Αναγνώστες

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Η ΑΧΑΡΧΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΞΑΝΑΣΤΗΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Οι αναρχικοί δεν καίνε το σπίτι τους. Και το σπίτι μας είναι η εργατική τάξη, εκεί χτυπάει η καρδιά μας», ξεκαθάρισαν τα μέλη της «Αναρχικής Πρωτοβουλίας Αθηνών-Κορίνθου-Αχαΐας», που κατάφεραν να συγκεντρώσουν 12.800 ευρώ μέσα σε λίγες μέρες και να ξαναφτιάξουν το καμένο περίπτερο της 70χρονης Χαρίκλειας Ανανιάδου στη Θεσσαλονίκη.




Η 70χρονη Χαρίκλεια Ανανιάδου και το ολοκαίνουργο περίπτεροΤο περίπτερο, που βρίσκεται έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, κάηκε ολοσχερώς στις 11 του περασμένου Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων ανάμεσα σε αντεξουσιαστές και αστυνομικούς.«Η οικονομική αλληλεγγύη στην 70χρονη έκλεισε με το ποσό που συγκεντρώθηκε. Εμείς οι αναρχικοί, που είμαστε κομμάτι της εργατικής τάξης και παλεύουμε με την κοινωνία κι όχι ενάντιά της, κρίναμε πως οφείλαμε να συμπαρασταθούμε σ' έναν συνάνθρωπό μας που έπεσε θύμα τυφλής και άστοχης βίας ομάδων εκτόνωσης, οι οποίες δεν ανήκουν στο κίνημα, ούτε σύντροφοί μας είναι», αναφέρει η «Αναρχική Πρωτοβουλία» σε νέα ανακοίνωση που απέστειλε στα γραφεία τής «Ε» στη Θεσσαλονίκη. Συνοδευόταν, μάλιστα, από φωτοαντίγραφα του λογαριασμού (0026-0221-33-0101271081), που είχε ανοιχτεί στην Eurobank και ο καθένας κατέθετε όποιο ποσό μπορούσε.


«Θα το επαναλάβουμε για κάθε καταπιεσμένο που έχει ανάγκη την κοινωνική αλληλεγγύη», υπόσχονται με την ανακοίνωσή τους τα μέλη της «Αναρχικής Πρωτοβουλίας» και συνεχίζουν την προσπάθεια συνεισφέροντας στον τραπεζικό λογαριασμό με αριθμό 5012 0190 2127 της Τράπεζας Πειραιώς, για την ενίσχυση της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα. Ν.ΦΩΤ.

1 σχόλιο:

αστυάνακτας είπε...

έτσι για να βλέπουν μερικοί ποιοι είναι οι αναρχικοι......