Αναγνώστες

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

πραγματοποιήθηκε η Ιδρυτική Συνέλευση της Δημοκρατικής Αριστεράς Λέσβου .

Μυτιλήνη, 27 Ιανουαρίου 2011

Στις 24 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η Ιδρυτική Συνέλευση της Δημοκρατικής Αριστεράς Λέσβου. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης τα στελέχη του κόμματος Στέφανος Μπαγεώργος και Δώρα Καλλιπολίτη μίλησαν για την αναγκαιότητα της συγκρότησης της Δημοκρατικής Αριστεράς και ενημέρωσαν για την πορεία του κόμματος προς το Ιδρυτικό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 1-3 Απριλίου 2011.
Οι συμμετέχοντες στη συνέλευση εξέφρασαν τις προτάσεις τους σε σχέση με τα παραπάνω ζητήματα και εξέλεξαν την Πολιτική Γραμματεία της Δημοκρατικής Αριστεράς Λέσβου, η οποία αποτελείται από τους: Γιώργο Αθηνιώτη, Δημήτρη Βελούτσο, Στέλιο Βουνάτσο, Δημήτρη Μπουρνού του Νικολάου, Στρατή Ψάλτου.



Η Πολιτική Γραμματεία εξέλεγε γραμματέα τον Στρατή Ψάλτου και αναπληρωτή γραμματέα τον Δημήτρη Βελούτσο. Επίσης, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασής της, έθεσε ως άμεσης προτεραιότητας τα εξής ζητήματα:
α) Την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την αναγκαιότητα της συγκρότησης της Δημοκρατικής Αριστεράς και την παρουσίαση των κεντρικών πολιτικών της προτάσεων μέσα στις παρούσες συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
β) Την παρέμβαση μέσα στη ζωή και τα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας και τη διατύπωση προτάσεων για την καλύτερη διευθέτηση των τοπικών ζητημάτων.

Υπάρχουν πολίτες που παρακολουθούν και ζουν με αγωνία την παρούσα οικονομική και κοινωνική κρίση. Για την εξέλιξη αυτή οι ευθύνες των δύο μεγάλων πολιτικών δυνάμεων είναι τεράστιες. Δεν ταυτίζουμε γενικώς τα δύο αυτά κόμματα, αλλά θεωρούμε ότι και τα δύο, στον έναν ή τον άλλο βαθμό, οδήγησαν τη χώρα μέσα από φαινόμενα διαπλοκής, διαφθοράς και ικανοποίησης επιμέρους συμφερόντων στο σημερινό τέλμα των τεράστιων ελλειμμάτων, του υπέρογκου χρέους και της ευρύτατης κοινωνικής δυστυχίας. Αν μία κοινωνία θέλει να είναι ανεξάρτητη πολιτικά, η επικυριαρχία και εγκατάσταση του ΔΝΤ αποτελεί στίγμα.
Από την άλλη μεριά, τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης στερούνται ρεαλιστικών προτάσεων υπέρβασης αυτής της κρίσης, καθώς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο φαίνεται να υποστηρίζουν σενάρια ζοφερής οικονομικής απομόνωσης και αβέβαιης πολιτικής εξέλιξης.
Η Δημοκρατική Αριστερά, κάνοντας σαφή την διακριτή πολιτική της υπόσταση και θέτοντας ως προτεραιότητα την αρχή του συλλογικού συμφέροντος, διεκδικεί να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα με τους πολίτες: να αποτελέσει μία θετική πολιτική πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης που ζει η κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: