Αναγνώστες

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Το μεταφέρω από την ιστοσελίδα ΛΑΘΡΑ

΄Οταν η ζωή του άλλου εξαρτάται και απο την προσπάθεια μου δεν έχω το δικαίωμα να γυρίσω το κεφάλι. Καθένας από εμάς,κάθε άνθρωπος στη γή δηλαδή, είναι πολύ σημαντικός,μοναδικός και δικαιούται τα πάντα στην μοναδική του ευκαιρία που λέγεται ζωή.
΄Οταν η ισότητα είναι ζήτημα τύχης, οι άνθρωποι που ανήκουμε στις χώρες με τις περισσότερες ευκαιρίες, ''χρωστάμε'' στους άλλους συνανθρώπους, που η ατυχία τοποθέτησε στα πιό φτωχά, δυστυχισμένα και ταλαιπωρημένα σημεία του πλανήτη. Αυτό είναι το πιστεύω μου που με σπρώχνει στην αναζήτηση....... δεν είμαι ονειροπαρμένη ή μήπως είμαι και δεν το αντιλαμβάνομαι.
Αγαπώ τους ανθρώπους και δεν χωνεύω με τίποτα την αδικία.
Ζητάω μια προσπάθεια από όλους για να βρεθούν λύσεις,τουλάχιστον για να καλυτερεύσει σε όλη την Ευρώπη η αντιμετώπιση των ανθρώπων που δικαίως ζητάνε μια κάποια ευκαιρία, μια ελπίδα. Εμείς οι άνθρωποι που επιδιώκουμε ''ανοιχτά σύνορα'', μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας : Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να επικοινωνήσουμε, να συνέργαστουμε, πιό δικτυωμένοι από ποτέ μέσα στα νησιά ( Σάμο, Χίο, Λέσβο ) και όχι μόνο, λίγο πολύ με όλη την Ελλάδα. Επαφές έχουμε και με την Τουρκία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία...
΄Οσο πάει, οι απλές επαφές μπορούν να γίνουν συνεργασία, η θελησή μας μπορεί να τα καταφέρει.
Ερώτηση: Πόσο από το χρόνο μας,
από το μυαλό μας,
από τις δυνάμεις μας είμαστε διαθέσιμοι να δώσουμε,
δηλαδή πόσοι πιστεύουμε σε τούτο το έργο;
Αυτή η σταγόνα στον ωκεανό θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Τι κρίμα που αφήνουμε τη δυναμή μας να πάει χαμένη...
Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο,
ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: