Αναγνώστες

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Μεθοδευμένος αποκλεισμός Κουβέλη από το ΣΥΝέδριο


Μεθόδευση αποκλεισμού του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη, από το συνέδριο του ΣΥΝ στη χθεσινή εκλογική διαδικασία στην Π.Κ. Καλλιθέας. Η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για μεθοδεύσεις που είναι έξω από την κουλτούρα του κόμματος.

Συγκεκριμένα, κατά την ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων, 8 μέλη της οργάνωσης που έχουν αναφορά στην "Αριστερή Ανασύνθεση" (η οποία εξέλεξε συνέδρους τον Χρ. Πιλάλη και την Αθηνά Λουράντου) εκμεταλλεύτηκαν τη διάταξη του καταστατικού η οποία επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα στις λίστες κατά την ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων και αλλοίωσαν τη σειρά εκλογής στη λίστα της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Ψήφισαν μαζικά τον Παναγιώτη Γαλανόπουλο, ώστε με τεχνικό τρόπο να αποκλειστεί ο Φ. Κούβελης, ο οποίος ήρθε δεύτερος, με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί σύνεδρος λόγω ποσόστωσης, καθώς τη θέση του κατέλαβε η Γεωργία Μαργαρίτη.



Αποδοκιμασία από τον Αλ. Τσίπρα



Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, με το που πληροφορήθηκε το γεγονός, επικοινώνησε με τον Φ. Κουβέλη και του εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την εξέλιξη. Επιπλέον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Αλέκο Φλαμπουράρη, από τον οποίο ζήτησε να καλέσει την Ολομέλεια της Π.Κ. Καλλιθέας προκειμένου να θέσει ζήτημα τακτικισμών, μεθοδεύσεων και αποκλεισμών προσώπων, οι οποίες, όπως τόνισε, είναι έξω από την κουλτούρα του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Αυγής" ο πρόεδρος του ΣΥΝ θεωρεί ότι: "Οι μεθοδεύσεις αποκλεισμού προσώπων και απόψεων δεν έχουν θέση στο δημοκρατικό μας κόμμα.Τέτοια φαινόμενα δεν είναι αθώα ούτε τυχαία. Εκπορεύονται από κύκλους που προσπάθησαν να ακυρώσουν την πορεία προς το Συνέδριο και, αφού απέτυχαν, τώρα προσπαθούν να το δυναμιτίσουν και να παγιώσουν εικόνα διάλυσης για τον χώρο μας. Ματαιοπονούν. Σκοντάφτουν στη θέληση των μελών μας για συνέχεια, προοπτική, ενότητα και ανανέωση, η οποία θα εκφραστεί στο επικείμενο συνέδριό μας".
"Διαβάστε περισσότερα".

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που εκαναν τα σταλινάκια στη Καλλιθέα δεν έχει σχέση με την αριστερά και το Συνασπισμό. Μόνο φασίστες και σταλινικοί εφάρμοσαν τέτοιες μεθόδους.

Σ Χαρίτος είπε...

Που φτάσαμε; Να ανεχόμαστε τα διάφορα γκρουπούσκουλα μέσα στο Συνασπισμό.

Leo Kastanas είπε...

ΝΑι ρε παιδιά αλλά τόσα χρόνια δεν τους βλέπατε; Τώρα το είδατε το αυγό του φιδιού που έσπασε στον κόρφο σας;

Σ Χαρίτος είπε...

Leo πάντα το βλέπαμε το αυγό του φιδιού αλλά δυστυχώς η «αριστερή πλειοψηφία» το ανεχόταν γιατί τους βόλευε.

manosgl είπε...

Αυτό που έγινε στην Καλλιθέα δεν είναι τίποτα σοβαρό. Είναι το απόλυτο καλαμπούρι. Ένα καλαμπούρι που χαρακτηρίζει αυτό που από κεκτημένη ταχύτητα ακόμη ονομάζουμε ανανεωτική αριστερά και η οποία προσπαθεί να μας θυμίσει εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης, "ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα"

Ανώνυμος είπε...

oi fasistes kai ta stalinia mesa sth krish trefonte

Σ ΧΑΡΙΤΟΣ είπε...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝ.ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ στον Πρόεδρο του ΣΥΝ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ ΩΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝέδριο
18/05/2010
Ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος, μέλος της Π.Κ. Καλλιθέας του ΣΥΝ και πρώην αντιδήμαρχος Καλλιθέας, μετά τη μη εκλογή του Φ. Κουβέλη ως συνέδρου στο 6ο Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΝ, απέστειλε προς τον Πρόεδρο του ΣΥΝ την ακόλουθη επιστολή:

«Προς Πρόεδρο ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα
17/5/2010

Ο αποκλεισμός του σ. Φώτη Κουβέλη από την Πολιτική Κίνηση Καλλιθέας, συνοδοιπόρος μου για 33 χρόνια στο κίνημα της Αριστεράς και στην ανανέωση ιδεών και πρακτικών, για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο, με αφήνει άναυδο.
Πρακτικές ίντριγκας, ανηθικότητας, πρακτικές όπου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, δεν οδηγούν προς τα μπρος αλλά αλλοιώνουν το χαρακτήρα της Αριστεράς.
Η Αριστερά επιζητά μια κουλτούρα ηθικής, όπου το εγώ συντρίβεται στο εμείς. Αυτό πρέπει να γίνει κυρίαρχο πρώτα στο κόμμα και με τη δράση του στην κοινωνία.
Σύντροφε Πρόεδρε σου υποβάλω την παραίτησή μου από σύνεδρος.
Με τιμή
Παναγιώτης Γαλανόπουλος
Μέλος Π.Κ. Καλλιθέας

18/5/2010 - Υ.Γ.: Μετά την κατηγορηματική άρνηση του σ. Κουβέλη να δεχθεί να γίνει σύνεδρος στη θέση μου αναιρώ την παραίτησή μου.»

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Έχεις δίκιο Leo. Και φυσικά τόχαμε δει..
Εγώ τουλάχιστον τους έκραζα εξ αρχής.

Το θέμα, είναι ότι παντού αβγά βλέπουμε τον τελευταίο καιρό.

Μιλάμε, για βία, μίσος και μαύρα κοράκια.
Άρρωστη κοινωνία. leo.
Δεν πάμε καλά...

Leo Kastanas είπε...

Σπίθα και φίλοι, το κλίμα στην Αριστερά αυτή, φοβάμαι, ότι δε μας σηκώνει.Όχι εμάς, αλλά και κάθε άνθρωπο που στοιχειωδώς πιστεύει σε κάποιες αξίες όχι αριστερές, αστικές έστω αλλά αξίες. Τι δημοκρατία, και τη συντροφικότητα, και τι σοσιαλισμοί και θεωρίες. Πως σκάρτεψε έτσι το έμψυχο υλικό της Αριστεράς. Με τι αρχίδια αυτοί οι άγνωστοι σε μένα τύποι, στήσανε αυτό το κόλπο. Πως αυτοί οι τύποι βγαίνουν και ζητάνε δημοκρατία και διάλογο για τη κοινωνία. Πως ζητάνε ψήφο και εξουσία. Υπάρχουν μαλάκες που θα τους ψήφιζαν για να τους κάνουν εξουσία. Τι γκούλαγκ θα στήνανε αν είχαν τη δυνατότητα;

Ανώνυμος είπε...

Ο Φωτης πληρωσε την ατολμια του.

οι υπερμαχοι της παρανομης λαθρομεταναστευσης(οι συνιστωσες)
δεν εχουν καμμια σχεση με την δημοκρατικη-πατριωτικη αριστερα