Αναγνώστες

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Φ. Κουβέλης: Να μην εξαιρεθούν οι ιερείς από τον κανόνα «1 προς 5»


Απαράδεκτο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης το ενδεχόμενο να μην ισχύσει ο κανόνας της μίας πρόσληψης για πέντε συνταξιοδοτήσεις και για την περίπτωση των ιερέων.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι "η Εκκλησία δεν είναι αυτοδιοικούμενή στο σύνολο των λειτουργιών της. Η μισθοδοσία των κληρικών και η ασφαλιστική τους κάλυψη εντάσσεται στις δαπάνες του δημοσίου. Κατά συνέπεια πρέπει και η Εκκλησία να ακολουθήσει αυτόν τον κανόνα".

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς άσκησε κριτική και στην απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη να υποχωρήσει στις πιέσεις των βουλευτών για τους όρους δόμησης σε περιοχές Natura. "Η υπαναχώρηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι πιέσεις από μικρά, μεσαία και μεγάλα συμφέροντα. Είναι απαράδεκτο να μιλάμε για εκτός σχεδίου δόμηση και μάλιστα μέσα σε δάση. Πρόκειται για μια νέα εκφορά του πελατειακού κράτους. Πάρα πολλοί από το πολιτικό προσωπικό της χώρας γίνονται διεκπεραιωτές στις πιέσεις από συμφέροντα.", τόνισε.

Απέκλεισε δε, το ενδεχόμενο "σύμπλευσης" με τον ΣΥΝ, τονίζοντας ότι "υπάρχουν διαφωνίες αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των ζητημάτων της οικονομικής κρίσης, της ευρωπαϊκής κλίμακας στην οποία αναφέρεται η οικονομική κρίση της χώρας, αλλά και στις εναλλακτικές προτάσεις που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση των ασφυκτικών ρυθμίσεων του Μνημονίου".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κος Κουβέλης και η Δημοκρατική Αριστερά ενώ υποστηρίζουν το μνημόνιο και τις επιλογές του Γιωργάκη για την καταστροφή του λαού για ξεκάρφωμα κάνει και μία δήθεν κριτική. Αλλά τους έχουν καταλάβει όλοι τι ξεφτίλες είναι!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλό κουμάσι και ο Κουβέλης. Αλλά γιατί διαμαρτύρεται; Αφού δεν θέλει να μετέχει στο αντιμνημονιακό μέτωπο. Είναι κολαούζος του Γιωργάκη με αντάλλαγμα κάποιο υπουργείο στο μέλλον. Θα δούμε!