Αναγνώστες

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

πραγματοποιήθηκε η Ιδρυτική Συνέλευση της Δημοκρατικής Αριστεράς Λέσβου .

Μυτιλήνη, 27 Ιανουαρίου 2011

Στις 24 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η Ιδρυτική Συνέλευση της Δημοκρατικής Αριστεράς Λέσβου. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης τα στελέχη του κόμματος Στέφανος Μπαγεώργος και Δώρα Καλλιπολίτη μίλησαν για την αναγκαιότητα της συγκρότησης της Δημοκρατικής Αριστεράς και ενημέρωσαν για την πορεία του κόμματος προς το Ιδρυτικό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 1-3 Απριλίου 2011.
Οι συμμετέχοντες στη συνέλευση εξέφρασαν τις προτάσεις τους σε σχέση με τα παραπάνω ζητήματα και εξέλεξαν την Πολιτική Γραμματεία της Δημοκρατικής Αριστεράς Λέσβου, η οποία αποτελείται από τους: Γιώργο Αθηνιώτη, Δημήτρη Βελούτσο, Στέλιο Βουνάτσο, Δημήτρη Μπουρνού του Νικολάου, Στρατή Ψάλτου.Η Πολιτική Γραμματεία εξέλεγε γραμματέα τον Στρατή Ψάλτου και αναπληρωτή γραμματέα τον Δημήτρη Βελούτσο. Επίσης, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασής της, έθεσε ως άμεσης προτεραιότητας τα εξής ζητήματα:
α) Την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την αναγκαιότητα της συγκρότησης της Δημοκρατικής Αριστεράς και την παρουσίαση των κεντρικών πολιτικών της προτάσεων μέσα στις παρούσες συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
β) Την παρέμβαση μέσα στη ζωή και τα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας και τη διατύπωση προτάσεων για την καλύτερη διευθέτηση των τοπικών ζητημάτων.

Υπάρχουν πολίτες που παρακολουθούν και ζουν με αγωνία την παρούσα οικονομική και κοινωνική κρίση. Για την εξέλιξη αυτή οι ευθύνες των δύο μεγάλων πολιτικών δυνάμεων είναι τεράστιες. Δεν ταυτίζουμε γενικώς τα δύο αυτά κόμματα, αλλά θεωρούμε ότι και τα δύο, στον έναν ή τον άλλο βαθμό, οδήγησαν τη χώρα μέσα από φαινόμενα διαπλοκής, διαφθοράς και ικανοποίησης επιμέρους συμφερόντων στο σημερινό τέλμα των τεράστιων ελλειμμάτων, του υπέρογκου χρέους και της ευρύτατης κοινωνικής δυστυχίας. Αν μία κοινωνία θέλει να είναι ανεξάρτητη πολιτικά, η επικυριαρχία και εγκατάσταση του ΔΝΤ αποτελεί στίγμα.
Από την άλλη μεριά, τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης στερούνται ρεαλιστικών προτάσεων υπέρβασης αυτής της κρίσης, καθώς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο φαίνεται να υποστηρίζουν σενάρια ζοφερής οικονομικής απομόνωσης και αβέβαιης πολιτικής εξέλιξης.
Η Δημοκρατική Αριστερά, κάνοντας σαφή την διακριτή πολιτική της υπόσταση και θέτοντας ως προτεραιότητα την αρχή του συλλογικού συμφέροντος, διεκδικεί να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα με τους πολίτες: να αποτελέσει μία θετική πολιτική πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης που ζει η κοινωνία μας.

1 σχόλιο:

alexandros είπε...

Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
Προτείνουμε:
Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3 μ.μ. μέχρι τις 11 μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο:
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
Προτείνουμε ακόμα μια φωτοσύνθεση του χάρτη της Ελλάδας με στάμπα « ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» δύο φωτοσύνθέσεις είναι στην αρχική σελίδα του blog όποιος θέλει μπορεί να πάρει κάποια έτοιμη ή να φτιάξει.
Με αυτό τον τίτλο που είναι φανταζόμαστε λίγο πολύ αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και φυσικά ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και απόψεις αλλά και να δώσει και άλλες προτάσεις. (Στην ανάλυση προφανώς δεν γίνεται όλοι να συμφωνήσουν με ένα κείμενο ή τουλάχιστον προς το παρών είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει προετοιμασία.)
Α) Είναι ένας τρόπος να ακουστούμε από όλους ,πιο μακριά και πιο έντονα.
Β) θα είναι μια δοκιμή και για επόμενη μαζική διαμαρτυρία ή προβολή κάποιου εθνικού ή κοινωνικο-πολιτικού ή οικονομικού ζητήματος.
Γ) Η φωνή μας θα φτάσει και στο εξωτερικό και στις Βρυξέλλες πιο δυνατή.
Δ) Εάν κάποιος διαφωνεί ή τώρα ή σε επόμενη παρόμοια κίνηση είναι ελεύθερος προφανώς να μη συμμετέχει είναι πέρα για πέρα επιλογή και δικαίωμα του καθενός .
Όλοι μας να ενημερώσουμε όλα τα φιλικά μας blogs αλλά και όσα μπορεί ο καθένας για την κίνηση αυτή. Είναι μια πρόταση που δεν κρύβει καμία ύπουλη σκοπιμότητα παρά αυτά και μόνο που γράφουμε. Την πρόταση την κάνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς άλλο στόχο ή σκοπό. Θεωρήσαμε σωστό να την διακινήσουμε μέσω σχολίων γιατί δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο. Συνάδελφοι (αν στέκει ) bloggers η Χώρα μας πνίγεται …κάτι μα κάτι πρέπει να γίνει.
Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε.... το e-mαιl μας ειναι: diaskronos@gmail.com
Η ομάδα του galaxiako.blogspot.com : diaskronos, anarxos, antromeda, kiklonas, anarxosimoritis
ΥΓ Εάν κάποιος (οποιοσδήποτε) θέλει το ονοματεπώνυμο μας θα το δώσουμε με το e-mail. Δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε το δικό του για να μην υπάρχουν αμφιβολίες. Ειναι μια κίνηση που εξαρτάται απο όλους μας.
galaxiako.blogspot.com 27/02/2011