Αναγνώστες

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Ο Φώτης Κουβέλης πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς


Ο Φώτης Κουβέλης είναι από σήμερα και τυπικά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο κ. Κουβέλης εκλέχθηκε ομόφωνα από την 1η σύνοδο της πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα, ενόψει του πρώτου συνεδρίου του κόμματος που θα γίνει στα τέλη του 2010.

Στην ομιλία του ο κ. Κουβέλης είπε ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα σύγχρονο αριστερό κόμμα, που δεν αρκείται στις έτοιμες απαντήσεις και θέλει να κάνει καθημερινή πράξη τη θέση "η πολιτική στους πολίτες και οι πολίτες στην πολιτική". Είπε ακόμη ότι η Δημοκρατική Αριστερά, πρέπει να πάρει πρωτοβουλία κοινωνικού, επιστημονικού, και πολιτικού διαλόγου για τη διέξοδο από τη κρίση, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέβαλε μια βίαιη προσαρμογή στα καθεστώτα συνταξιοδότησης και άνοιξε το δρόμο για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που διευρύνουν τις κοινωνικές. Τόνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν κάνει αντιπολίτευση για να γυρίσει το δικομματικό εκκρεμές πίσω και δεν κρύβει τις διαφορές του σε ένα, δήθεν, όπως είπε, κοινό μέτωπο κατά του μνημονίου.

"Ξέρουμε ότι έχουμε βασικά αντιτιθέμενες επιλογές για το μέλλον της χώρας και την αντιμετώπιση της κρίσης με τη ΝΔ" επισήμανε και πρόσθεσε ότι "η Ν.Δ γενικολογεί και αναζητεί τη λύση στις περιχαρακώσεις της χώρας".

Είπε ακόμη ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα ασκήσει την πολιτική που υλοποιούν εν πολλοίς οι άλλες πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς και δεν θα αναλωθεί σε ενδοαριστερές διαμάχες.

Αναφερόμενος στις εκλογές της Τοπική Αυτοδιοίκησης είπε ότι δεν θα αποτελέσει για το νέο κόμμα χώρος κομματικής καταγραφής, αλλά θα επιλεγούν και θα στηριχθούν εκείνες οι δυνάμεις που θα πάνε την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπροστά.

Κατά την 1η σύνοδο της πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής συγκροτήθηκαν επίσης η Εκτελεστική επιτροπή και οι επιτροπές για τις θέσεις του 1ου συνεδρίου και γα την κατάρτιση του καταστατικού του κόμματος που θα εγκριθεί από το 1ο συνέδριο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω να λέι ο Κουβέλης:
"Ξέρουμε ότι έχουμε βασικά αντιτιθέμενες επιλογές για το μέλλον της χώρας και την αντιμετώπιση της κρίσης με τη ΝΔ" επισήμανε και πρόσθεσε ότι "η Ν.Δ γενικολογεί και αναζητεί τη λύση στις περιχαρακώσεις της χώρας".
Καλά το ΠΑΣΟΚ καταστρέφει τη χώρα με την ΝΔ τα έχει αυτός; Τι είναι τούτος βρε;

Ανώνυμος είπε...

απεφυγαν οι κουβελικοι την καθολικη καταψηφιση του ασφαλιστικου νομοσχεδιου...και πουσαι ακομη..σε 6 μηνες δεν θα τους δινει κανεις σημασια

Ανώνυμος είπε...

τετοιες μαλακιες μονο ο σφυρακης μπορει να τις γραψει