίας με κάθε λογής δυνάστη. http://www.csbi.ro/gb/tablou_athos_1.html
Το 1346 ο Σέρβος τσάρος και κατακτητής της Μακεδονίας Στέφανος Δουσάν επισκέφθηκε το Όρος με τη γυναίκα του Ελένη που έσπασε το Άβατο. Μπόλικο χρυσάφι και προνόμια ήταν η αμοιβή των καλόγερων για την κατανόησή τους. Τον ίδιο αιώνα, οι Σέρβοι χωροδεσπότες αδελφοί Δραγάτση, διευθέτησαν διαφορές μεταξύ των μονών Παντελεήμονος και Χιλανδαρίου σχετικά με την κατοχή δυο χωριών στην πεδιάδα της Στρωμνίτσας (Ν.Νικολούδη “Οι Σέρβοι αδελφοί…”.”Βυζαντιναί Μελέται”, Τ. Ζ΄). Το Όρος όμως τα βόλευε και με αλλόθρησκους σατράπες. Σε πολλά σουλτανικά φιρμάνια που σώζονται στα μοναστήρια γράφεται: “Επειδή οι Αγιορείται προ των άλλων ραγιάδων εδέχθησαν την υπηκοότητα και απέκτησαν την ασυδοσίαν…”. Οι Αθωνίτες, προβλέποντας την πτώση της Πόλης, έστειλαν αντιπροσωπεία στον Σουλτάνο Ορχάν, “προφητεύοντας” τάχα την τουρκική κατάκτηση και δήλωσαν υποταγή, με αντάλλαγμα προνόμια. Ανανέωση των προνομίων πέτυχαν το 1430 στέλνοντας πρεσβεία στον Μουράτ Β΄ και το 1453 ζήτησαν προστασία από τον Μωάμεθ τον Πορθητή.
Αντικομμουνιστές και αντισημίτες οι καλόγεροι δεν είχαν ηθικούς ενδοιασμούς να καλοδεχτούν τον θεόσταλτο Γερμανό κατακτητή, αφού η ηγεσία της Εκκλησίας, υμνούσε από το 1933 στο επίσημο όργανό της το περιοδικό «Εκκλησία», τους Μουσολίνι και Χίτλερ.
Ο μισογυνισμός των ρασοφόρων ναυαγών του βίου και τυχοδιωκτών που άραξαν στον Άθω, σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις τους προς το Ραϊχ και με τον αντικομμουνισμό τους, εξώθησε μερικούς σε απάνθρωπες ενέργειες. Είναι ενδεικτική η αποστροφή ενός μοναχού για τις ηρωϊκές αγωνίστριες του Δημοκρατικού Στρατού που κατέφυγαν στο όρος: “..η συμμορία αύτη είχε μεθ’εαυτής και δεκάδα των θλιβερών εκείνων γυναικών, τα οποία αποπτύσαντα πάντα χαλινόν αιδούς…..δυστυχής ελληνική φυλή που σε κατήντησεν η πανούκλα του Βορρά” (Βλ Καραγιάννη Γ. «”Εκκλησία και Κράτος. 1833-1977. Εκδ. “Ποντίκι”, 1997). Το καλοκαίρι του ‘44 κατέφυγαν στη μονή Εσφιγμένου γυναικόπαιδα της Ιερισσού για να γλυτώσουν από τα Τάγματα Ασφαλείας. Ο εκπρόσωπος της Ι. Κοινότητας ζήτησε να φύγουν. Ήταν τυχερές, αφού παλιότερα όπως άκουσε ο γνωστός Άγγλος περιηγητής συνταγματάρχης M.Leak, γυναίκες που πάτησαν στο απαγορευμένο βουνό, θανατώθηκαν αμέσως. Ο ηγούμενος της ρωσικής μονής Βασίλειος Κριβοσέϊν, συγγραφέας της “μυστικής

Ο Ρώσος αγιορείτης αρχιεπίσκοπος Βρυξελλών και καταδικασμένος δωσίλογος Βασίλειος.
διδασκαλίας του Γρ.Παλαμά”, κάλεσε τους Γερμανούς να διώξουν τις ικέτιδες, αλλά συνάντησε την αντίδραση των υπολοίπων μοναχών. Ο καλόγερος ήθελε να είναι πιστός στο Τυπικό που περιέχεται στον βίο του αγ.Αθανασίου Μετεώρων, που ορίζει να μην δίνεται τροφή σε γυναίκα που παραβίασε το άβατο “κάν συμβεί υπό λιμού αποθανείν”. Ο Βασίλειος που όπως όλοι οι Σλάβοι αγιορείτες επιδίωκε την διεθνοποίηση του όρους (είχαν στείλει σχετικό υπόμνημα στο Βερολίνο), καταδικάστηκε ερήμην για δωσιλογισμό σε διετή φυλάκιση το 1947, αλλά προήχθη σε αρχιεπίσκοπο Βρυξελών της εξόριστης ρωσικής Εκκλησίας. Δεν το πήρε ο πόνος το μετεμφυλιοπολεμικό κράτος να τιμωρήσει τους προδότες. Η καταδίκη αυτή αναντίστοιχη με την ατιμωρησία όλων των Ελλήνων δωσίλογων κληρικών, εξυπηρετούσε τις σκοπιμότητες ελληνικής κυριαρχίας στο Όρος. Στην καταδικαστική απόφαση αναφέρεται πως “ικανοποίει κατά συρροήν…όλας τας ορέξεις των κατακτητών” χαρίζοντάς τους λειτουργικά κειμήλια ( Γ.Μουστάκης, Δαυλός Απριλίου ‘03). Η δράση του Βασιλείου δεν εμποδίζει σήμερα τον Κρητικό χωρεπίσκοπο Κνωσού Μακάριο να τον επικαλείται στις 5/8/2002 στη Μεταμόρφωση Ηρακλείου: «Γράφει ο Βασίλειος Κριβοσέϊν, στο περίφημο βιβλίο του “Μέσα στο Φως του Χριστού” αναλύοντας τον Άγιο Συμεών …: “Ο Χριστός παρουσιάζεται στην αρχή από μακρυά, σαν ένας μεγάλος ήλιος…….».http://imga.gr/omilies_arthra/metamorfosi_i_doksa_tou_theou.htm

Χρυσόβουλλο (1300)του Μιχαήλ Θ΄ με το οποίον επικυρώνεται η κατοχή από την μονή Χιλανδαρίου του χωριού Καστρί στον Στρυμώνα)
Σε πείσμα όμως του Βασίλειου περί τις 100 αντάρτισσες πήραν μέρος στη μάχη των Καρυών (16.10.1948). Ήταν μια πράξη που περιέχει και τον συμβολισμό πως μια μέρα-νομίζω πολύ σύντομα-οι μισογύνηδες αφορολόγητοι καλόγεροι θα ανοίξουν θέλοντας και μη την πόρτα της αφύσικης αντρικής λέσχης που αποκαλούν «Περιβόλι της Παναγίας» στις γυναίκες οι οποίες τους ταϊζουν με τους φόρους που πληρώνουν. Λέω αφύσικης, όχι μόνο για την ολοκληρωτική απουσία της γυναίκας ερωμένης, αλλά για την απαγόρευση της γυναίκας μάνας αδελφής φίλης, που δεν της επιτρέπεται να σταθεί ούτε δίπλα στο άρρωστο παιδί αδελφό ή φίλο της..
Στις 3/3/1944 το ΕΑΜ Χαλκιδικής, έστειλε στις Μονές διακήρυξη και ζητούσε οικονομική ενίσχυση. Χρησιμοποίησε και τετριμμένες πατριωτικές και εκκλησιαστικές κορώνες ελπίζοντας πως θα μπορούσε να τουμπάρει τους πονηρούς ηγούμενους που κουβαλούσαν στην καμπούρα τους τις παγαποντιές αιώνων, όπως την προδοσία στους Οθωμανούς του επαναστάτη Εμμανουήλ Παππά.το 1821.
“ΠροςΤας Ι Μονάς, Σκήτας και Κελλιά…… Άγιοι Πατέρες….. Εις εν εκατομμύριον ανέχονται περίπου οι θάνατοι λόγω στερήσεων. Εις χιλιάδας οι θανατωθέντες εις τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Ολόκληραι περιοχαί έχουν γυμνωθεί τελείως από κλοπάς, καταστροφάς ………….. Η ιστορία του 1821 απέδειξε πως η Φυλή μας με επικεφαλής τον κλήρον εύρε τα πεπρωμένα της. Ποια Ελληνική ψυχή δεν κλίνει το γόνυ προ των Εθνομαρτύρων και Ηρώων Δεσπότου Πατριάρχου Γρηγορίου, Διάκου, …………….Ο σημερινός όμως γιγάντιος αγών απαιτεί και τεράστιες θυσίες. Ο Ελληνικός Λαός προσέφερε το παν. …..Αποτεινόμεθα λοιπόν και εις Υμάς Άγιοι Πατέρες, πιστεύοντες απολύτως ότι είσθε οι συνεχισταί των ηρωικών παραδόσεων του κλήρου……….Είμεθα βέβαιοι ότι δικαιώνοντες τον αγώνα μας θέλετε ενισχύσει τούτον ………Όλα για την Πίστην, πατρίδα και Ελευθερίαν.Ζήτω η Ορθοδοξία Ζήτω το Έθνος.
Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία οι ηγούμενοι ανταποκρίθηκαν αλλά οι επόμενοι έρανοι και η προσπάθεια του ΕΑΜ να συμμαζέψει το χάλι του Όρους και να προστατέψει τους λαϊκούς εργάτες που τους εκμεταλλεύονταν οι μονές, συνάντησαν όλο ένα και μεγαλύτερη αντίδραση. Οι απολογητές αυτής της στάσης του φιλάργυρου Όρους, που θεωρεί μέρος της αποστολής του την αποθήκευση τεράστιων θησαυρών («Μη θησαυρίζετε θησαυρούς επί της Γης….»), μιλούν μειωτικά για τους άγαρμπους αντάρτες που στερούντο την υψιπετή πνευματικότητα των αγράμματων ρασοφόρων της ορθόδοξης Λεγεώνας των Ξένων που έγλειφαν τον κατακτητή και αρνιόντουσαν να συνδράμουν την απελευθερωτική προσπάθεια. Το ΕΑΜ προσπάθησε να προσεταιριστεί τους μη προνομιούχους εξαρτηματικούς μοναχούς που ζούσαν μόνοι τους σε Κελιά και να αλλάξει τον Καταστατικό Χάρτη του όρους. Στους κόλπους των πιο ταπεινών μοναχών βρήκε απήχηση. Αρκετοί μοναχοί συμπάθησαν τους αριστερούς αντάρτες είτε από υποτυπώδη ταξική συνείδηση, είτε από ένστικτο ή από πατριωτικό συναίσθημα. Μοχλός της επιδιωκόμενης αλλαγής και του εκδημοκρατισμού ήταν ο παπά Στέφανος του Χιλιανδαρινού (Σέρβικο) Κελιού του «Αποστόλου Θωμά», που επιδίωξε εναρμονισμό του Όρους με τις αρχές του ΕΑΜ. Το ΕΑΜ πίστεψε αφελώς, πως οι τιμές με τις οποίες έγινε δεκτή η ομάδα των ανταρτών του τον Σεπτέμβρη του ’44, σηματοδοτούσε μια προοδευτική στροφή «της πιό μεγάλης βρωμιάς, του άντρου της αντίδρασης». Άλλωστε λίγους μήνες πριν οι αγιορείτες που είχαν πέσει ακόμη κι αυτοί θύματα του πλιάτσικου των Ταγμάτων Ασφαλείας, τα είχαν αποκαλέσει «πραγματικήν μάστιγα της υπαίθρου, αποβράσματα του Άδου». Αυτό όμως δεν σήμαινε τίποτα άλλο παρά το ότι οι αγιορείτες δεν ανεχόντουσαν κανέναν που απειλούσε τα πλούτη τους, όσο δεξιός κι αν ήταν. Του κάκου στήθηκαν 3μελείς επιτροπές του ΕΑΜ σε κάθε μοναστήρι και γινόντουσαν συνελεύσεις και ψηφοφορίες των μοναχών.
Οι ηγούμενοι και τα τσιράκια τους έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο αρνούμενοι να δώσουν τρόφιμα στους αντάρτες και ακόμη και την βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού στους εργάτες-σκλάβους των μονών. Στα τέλη του ’44 ο Δημοκρατικός Στρατός αναγκάστηκε να εκτελέσει για παραδειγματισμό τους μοναχούς Ιωακείμ Παπαστεργίου και Αγαθάγγελο Λαυριώτη (Βλ. και «Ποντίκι», 25.8.’05).
Άραγε οι αντάρτες γνώριζαν ακριβώς με ποιούς είχαν να κάνουν; Τα τελευταία χρόνια έγινε ευρύτερα γνωστή η κατάπτυστη εικοσασφράγιστη επιστολή των καλόγερων προς τον Χίτλερ, μια μέρα πριν μπουν οι Ναζί στην Αθήνα. “Scripta manent”. Οι ηγούμενοι ζητούν την εύνοιά του και επικαλούνται με φτηνές κολακίες ξεδιάντροπα το γεγονός πως όλοι οι τύραννοι το προστάτευσαν:“Αγίω Όρει τη 13/26 Απριλίου 1941.

Μονή Παντελεήμονος 1942, φωτογραφίες τσάρων, δεσποτάδων και του Φύρερ.
Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον ΧίτλερΕις ΒερολίνονΕξοχότατε,Οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών καί Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Όρους Άθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα καί παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν καί κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι καί αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς καί Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας καί διαδόχους τούτων. …. Το Αυτονομιακόν τούτο πολίτευμα περιεθριγκώθη δι’ αλλεπαλλήλων τυπικών καί Χρυσοβούλων των ιδρυτών καί ευεργετών των Ιερών μονών Βυζαντινών Αυτοκρατόρων Βασιλείου του Μακεδόνος(882), Ιωάννου Τσιμισκή(972), Κωνσταντίνου Μονομάχου(1046), Στεφάνου Δουσάν(1346) καί άλλων Σλαύων, Ουγγροβλάχων Ηγεμόνων καί των μετέπειτα Σουλτανικών Φιρμανίων τελευταίως δε υπό του Καταστατικού Χάρτου του 1926, ούτινος δύο αντίτυπα εσωκλείομεν. Το ουτωσί καθιερωθέν προνομιακόν καί αυτοδιοίκητον καθεστώς του Ιερού τούτου Τόπου, αποτελέσαν αντικείμενον συζητήσεων καί επικυρώσεων διαφόρων διεθνών συνθηκών περιεθριγκώθη τέλος, διά του 62ου άρθρου της Βερολινείου συνθήκης του έτους 1878, έχοντος ούτω, οι μοναχοί του Όρους Άθω οθενδήποτε καί αν κατάγωνται θα διατηρήσωσι τά κτήματα καί τα πρότερα αυτών δικαιώματα καί θ’ απολαύωσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων καί προνομίων. ……… παρακαλούμεν καί ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν καί κηδεμονίαν Αυτής. Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων καί Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής καί καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν καί μακροημέρευσιν επ’ αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Έθνους.Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως………».
Αυτό το πιστοποιητικό της καλογερικής προδοσίας, όσο κι αν προσπαθήσει ο μαιτρ του εξωραίσμού της εκκλησιαστικής ιστορίας κ. Γιώργος Μεταλληνός, δεν ξεπλένεται.http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/dt=11.10.2008,id=75178016,80972192,88743712[« επιχείρησε από την τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Alter (22/9/08) να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ισχυριζόμενος ότι με τις κινήσεις αυτές οι μοναχοί διέσωσαν κάτι πολυτιμότερο, δηλαδή τη «συνέχεια» του Όρους»].
Την ίδια δικαιολογία θα μπορούσαν να προβάλλουν όλοι οι προδότες, άλλος αμάρτησε για το παιδί του, άλλος σώζει κάποια παράδοση, άλλος κάποιον θησαυρό, κι όλοι μαζί το τομάρι τους.
Άλλωστε δεν είναι μόνο αυτό: Mε γράμμα του στον «Δαυλό» (τ. 251, 11.’02), ο τ. δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας γνωστός συγγραφέας και θεολόγος Γ.Μουστάκης αποκαλύπτει συγχαρητήρια επιστολή προς τον Χίτλερ της Ι.Επιστασίας των 20 εκλεγμένων αντιπροσώπων των αγιορείτικων μονών, με αφορμή την πτώση του Ζιτομίρ, σοβιετικού οχυρού στην Ουκρανία, στα χέρια των Ναζίστών: «…..αγαλλόμενοι κραυγάζομεν εν θαυμασμώ: Έπεσεν το Ζιτομίρ καί εσώθη η Χριστιανοσύνη…..Κύριος ο Θεός κρατύνη την υμετέραν εξουσίαν εις έτη πλείστα…..». Δεν πρόκειται για ένα τυπικό συγχαρητήριο γράμμα, που κι αυτό θα ήταν κατακριτέο. Οι αποστολείς είναι ενθουσιώδεις και μάλιστα επικαλούνται και τον θεό τους που σημαίνει πως είναι ειλικρινείς.
Στις 7.6.’44 δημοσιεύτηκε στο λογοκριμένο «Ελεύθερον Βήμα» είδηση στην οποία εξαίρεται η άριστη συνεργασία που είχαν με τους αγιορείτες ηγουμένους οι γερμανικές αρχές και αναφέρεται πως οι μονές δεν πείνασαν «χάρις εις τας μεγάλας εισαγωγάς τροφίμων εκ μέρους του Γερμανικού στρατού εις το Όρος…». Σήμερα ο πολυγραφότατος αγιορείτης Μιχαήλ Χατζηαντωνίου που έφυγε από τον Άθω, εξηγεί: “Από την επίσημη αρχή του Αγίου Όρους, ο Χίτλερ θεωρήθηκε φιλόθεος, αφού κατέτρεχε κι εξόντωνε τους Εβραίους“. Ο ίδιος αποκαλύπτει: “Επί πολλά χρόνια στην πανήγυρη μοναστηριού δημιουργείτο μεγάλο πρόβλημα διότι στο αρχονταρίκι υπήρχε τεράστια φωτογραφία του Μεταξά. Στις ενστάσεις πολλών επισκεπτών, ότι πρέπει να τον βγάλουν από εκεί οι μοναχοί απαντούσαν: “Αυτός έσωσε την Ελλάδα και ξάφρισε (sic) τους κομμουνιστές!…υπηρέτησε τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό!“.
Ο κατοχικός υπουργός Ν. Λούβαρις, καταδικασμένος από το δικαστήριο δωσιλόγων, διαπιστώνει στην “Πύλη του Ουρανού” του, πως “Ο Άθως είναι ίσως το μόνο τμήμα της Χώρaς, όπου εξaκολουθεί να ζή….το εθνικόν ιδεώδες…“. Πράγματι, ο Μιχαήλ καταθέτει και την μαρτυρία γιατρού του όρους πως αν ψήφιζαν οι αγιορείτες θα έπαιρνε 50% η Ν.Δ. και 50% η Ακροδεξιά. προσθέτοντας για την τελευταία “και λίγο έβαλα“. Ο αδελφός Μιχαήλ έφυγε από το Όρος και από τότε η συνείδησή του δεν τον αφήνει να κρατάει το στόμα του κλειστό:http://www.dorcas.gr/syn/syn_e.htmhttp://www.dorcas.gr/afier/pm.htm
Αναρτήθηκε στις «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, Γράμμα από το Ληξούρι

ΑΘΑΝΑΤΟΙ

Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΓΙΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ. ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ

ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗΣ -ΦΛΩΡΑΚΗΣ

ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ


ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ



ΦΑΡΑΚΟΣ




ΣΑΡΑΦΗΣ





ΑΡΗΣ






ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ







ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ








ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ









ΕΞΟΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ










ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΟΥΝΟΥ











ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ











Δίπλα στα μάτια τους έχουν ένα δεντράκι καλοσύνη,ανάμεσα στα φρύδια τους ένα γεράκι δύναμη,κι ένα μουλάρι από θυμό μες στην καρδιά τους που δε σηκώνει τ’ άδικο. Και τώρα κάθονται εδώ στη Μακρόνησο στο άνοιγμα του τσαντηριού, αγνάντια στη θάλασσα,σαν πέτρινα λιοντάρια στη μπασιά της νύχτας,με τα νύχια μπηγμένα στην πέτρα. Δε μιλάνε.

Κοιτάνε πέρα την αντιφεγγιά της Αθήνας,κοιτάνε τον ποταμό του Ιορδάνη,σφίγγοντας μια πέτρα στη χωματένια φούχτα τους,σφίγγοντας μες στα μάτια τους τα σκάγια των άστρων,σφίγγοντας μες στο φιλλοκάρδι τους μια δυνατή σιωπή,εκείνη τη σιωπή που γίνεται πρίν απ’ τ’ αστροπελέκι. Γ Ριτσος














Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑΠροσυνδιάσκεψη την Τετάρτη 5 Νοέμβρη στη ΧίοΜε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Αυτόνομης Παρέμβασηςπου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διήμερο 29 και 30 Νοεμβρίου.Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμαθα πραγματοποιηθεί στη Χίο (στη Φαίδρα) προσυνδιάσκεψη με εισηγητή τον δάσκαλο και μέλος του Γενικού Συμβουλίουτης ΑΔΕΔΥ Βασίλη Μαυρέλο.
Αναρτήθηκε από Andriou

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

ΣΤΑΛΙΝ

ΕΓΩ ΒΡΙΣΚΩ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

Πάρε και ένα Ρίτσο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Οχι, δεν είναι αλήθεια. Δεν είναι αλήθεια.Σταματήστε λοιπόν τις καμπάνες. Σταματήστε τιςΟ Ιωσήφ Στάλιν δεν πέθανε.Είναι παρών ο Στάλιν στο παγκόσμιο πόστο του.Ο Στάλιν ανεβάζει στις επάλξεις των πέντε ηπείρων τις σημαίες της ειρήνης.Ο Στάλιν ετοιμάζει με το σκόρπιο αλεύρι του κόσμουΕνα ολοστρόγγυλο καρβέλι υγείας.Σταματήστε λοιπόν τις καμπάνες. Σταματήστε τις.Οσο κι αν μονόφθαλμα κανόνια στρέφουν το μαύρο ρύγχος τους ίσα κατά την υψικάμινο των ελπίδων μας ο Στάλιν αγρυπνεί στο παγκόσμιο πόστο του.Σώπα γιαγιά και σκούπισε με το τσεμπέρι σου τα μάτια σου.Οταν σβύνει η φωτιά σου κάτω από το τσουκάλι σουΕίναι ο Στάλιν που σκύβει και φυσάει τη φωτιά σου ν' ανάψει.Οταν λείπει από το τραπέζι μας το ψωμί κι από το στρώμα μας τ' όνειρο κι απ' το δώμα μας το λυχνάρι είναι ο Στάλιν που ανάβει τα μεγάλα ηλεκτρικά στον ορίζοντα κι ακούμε κάτω από τα τούνελ της νύχτας τη βοή των τραίνων που μεταφέρουν λάδι και ψωμί και κάρβουνο στους πεινασμένους.Γιατί ο Στάλιν είναι ο πρωτογιός των προλετάριων κι ο Στάλιν είναι ο πατέρας τουςΓια τούτο κι ο πιο μαύρος τοίχος της πιο μαύρης νύχταςΕίναι γιομάτος απ' τους σωλήνες του φωτός.Σταματήστε λοιπόν τις καμπάνεςΟι αιώνες σκαρφαλώνουν στην κορυφή της ψυχής του ν' ανασάνουν μην πείτε πως ο ήλιος ορφάνεψε. ΚοιτάχτεΚάθε ήλιος και σελίδα - μέρα με την ημέρα - με τους ήλιους των 74 χρόνων του έφτιαξε ένα χοντρό βιβλίο από ατσάλι και τ' ακούμπησε στα γόνατα του κόσμουΙωσήφ Βησσαριόνοβιτς ΣτάλινΤο έργο του: ΛευτεριάΣταματήστε λοιπόν τις καμπάνες κι ακούστεΠάνου από την κόκκινη πλατεία στην εξέδρα του ήλιουο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν μιλάει: «Υπερασπείστε, Λαοί, την Ειρήνη».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΛΑΚΗ ΣΑΝΤΑ

ΛΑΚΗΣ ΣΑΝΤΑΣ

  • Εμείς αγόρι μου, είμαστε δρακογενια. κοιμηθήκαμε πάνω στο χιόνι κι ανάμεσα στα σκίνα,δεχτήκαμε ιατρικές επεμβάσεις χωρίς αναισθητικό,ζήσαμε στα ξερονήσια και τις φυλακές,μάθαμε ν αντέχουμε Δεν προλάβαμε να βγούμε στην κοινωνία και βγήκαμε στην Αντίσταση Τα οράματα ερχόντουσαν από μόνα τους να σε συναντήσουν

  • Ένα μικρο τέταρτο του φεγγαριού έπεφτε πάνω στα μάρμαρα το χουμε συμφωνήσει Αν παν να μας συλλάβουν, θα πέσουμε από την Ακρόπολη Παιδευόμαστε,είναι στερεωμένη με συρματόσκοινο .Σιωπή Μονό το γέλιο της γερμανικής φρουράς ακούγεται Ένα ένα κόβουμε τα σύρματα με χέρια, με δόντια, με λύσσα! Η σημαία πέφτει...........

Aristera sti Mitilini

Σε αντίθεση με τα άρθρα του Μάρκου Σκουφαλου από blog της ΚΝΕ Λέσβου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "MONTHLY REVIEW" & ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ"
....
ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤο περιοδικό Monthly Review και η εφημερίδα Αριστερά οργανώνουν συζήτηση το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008, ώρα 05.00 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμπορικής Τραπέζης (Ευπόλιδος 12, Πλατεία Κοτζιά), με θέμα:"Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίσηκαι οι στρατηγικές της Ελλάδας και της ΕΕ"Η συζήτηση περιλαμβάνει 2 διαδοχικά τραπέζια συζήτησης:1ο πάνελ: 05.00 – 6.30 μ.μ.Θέμα: "Η κρίση και οι πολιτικές των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων"
Ομιλητές:Κώστας Μελάς, καθηγητής πανεπιστημίουΓιώργος Σταμάτης, καθηγητής πανεπιστημίουΜωϋσής Λίτσης, δημοσιογράφοςΝίκος Παπακωνσταντίνου, μέλος ιδεολογικής επιτροπής της Κ.Ε. του ΚΚΕΒασίλης Χατζηλάμπρου, νομαρχιακός σύμβουλος ΑχαΐαςΣυντονιστής:Λευτέρης Ριζάς, εκδότης περιοδικού Monthly Review
2ο πάνελ: 06.45 – 08.15 μ.μ.Θέμα: "Η κρίση και η στρατηγική της Αριστεράς"Ομιλητές:Μάκης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος οικονομικού τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕΠαναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑΒαγγέλης Χωραφάς, εκδότης περιοδικού Monthly ReviewΧρήστος Κατσούλας, ΚΟΕ

Ο ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΝΕΟ ΤΕΙΧΟΣ

Αυτό το διαμάντι το βρήκα στο blog του ΜΑΡΚΟΥ ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ υποψήφιου δήμαρχου Δήμου Ομηρουπολης στη Χίο
Προσοχή σύντροφοι της πεντάρας ο Μαρκος Σκουφαλος κατασκευάζει νέο τείχος και θα σας κλείσει μέσα

ΕΞΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΦΥΣΙΣ…
ΒΟΛΦ ΜΠΙΡΜΑΝ
O Σολτζενίτσιν της Ανατολικής Γρμανίας. Γνωστός όσο υπήρχε σοσιαλισμός. Έκτοτε στα αζήτητα.
Επισκεπτόμενος το Βερολίνο έψαχνα να δω το τείχος, όχι για να πάρω κάποια πέτρα, αλλά μήπως και επιστρέψω κάποια…
Τελικά δεν κατάφερα να το εντοπίσω μιας και δεν ήμουν σε γκρουπ. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ένα τεράστιο συγκρότημα απροσδιόριστης όψης, δίπλα στον καθεδρικό τους ναό ήταν τείχος μάλλον με φυλάκια!
Λάθεψα! Εκεί ήταν το παλάτι της κουλτούρας, ένα πολυκέντρο δραστηριοτήτων. Όπερα, εκθεσιακό κέντρο, συνεδριακό, θέατρο, βιβλιοθήκη και μύρια όσα!
Το είδα στο You Tube μετά από συζήτηση με φίλο γνώστη του χώρου. Το γκρέμισαν πριν δυο χρόνια οι Δυτικοί ελευθερωτές!! Για να μη θυμίζει το σοσιαλιστικό παρελθόν!
Το γκρέμισαν οι Μπίρμαν! Όπως ήθελαν να γκρεμίσουν και τον πύργο του ΟΤΕ δίπλα στο παλάτι της κουλτούρας, αλλά φαίνεται μέτρησαν τα τάλαρα από τους επισκέπτες και τη μικρότερη αίγλη του και τον άφησαν..
Τώρα οι πόρνες κι οι πορτοφολάδες είναι λεύτεροι στο Βερολίνο να κυκλοφορούν στα πάρκα του και στα κανάλια του.
Με αυτούς τους Μπίρμαν απαντούν οι αριστεροί της Πεντάρας!
Με τα επιχειρήματα του αντικομμουνισμού!
Οι λάτρεις της ενότητας, που ονειρεύονται ενωμένη την Αριστερά…και διαλυμένο το ΚΚΕ.
Μακριά κι αλάργα!!!(Αλέκα Παπαρήγα) Σαφής και ειλικρινής. Ντόμπρη όπως ο λαός μας!
Δεν θα κλείσω με Μπίρμαν, αλλά με Βάρναλη αυτόν που ανέλυα με τους μαθητές μου, ως νταντά τους.
Τους είδα στην πρώτη γραμμή της πορείας τους στη Χίο, το Νικολή ,τον Αποστόλη , τη Χριστίνα, το Μανώλη…
Φρόνιμα και τακτικά /πάω με κείνον που νικά
Αν θέλεις να χαρείς τη λευτεριά νωρίς/
γίνε προδότης γίνε/θάναι μαζί σου οι νόμοι κι η πλερωμένη γνώμη/
πέτα την ανθρωπιά σου κι απ’ τον αφέντη πιάσου/
κι όταν σε φτύνει αυτός/ να κάθεσαι σκυφτός
και θάχεις τα πρωτεία στη σάπια πολιτεία!
Καληνύχτα σας αριστεροί της Πεντάρας!!!!!!!!!!!!!
Υποβλήθηκε στις Οκτώβριος 24th, 2008 στο ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

ΕΝΩΤΙΚΑ

ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΛΕΣΒΟ

ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΚΚΕ & ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Αδέλφια Καλησπέρα,Για κάποια πράγματα είμαι απόλυτα σίγουρος. Παραδείγματος χάρη δεν «Μπαίνουμε στον Υδροχόο» ΟΜΩΣ όπως έγραψε ο μεγάλος Ρασούλης και τραγούδησε ο Νίκος Παπάζογλου «…Όλα τριγύρω αλλάζουνε» και ΤΙΠΟΤΑ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ…Ναι πλέον μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος. Αισιόδοξος γιατί κάτι γίνεται με την αριστερά αυτής της χώρας. ΠΑΝΤΑ οι κομμουνιστές και οι αριστεροί ήταν το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας και τώρα που οι κοινωνίες (σ’ όλο τον πλανήτη) χτυπημένες από τον φιλελευθερισμό δέχονται νέες προκλήσεις, οι αριστεροί είναι ΕΔΩ για να δώσουν λύσεις και απαντήσεις.«Μακάριοι οι πτωχοί τω (οινο)πνεύματι» όσοι πιστεύουν ότι η παγκόσμια κρίση είναι κάτι που δημιουργήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Οι κοινωνίες μας ζουν σε καθεστώς κρίσης εδώ και χρόνια. “No Passaran” φώναζαν οι Διεθνείς Ταξιαρχίες στον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο… ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ λέμε και εμείς σήμερα…Η αρχή έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Ιρλανδία. Το ΟΧΙ των Ιρλανδών ήταν το πρώτο χαστούκι στην ΕΕ. Την ίδια περίοδο με αφορμή το γεγονός, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης σε μια εκδήλωση του περιοδικού Monthly Review τόνιζε «H στάση του κάθε πολιτικού κόμματος κρίνεται από το εάν αποδέχεται ή απορρίπτει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεσαίος δρόμος δεν υπάρχει».Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν η πρώτη φορά που στέλεχος του ΚΚΕ (ειδικά με την εμπειρία Παφίλη) έκατσε στο ίδιο τραπέζι με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (Καραμάνος από ΚΟΕ) και είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση.Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και το Σάββατο 25-10 στην στη αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμπορικής Τραπέζης (Ευπόλιδος 12, Πλατεία Κοτζιά), με θέμα: Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και οι στρατηγικές της Ελλάδας και της ΕΕ.Ομιλητές θα είναι οι… Κώστας Μελάς, καθηγητής πανεπιστημίου, Γιώργος Σταμάτης, καθηγητής πανεπιστημίου, Μωϋσής Λίτσης, δημοσιογράφος, Νίκος Παπακωνσταντίνου, μέλος ιδεολογικής επιτροπής της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Βασίλης Χατζηλάμπρου, νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας, Μάκης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος οικονομικού τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Χωραφάς, εκδότης περιοδικού Monthly Review, Χρήστος Κατσούλας, ΚΟΕ.Η στάση του ΚΚΕ καθώς και η στάση των άλλων εκπροσώπων της αριστεράς μόνο ελπίδες μπορούν να γεννήσουν. Ελπίδες για μια ελληνική αριστερά έτοιμη όσο ποτέ άλλοτε να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα καθημερινά και όχι μόνο προβλήματα του κόσμου. Μια αριστερά «ανοικτόμυαλη» έτοιμη να λάβει την θέση που της αξίζει στην ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Μια αριστερά που το μέλλον της είναι πιο λαμπρό από ποτέ.Τα λέμε το Σάββατο…Χαιρετίσματα στο σπίτι Αδέλφια.
Αναρτήθηκε από Run Boy Run

ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ! ! ! ! ! !

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΙΟΥ----------------(-----------------ΝΟΜΑΡΧΗΣ
Χίος, 22/10/2008
Α.Π. 3017 ΠΡΟΣ: Δ.Ε.Υ.Α. Χίου
Κοιν: 1. Γραφείο Νομάρχη2. Γραφείο Αντινομάρχη κ. Φαρατζή3. Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Γραφείο Υδάτων,Μ. Λιβανού 664. Δήμος Χίου, Γραφείο Δημάρχου5. ΜΜΕ
Θέμα: Λήψη μέτρων για παροχή πόσιμου νερού σύμφωνα με την ΚΥΑ Υ2/2600/2001Σχετ: Έγγραφα ΑΠ: 3561/13-10-2008 και ΑΠ: 3662/20-10-2008
Σε συνέχεια των από 13/10/2008 και 20/10/2008 προαναφερόμενων εγγράφων της Διεύθυνσης Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Ν.Α. Χίου, που αφορούν τα αποτελέσματα χημικής ανάλυσης πόσιμου νερού και δειγματοληψίας για χημική ανάλυση υδραργύρου σε περιοχές του Δήμου Χίου, επανερχόμαστε στο θέμα της λήψης μέτρων για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα:- Στην περιοχή Παναγίας Βοήθειας (βρύση δρόμου), το δείγμα πόσιμου νερού δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές της Υγειονομικής Διάταξης ΥΜ5673/57 άρθρο 3, παρ. 2, διότι δεν έχει ελεύθερο υπολειμματικό χλώριο.- Στην περιοχή του Κάμπου (Δίκτυο ύδρευσης – βρύση οικίας) το δείγμα πόσιμου νερού είναι μη σύμφωνο με την ΚΥΑ Υ2/2600/2001, διότι η περιεκτικότητα σε χλωριούχα υπερβαίνει κατά πολύ την ανώτατη προβλεπόμενη τιμή.- Τέλος, στην περιοχή Αγίου Θωμά (Δίκτυο ύδρευσης - βρύση οικίας), όπου έγινε δειγματοληψία για χημική ανάλυση υδραργύρου, το δείγμα είναι μη σύμφωνο με την ΚΥΑ Υ2/2600/2001, διότι η τιμή του υδραργύρου υπερβαίνει την ανώτατη παραμετρική τιμή.
Είναι απαραίτητο ο Δήμος Χίου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του να προβεί στη λήψη των απαραίτητων μέτρων, ώστε όλες οι περιοχές του Δήμου να υδροδοτούνται με νερό σύμφωνο με την ΚΥΑ Υ2/2600/2001 και με την Υγειονομική Διάταξη ΥΜ 5673/57 Άρθρο 3 Παραγρ.2, ως προς τις Χημικές Παραμέτρους.
Επίσης, η πραγματοποίηση τακτικών ελέγχων, των οποίων τα αποτελέσματα πρέπει να μας κοινοποιούνται, είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΠΟΨΗ

Συμμαθητή και συμμαθήτρια,το κατεστημένο κυβερνητικό σύστημα της Ν.Δ.,ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν επί έτη οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, έχει οδηγήσει την δημόσια παιδεία σε πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση. Το σχολείο χάνει τον παιδαγωγικό του ρόλο, το εξεταστικό σύστημα καταρρακώνει τους μαθητές και «η βάση του 10» έχει ως μοναδικό στόχο την δημιουργία πρόσθετης πελατείας στα κολέγια. Παράλληλα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2009 οι δαπάνες για την παιδεία αντί να αυξηθούν ριζικά, συνεχίζουν να μειώνονται.Τα σχολεία άνοιξαν και φέτος με τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υλικοτεχνικές υποδομές με ένα Υπουργείο Παιδείας να κλείνει τα αυτιά στις διεκδικήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών και να επιστρατεύει διευθυντές σχολείων και εισαγγελείς για να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν τους μαθητές, αντί να απαντήσει στα αιτήματα τους.Μοναδική απάντηση στο εφιαλτικό αυτό τοπίο μπορεί να δοθεί από ένα μαθητικό κίνημα που θα έχει για στόχο τη συγκρότηση ενός μαζικού και νικηφόρου πανεκπαιδευτικού κινήματος, το οποίο θα στηρίξει ολόκληρη η κοινωνία, διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της. Οι μαθητικές κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις σχολείων που πολλαπλασιάζονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα αποτελούν την απάντηση χιλιάδων μαθητών στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και στην διάλυση των δημόσιων σχολειών. Η Νεολαία Συνασπισμού στηρίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις και καλεί όλους και όλες τους μαθητές και τις μαθήτριες να αγωνιστούν ενάντια στην απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης για την ανατροπή της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ.Νεολαία Συνασπισμού Ν. Χίου(οργάνωση μαθητών)

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΧΙΟ
Ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


Η ΠΟΡΕΙΑ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



ΝΕΑΡΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΑΜΦΙΕΣΗ




ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ





ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ






Η ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ