Αναγνώστες

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Πήγε για στήριξη και βγήκε Καμμένος


Σκηνές απείρου κάλλους με πρωταγωνιστές τον βουλευτή της Ν.Δ. Π. Καμμένο και Ικαριώτες νεοδημοκράτες σημειώθηκαν την Τετάρτη το βράδυ στο λιμάνι του νησιού.
Αν και βουλευτής της Β' Αθηνών, ο κ. Καμμένος διατηρεί δεσμούς με την Ικαρία λόγω της καταγωγής της γυναίκας του.

Ωστόσο την Τετάρτη το βράδυ, που κατέφτασε στον Αγ. Κήρυκο, δεν έτυχε της θερμότερης υποδοχής από τους ψηφοφόρους του κόμματός του.

Και αυτό διότι ο κ. Καμμένος, κόντρα στις αποφάσεις των τριών τοπικών οργανώσεων στο νησί που στήριξαν από τον πρώτο γύρο τον υποψήφιο δήμαρχο Χρ. Σταυρινάδη, επιχείρησε να τους μεταπείσει ώστε στον δεύτερο γύρο να τον καταψηφίσουν.

Σημειώνεται ότι ο ιατρός Χρ. Σταυρινάδης, εκτός από τη Ν.Δ., στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Κάτι που βέβαια δεν φάνηκε να πτόησε τον βουλευτή Αθηνών που ζήτησε από τους ομοϊδεάτες του να ψηφίσουν τον υποψήφιο του ΚΚΕ Στ. Σταμούλο, ο οποίος ήρθε δεύτερος την περασμένη Κυριακή με το επιχείρημα ότι είναι κατά του Μνημονίου.

Η προσπάθειά του όμως όχι απλώς δεν τελεσφόρησε, αλλά, αντιθέτως, ο κ. Καμμένος φυγαδεύτηκε άμα τη ελεύσει του στο λιμάνι προκειμένου να γλιτώσει τα χειρότερα από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Κατέφυγε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε καφενείο στον Εύδηλο (άλλο λιμάνι του νησιού), όπου παρέμεινε έως αργά το βράδυ συζητώντας σε εντονότατους τόνους με νεοδημοκράτες που όχι μόνο δεν μετέβαλαν στάση, αλλά του ζητούσαν να μην ξανασχοληθεί με τα τοπικά ζητήματα.

Ετσι χθες ο βουλευτής πήρε το καράβι της επιστροφής.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνουν ότι ο βουλευτής έδρασε αυτοβούλως. Τοπικοί φορείς, αντιθέτως, υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατόν να γίνει, αν δεν υπήρχε άνωθεν εντολή. Συσχετίζουν τις ενέργειες του κ. Καμμένου με την αναμέτρηση στην Περιφέρεια του Β. Αιγαίου, όπου ο «εκλεκτός της Ν.Δ.» Π. Βογιατζής, αν και πρώτος την περασμένη Κυριακή, χρειάζεται περαιτέρω ώθηση για να κατακτήσει στον δεύτερο γύρο την πολυπόθητη περιφέρεια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ψήφος μπορεί να 'ναι ένα τρομαγμένο σπουργίτι.

Μπορεί να 'ναι και μια σφιγμένη υψωμένη γροθιά.
Είναι και οι δυο πολύτιμες.
................................
Εξω, καρχιμακιές.
Σαν την κακιά βροχή
που συνάντησε στον δρόμο της θειάφι και φθάνει στην πόλη στέρφα.
Μέσα στα σπίτια
εκτυλίσσονται δράματα -ο γέροντας που δεν έχει για φάρμακα, οι κομμένοι λογαριασμοί του ηλεκτρικού κι ο εγκλεισμός, ο εγκλεισμός
από μόνος του. Με την οθόνη απέναντι
να παίζει στους στερούμενους γκουρμέ για ραπανάκια της κυρίας Μανωλίδου -σαν ντουντούκα πάνω σε γερμανικό κατοχικό καμιόνι ακούγεται να ρεκάζει στους δρόμους η φωνή του Υπουργού Οικονομικών: «Εάν
χρειασθεί -ακούσατε, ακούσατε- να πάρουμε και νέα μέτρα, θα σημαίνει -ακούσατε, ακούσατε- ότι εγώ έχω αποτύχει».
Στου Μαξίμου τα νέα μέτρα ετοιμάζονται. Με επιμέλεια οι τρεις τροϊκανοί λογαριάζουν, μοιράζουν και πτύουν σαν θεοί...
Οι νέοι δεν χρειάζονται πια δακρυγόνα για να κλάψουν.
Κάθε μέρα εδώ και καιρό χάνουν τη δουλειά τους 608 εργάτες δεν μπορώ πια να ακούω τον κ. Ρέππα.
Δεν μπορώ να βλέπω τον κ. Λοβέρδο
να κόβει φάρμακα, να κόβει εξετάσεις, δεν
μπορώ να ακούω τον κυρ Πάγκαλο να
μου λέει ότι «μαζί τα φάγαμε» κι από πάνω να του πληρώνω τον λογαριασμό για τα δεκαπέντε του κινητά.
Δεν έχει δεκαπέντε κινητά, θα πουν οι πολιτικώς ορθοί ηλίθιοι. Εχει τριάντα! Εχει τριακόσια! Ο Λυκούργος ο Αθηναίος θα τον είχε βάλει να τα φάει.
Αυτόν που λέει ότι είναι καλό να πεινάσει ο λαός για να πληρώσει τις αμαρτίες του.
Αυτόν που χρεώνει στον λαό τις αμαρτίες των Δυναστών του -αυτόν ακόμα και η Αντιγόνη άταφον θα τον άφηνε.
Δεν έχω ψήφο για την κυρία Κατσέλη, που μέσα στην αντάρα προσπαθεί να καταργήσει το κατώτατο μεροκάματο, να το πάει παρακάτω-βεβαίως δεν το παραδέχεται, η κυρία Κατσέλη προέρχεται απ' το βαθύ, λαϊκό ΠΑΣΟΚ, μας ζητάει ασυλία, οι εκσυγχρονιστές, οι παρακοιμώμενοι του Γιωργάκη τη βάζουν και τα κάνει, δεν φταίει η ίδια, η ίδια όποτε μπορεί αφήνει «αιχμές» κατά του Παπακωνσταντίνου - τι φάρσα!
Ας βρέχει έξω καρχιμακιές
δεν έχω ψήφο για τον κ. Σγουρό, του αρκεί η ψήφος του κ. Καρατζαφέρη, ούτε ψήφο για τον κ. Κικίλια έχω, του αρκούν οι Χρυσαυγίτες συνεταίροι του κ. Κακλαμάνη. Ούτε για το πετ στο οπενγκόβ του Γιωργάκη, τον κ. Καμίνη έχω ψήφο.
Εχω ψήφο μόνον για όσους δεν συνεργάζονται με καμμιάν πτέρυγα του δικομματικού μονοκομματισμού.
***
Και πάντως δεν έχω ψήφο για τα ανδρείκελα που κατήργησαν το Σύνταγμα κι έστησαν στη θέση του ένα Μνημόνιο για έναν Μολώχ κι έναν Μαμωνά.

Α χιωτης είπε...

Πάντα η “αριστερά” ήταν εύκολη στις διαπιστώσεις και πολύ φτωχή στις προτάσεις . Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι έξω βρέχει καρχιμακίες όπως βρέχει και στην “αριστερά” τσιπρομακίες και αλαβανιές.
Αλλα μετά από τόσα χρόνια κακιάς βροχής και λούτσας φιλε έγινα αδιάβροχος στις καρχιμακίες στις τσιπρομακίες και στις αλαβανιές.