Αναγνώστες

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Το Μέτωπο "παίζει" με τα όρια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ




Με τα όρια του κόσμου του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τις αντοχές των στελεχών που συναπαρτίζουν το συμμαχικό σχήμα και έχουν διαφορετική άποψη, "παίζει" το Μέτωπο που έχει δημιουργήσει ο Αλέκος Αλαβάνος και συμμετέχουν οι συνιστώσες ΚΟΕ, ΔΕΑ, ΚΕΔΑ και ΑΠΟ. Σε σχεδόν καθημερινή βάση ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα, με τακτική που και ο ίδιος είχε καυτηριάσει στο παρελθόν, δηλαδή μέσα από τα μίντια.

Το κυριότερο δε είναι οι ακραίες μορφές δράσης που προτείνει, με χαρακτηριστικότερη την απολίτικη και επικίνδυνη πρόταση που έκανε για αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή, πρόταση που έσπευσε να υιοθετήσει η ΚΟΕ, κάνοντας λόγο για "χαλαρή σχέση" με το Κοινοβούλιο. Ο Αλ. Αλαβάνος, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι το "παιχνίδι της ατάκας", αναζητεί σε τακτά διαστήματα τις πιο σκληρές εκφράσεις προκειμένου να χαρακτηρίσει τον Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση, παρ' ότι την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΣΥΝ μιλούσε με κολακευτικά λόγια για τον κ. Παπανδρέου, απευθύνοντας συνεχώς προτάσεις για κοινή δράση με (αυτό) το ΠΑΣΟΚ.

Με όχημα το Μέτωπο, ο Αλ. Αλαβάνος περιοδεύει ανά την Ελλάδα, μιλάει σε συγκεντρώσεις, με αποκορύφωμα την ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει στην Αθήνα στις 27 Μαΐου, με ομιλητές τον ίδιο και τους Μαρία Μπόλαρη (ΔΕΑ) και Χρήστο Κατσούλα (ΚΟΕ). Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί εντός του Μετώπου είναι η αποστροφή του κ. Κατσούλα από την πρόσφατη ομιλία που έκανε στην Πάτρα μαζί με τον Αλέκο Αλαβάνο. "Δεν μας εκφράζει η αριστερά που βρίσκεται στη Βουλή", είπε το επιφανές στέλεχος της ΚΟΕ, εντάσσοντας, προφανώς, σε αυτή την κατηγορία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια συγκέντρωση ο τέως πρόεδρος του ΣΥΝ είχε αποφύγει να αναφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως μιλούσε συνεχώς για το Μέτωπο, δηλώνοντας ότι "το πολιτικό σκηνικό έχει εξαντληθεί. Πρώτα από όλα ο δικομματισμός, μαζί του, όμως, και η αντίληψη μιας αριστεράς των μηχανισμών". Επιπλέον δεν πέρασαν απαρατήρητες οι αναφορές στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, και στις αρχές που πρέσβευε το Κίνημα που ίδρυσε στις 3 του Σεπτέμβρη. Ο άλλοτε πρόεδρος του ΣΥΝ προσπαθεί να συγκρίνει το Μέτωπο με το ΕΑΜ(!), απευθυνόμενος συνεχώς τόσο στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ όσο και στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, π.χ. στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σε συνομιλητές του φέρεται να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιδίωξης συνεργασίας των δυνάμεων αυτών στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πολλοί πλέον θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η αποσκίρτιση του Μετώπου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μόνο ασχολίαστο δεν πρέπει να μείνει το γεγονός ότι ηγετικό στέλεχος του Μετώπου ρωτούσε στη Βουλή για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και πώς κατατίθεται η κομματική επιχορήγηση στην περίπτωση που υπάρξει διάσπαση του σχήματος. Σε κάθε περίπτωση η επικείμενη συγκέντρωση του Μετώπου στην Αθήνα αναμένεται να αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων.
"Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: