Αναγνώστες

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την ΣΩΤΗΡΙΑ του ΚΑΣΤΡΟΥ

Ένα φάντασμα πλανιέται πάλι πάνω από τη Χίο. Το φάντασμα του δρόμου του κάστρου. Σαν να μην έφταναν τα 200.000 ευρώ που πέταξε για αυτόν τον άχρηστο δρόμο η ανεκδιήγητη προηγούμενη δημοτική αρχή Μεννή , έρχεται και η σημερινή δημοτική αρχή Βρουλή να δώσει κατ αρχήν και άλλα 35000 ευρώ για ένα έργο που:
δεν έχει καμιά μα καμία σκοπιμότητα
δεν θα λύσει , αντίθετα θα επιδεινώσει και θα μεταφέρει τα κυκλοφοριακό πρόβλημα από το λιμάνι στο κήπο
. είναι τεχνικά και αισθητικά προβληματικό
καταστρέφει ούτως ή άλλως τον χαρακτήρα του μοναδικού στην μεσόγειο ενάλιου κατοικημένου κάστρου
κλείνει την πόρτα στην μελλοντική ανάπτυξη της πόλης που θα μπορούσε να γίνει μέσω της συντήρησης και ανάδειξης του κάστρου της Χίου.
Η σημερινή δημοτική αρχή έχοντας παταγωδώς αποτύχει στο να συμμαζέψει και να αναδείξει την πόλη, προσπαθεί με την γνωστή συνταγή των υποτιθέμενων << μεγάλων έργων>>, να μας παραμυθιάσει για μια ακόμη φορά ότι επιτέλους κάτι θα κινηθεί σε τούτο τον τόπο. Έδειξε για μια ακόμη φορά την αδυναμία της να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έργα που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Εδώ δεν εφάρμοσε την κυκλοφοριακή μελέτη που έχουμε όλοι μας πληρώσει πανάκριβα, δεν πιέζει για να ανοίξει η Δυτική πύλη του νησιού το λιμάνι των Μεστών που θα αποσυμφοριζε αισθητά την πόλη κυκλοφοριακά σκεπτόμενη το πολιτικό κόστος.
Οι δημότες της πόλης έχουμε πληρώσει ήδη πάρα πολλά χρήματα και δεν μας περισσεύουν άλλα για να φτιάξουν κάποιοι τις πολιτικές τους καριέρες, μοιράζοντας δικά μας χρήματα εδώ και εκεί .
Καλούμε την Δημοτική αρχή να σταματήσει όσο είναι καιρός αυτού του είδους τα έργα που θα καταστρέψουν και το τελευταίο ίχνος αισθητικής που έμεινε σε αυτή την ταλαίπωρη πόλη.
Προβλήματα έχουμε για να ασχοληθούν πολλά . Γι αυτό άλλωστε εκλέχθηκαν. Ας φτιάξουν πρώτα το πανάκριβο δηλητηριώδες νερό που χρησιμοποιούμε, ας αναβαθμίσουν τις αστικές συγκοινωνίες, ας μεριμνήσουν για την ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου της Πόλης με προτεραιότητα στην ανάδειξη και επισκευή του κάστρου , και ας αφήσουν τις σκοπιμότητες και τα προσωπικά οφέλη, που έχουμε πληρώσει και θα πληρώνουμε πανάκριβα.
Εμείς θα είμαστε εκεί. Θα εμποδίσουμε όπως και την προηγούμενη φορά τις μετριότητες που μας διοικούν να καταστρέψουν τον τόπο μας , τον τόπο που θα ζήσουν τα παιδιά μας.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ –ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: