Αναγνώστες

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Διακρίνεται μήπως "διγλωσσία";

Ο Δ. Παπαδημούλης και ο Π. Λαφαζάνης κάνουν δηλώσεις για την απεργία των φορτηγών
Διακρίνεται μήπως κάποια διαφορά θέσεων;


Δ. Παπαδημούλης
Δεν υποστηρίζουμε συλλήβδην όλες τις κινητοποιήσεις Αντίθετος στις κινητοποιήσεις των μεταφορέων δήλωσε χθες ο Δ. Παπαδημούλης. Μιλώντας στον ρ/σ "Θέμα", ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι "ένα κόμμα της αριστεράς πρέπει να αποφεύγει να υποστηρίζει συλλήβδην όλες τις κινητοποιήσεις και όλες τις μορφές αντίδρασης". Ταυτόχρονα ανέφερε πως "αυτή η κινητοποίηση, η μορφή που παίρνει, του στραγγαλισμού της αγοράς, ουρές στα βενζινάδικα κ.λπ. κ.λπ. δεν έχει την κοινωνική συμπαράσταση". Παράλληλα σημείωσε ότι το επάγγελμα δεν πρέπει να παραμείνει κλειστό, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να μεριμνήσει για την κατηγορία οδηγών δημόσιας χρήσης που "έχουν πάρει την άδεια πρόσφατα, δεν έχουν προλάβει να κάνουν έστω και στοιχειώδη απόσβεση και τώρα με το κυβερνητικό νομοσχέδιο μειώνεται πολύ η αξία αυτής της άδειας". Ο Δ. Παπαδημούλης απέρριψε επίσης το σχέδιο επιστράτευσης της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς το ως "αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό μέτρο που δεν ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη".

Π. Λαφαζάνης
Για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε την «κλιμάκωση του ιουλιανού πραξικοπήματος που θα γραφεί με μελανά γράμματα στην ελληνική ιστορία - καταπάτηση του Συντάγματος, διάλυση κάθε κοινοβουλευτικής τάξης».

«Βγάλατε παράνομη την απεργία των ναυτεργατών στα λιμάνια, μετά των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, τώρα επιστρατεύετε τους ιδιοκτήτες φορτηγών. Πού οδηγείτε την χώρα και την Δημοκρατία; Στο γύψο πάτε να βάλετε τις απεργίες; Μας φέρνετε αντισυνταγματικές τροπολογίες με τις οποίες εκποιείτε τον εθνικό πλούτο και τροπολογία με την οποία καταργείτε τις συλλογικές συμβάσεις, τον ΟΜΕΔ, το συνδικαλιστικό κίνημα. Καμία κυβέρνηση μετά τον πόλεμο δεν προχώρησε σε τέτοιου είδους μέτρα αυταρχισμού. Μόνη διέξοδος να εξεγερθεί ο ελληνικός λαός ενάντια στην νεοαποικιοκρατία και μια παραδομένη κυβέρνηση που μας οδηγούν στην καταστροφή» ανέφερε ο κος Λαφαζάνης.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι θέμα διγλωσσίας. Το θέμα του ΣΥΝ είναι αυτό που ονομάζεται απο το Μαρξισμό Κεντρισμός. Στο εσωτερικό του υπάρχουν απόψεις όχι απλά διαφορετικές, αλλά πολύ συχνά αντίθετες και συγκρουόμενες. Όσο στο εσωτερικό του υπήρχε η Ανανεωτική Πτέρυγα, το πράγμα ήταν πολύ χειρότερο. Η αποχώρησή της, η απουσία εν ολίγοις ενός δεξιού σοσιαλδημοκρατικού ρεύματος, γέννησε προσδοκίες στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ΣΥΝ. Σύντομα διαψεύστηκαν πολλοί ειλικρινείς αγωνιστές από την νέα κατάσταση. Εξάλλου, πολλοί ανανεωτικοί έχουν μείνει στο ΣΥΡΙΖΑ (Παπαδημούλης, Πλατφόρμα 2010 κλπ). Επιπλέον μεγάλα τμήματα της Αριστερής Ενότητας και του Αριστερού Ρεύματος μάλλον δεξιόστροφα ή κεντριστικότατα χαρακτηρίζονται. Πάντως σε εσάς ως ανανεωτικούς τι εντύπωση σας κάνει η διγλωσσία; Αφού και εσείς την καλλιεργούσατε όσο ήσασταν στο ΣΥΝ και στο ΣΥΡΙΖΑ...

stelios είπε...

Εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου. Χαίρομαι μπορώ να σου πω που θα γίνουν οι εναπομείναντες ανανεωτικοί σάκος του μποξ για κάθε αριστεριστή και δικαιολογία στη κάθε αποτυχία του συριζα.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα βέβαια είναι ότι για την κατάσταση σε ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίνε οι Μπαλαφοπαπαδημούληδες μονάχα, αλλά και τα διάφορα -καθόλου ριζοσπαστικά στην πραγματικότητα- καπετανάτα, και πρώτα απ'όλα αυτό του "φίλτατου" Τσίπρα και της μεταμοντέρνας, νεοχίππικης και ψευτοαριστερής παρέας του.
Οι ριζοσπαστικές δυνάμεις, που με ειλικρίνια υπερασπίζονται το Κομμουνιστικό Πρόταγμα σε ΣΥΝ και -κυρίως- σε ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σκεφτούν καλά πως θα λειτουργήσουν από δω και μπρος.

manos είπε...

Έχει δίκιο ο ανώνυμος κύριε αριστερά στη μπλοκόσφαιρα.
Ο συριζα δεν καθάρισε με την αποχώρηση της ανανεωτικής πτέρυγας.
Έμειναν δεξιές εστίες συνειδητές (Παπαδημούληδες, Πλατφόρμα κλπ) ή ασυνείδητες μεσα στο Ρεύμα και στην ενότητα. Αλλά και άλλες είτε αντεπαναστατικές είτε μη κομμουνιστικές (με την καλή έννοια του όρου).
Η καθαρότητα, ακρογωνιαίος λίθος της σωστής καθοδήγησης του λαού, κέρδισε μια μάχη αποβάλλοντας τους δεξιούς, έχει όμως μακρύ δρόμο ακόμη μπροστά της.
Και δεν έχει σημασία αν σ' αυτή την πορεία δει να συρικνώνονται κι άλλο οι γραμμές της.
Αρκεί να μοιράζεται σωστά η κρατική ενίσχυση και θα έρθει η ώρα της λύτρωσης για τους πιστούς.

Ανώνυμος είπε...

Μιλήσανε και οι υπεράνω χρημάτων.
Λες και δεν συμμετείχε η "Πτέρυγα" στο παταγοντίστικο παιχνίδι που παιζόταν εδώ και χρόνια με τη διανομή της επιχορήγησης και την διανομή "εδρών" και στελεχικών θέσεων στο ΣΥΡΙΖΑ πράγμα που κούρασε πολλούς αγωνιστές, και πρώτα απ'όλα το σύντροφο Μήτσο Κωστόπουλο που σηκώθηκε κι έφυγε ξεσκεπάζοντας πολλές μεθοδευσεις του τότε ΣΥΝ- με την """""αξιότιμη""""" παρουσία και της Ανανεωτικής Πτέρυγας.
Η Πτέρυγα ήταν εδώ και καιρό η πρωταγωνίστρια του εκφυλισμού.
Και όταν το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί σε καμιά αντιπολίτευση, θα είστε οι πρώτοι που θα ακολουθήσετε με φανατισμό το δρόμο που χαράξανε οι Κοψίδηδες, οι Μπίστηδες και οι Ανδρουλάκηδες.
Αυτόν του προσκυνήματος δηλαδή στον επισημότατο αστισμό.
Και για πιστούς να ψάξετε στους κόλπους σας, στα λιβανιστήρια του αστικοδημοκρατισμού, στον παραγοντισμό-παλιά σας τέχνη-κόσκινο-, στα θυμιατά πάνω από τις "μεταρρυθμιστικές στρατηγικές", στην βαθιά πίστη στις λύσεις εντός αστισμού.
Τριάντα χρόνια μετά τη διαγραφή της Β' Πανελλαδικής από τον "ιστορικό ηγέτη" Λεωνίδα Κύρκο...
Λες και η συγκρότηση της (Αστικο)Δημοκρατικής (ψευτο)Αριστεράς δεν ήταν κίνηση επιδίωξης της καθαρότητας!
Ελπίζω να μην κοπεί...