Αναγνώστες

Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ «Η τράπεζα καιγόταν και δεν είχε βγει ακόµη»

Οι νεκροί της 5ης Μαΐου µέσα από τα λόγια των συγγενών τους
, ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟ∆ΩΡΑΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 29 Απριλίου 2011


Πόσο γρήγορα ξεχνιέται ένας θάνατος; Τρεις θάνατοι; Ή µήπως πρέπει να πω τέσσερις, γιατί η Αγγελική ήταν έγκυος στον 4ο µήνα; Και ποιος θυµάται τα δύο άλλα ονόµατα; Τον Νώντα και τη Βίβιαν; Ούτε ένα σύνθηµα δεν γράφτηκε για αυτούς. «Είναι ντροπή», µου λέει ένας συγγενής.

«Βοηθήστε τον κόσµο να θυµηθεί. Η µνήµη είναι σηµαντικό πράγµα». Η περιοχή έχει πάψει να µυρίζει καµένα. Και οι βασιλικοί που είχαν αφήσει κάποιοι έξω από την τράπεζα µαζεύτηκαν. Ολοι όµως ξέρουν ότι εδώ πριν από έναν χρόνο κάηκαν τρεις άνθρωποι. Τότε που κάποιοι επιχείρησαν να µπουν στη Βουλή και κάποιοι άλλοι προσπάθησαν για έναν «νέο ∆εκέµβρη». Αλλά οι περισσότεροι – δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι – ήθελαν απλώς να φωνάξουν ότι η κρίση δεν θα τους φοβίσει. Οι µολότοφ όµως σκόρπισαν νωρίτερα τον κόσµο.

Οσοι διαδηλώνουν από τότε στη Σταδίου, µόλις πλησιάζουν στο «σηµείο», σιωπούν. «Εχω δει και κουκουλοφόρους να σκύβουν το κεφάλι», θα µου πει ένας γείτονας. «Περνούν από το απέναντι πεζοδρόµιο. Ποτέ έξω από την τράπεζα». Η Αγγελική, η Βίβιαν, ο Νώντας µπορεί να µην κέρδισαν τα πρωτοσέλιδα που τους αξίζουν, η δύναµή τους όµως δεν έχει χαθεί.

Σίσσυ Παπαθανασοπούλου - Η αδελφή της
«∆ΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΝΑΜΕ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ∆ΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ»
Ξεκίνησα µε ήλιο από την Αθήνα, αλλά λίγοπριν φτάσω στην Πάτρα ο ουρανός συννέφιασε. Την Αγγελική, την έγκυο που κάηκε στη Σταδίου, την έχω στο µυαλό µου έναν χρόνο. Οι φίλοι της στο facebookµου στέλνουνσυνεχώς µηνύµατα να µην την ξεχάσω. Να µην ξεχάσω τι; Πως πέθανε; Ή πως έζησε; Στο σπίτι της αδελφής της, της Σίσσυς, είναι συγκεντρωµένοι όλοι. Ο µπαµπάς Χάρης, η µαµά Τότα, ο Νίκος, ο άντρας της Σίσσυς, και ο Χρήστος,ο άντρας της Αγγελικής. Το βλέµµα του έχει µια απορία που σε βασανίζει. Το βλέµµα του Χάρη και της Τότας µαρτυρούν ακόµη την αγάπη που µοίρασαν σταπαιδιά τους, στιςκόρες τους. ∆ικηγόροςο κ. Χάρης,διευθύντρια στο υποθηκοφυλακείο η κ. Τότα, προχωρούν στο Αίγιο και τους βγάζουν το καπέλο. «Βοηθούσαν. Και για τις κόρες τους επέλεγαν πάντατο καλύτερο. Ζηλευτή οικογένεια».

Το παιδικό δωµάτιο της κόρης της Σίσσυς και του Νίκου είναι γεµάτο µε φωτογραφίες και µηνύµατα της «θείας Αγγελικής». Εναν χρόνο πριν, το πρωί εκείνης της µέρας, η Σίσσυ έφυγε πολύνωρίτερα απ’τη δουλειά. Πέρασε µέσα από την πορεία που ήταν µεγάληκαι στην Πάτρα. «Η Αγγελική ήτανεστο γραφείο, ήρεµη. ∆ενφοβότανε ότιθα συµβεί κάτι, ούτως ή άλλωςείχε σκοπό να φύγει δυόµισι, τρεις παρά, γιατί είχανε ραντεβού µε τον Χρήστο να πάνε στον γιατρό». Η Σίσσυ δεν ξαφνιάστηκε που η αδελφή της δούλευε και απέξω θα περνούσε η πορεία.Πολλές επιχειρήσεις στη Σταδίου δούλευαν. «∆εν νοµίζω ότι υπάρχει ελληνική τράπεζα στην οποία οι εργαζόµενοι δεν δουλεύουν στις απεργίες. Η αδερφή µου, όπως και όλοι οι συνάδελφοί της, δεν θα έθετε την καριέρατης σε κίνδυνο για να συµµετάσχει σε µια διαδήλωση. ΟΣο σηµαντικό κι αν ήταν το θέµα για το οποίο γινόταν. Καλώς ή κακώς, έτσι λειτουργούν τα πράγµατα στην Ελλάδα». Στο σπίτι,καθώς ετοίµαζε το φαγητό των παιδιών,χτύπησε το τηλέφωνο. «Πόση ώρα έχεις να µιλήσεις µε την Αγγελική; Γίνεταιχαµός στην Αθήνα, έχουν βάλει φωτιά στο κατάστηµα». Φοβήθηκε η Σίσσυ, αλλάδεν παρέλυσε. Αλλωστε ήξερε ότι η αδελφή της είχε τετράγωνη λογική. Αυτή ήταν πουτους συµβούλευε όλους. Πώς να κινδυνεύσει από δυο µολότοφ; Ανήταν έτσι, θα ήµασταν όλοι καµένοι στην Αθήνα. Αλλά δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Ευτυχώς όµως βρήκε τον Χρήστο, τον άντρα της, και την φίλη της Κατερίνα. Τι ευτυχώς; Ηταν και οι δύο ήδη έξω από την τράπεζα. «Αυτοί µου έδωσαν την εικόνα. Η τράπεζα καιγόταν και η Αγγελική δεν είχε βγει ακόµη». Η Σίσσυ, ο Χάρης και η Τότα πήραν αµέσως τον δρόµο για την Αθήνα. Σίγουροι ότι η «µικρή» θα τα καταφέρει. «Πέντε χρόνια, 5 µήνες, 5 ώρες και10 λεπτά είχαµε διαφορά. ∆εν ήµασταν αδέρφια, κολλητές ήµασταν. Μέναµε µαζί στην Ιπποκράτους 10 χρόνια. Εκείνη φοιτήτρια, εγώ ασκούµενη δικηγόρος. Μόνο για τα ρούχα τσακωνόµασταν. Θέλαµε πάντα το ίδιο ρούχο». Σε µια ώρα το σκηνικό έχει ξεκαθαρίσει. Η Αγγελική και άλλοιδύο δεν έχουν βγει από την τράπεζα. «Εσπασαν την τζαµαρία, έριξαν εύφλεκτο υλικό και έριξαν µέσα τη βόµβα. Τι περίµεναν; Τι περίµεναν; ∆έκα χρόνια στα Εξάρχεια και δεν µας πείραξε ποτέ κανένας. Οι αναρχικοί έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης, αλλά έχουνε αξίες. ∆εν σκοτώνουνε. Ετσι πίστευα». Ελένη Ζούλια - Η µητέρα της
ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΕ ΡΟΖ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΕΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ...

Η κυρία Ελένη είναι η συντριβή και η ευγένεια µαζί. Κάθε τρεις λέξεις και ένας κόµπος. «Τι να σου πω, παλικάρι µου». Και τι να ζητήσω να µάθω; Στη Μήλο όλοι έχουν ένανκαλό λόγο για την Παρασκευούλα, τηνκόρη του Μανώλη και της Ελένης, την αδελφή του Μιχάλη του γυµναστή. «Είχα πάει εκείνες τις µέρες στο Μαρούσι. Ανέβαινα 2-3 φορές τον χρόνο. Να τη βοηθήσω να ξεστρώσει, να βάλουµε τα ανοιξιάτικα». Οταν έσπασαντα τζάµια και έβαλαν φωτιά, ηΒίβιαν τηλεφώνησε στη µάνα της. ∆εν της είπε όµως ότι κινδυνεύει. «Με ρώτησε αν είµαι καλά και βιάστηκε να κλείσει. ∆εν ξαφνιάστηκα. Πίστεψα ότι µπήκε κάποιος πελάτης και έπρεπε να κλείσει». Οι φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσµου δείχνουν την κοπέλα µε τα ροζ παπούτσια πεσµένη στο µπαλκόνι. Το τηλεφώνηµα στη µάνα της τοέκανε µάλλον για να την καθησυχάσει. Μη δει στην τηλεόραση τη φωτιά και ανησυχήσει. Και µετά θα βγήκε στο µπαλκόνι να αναπνεύσει, αλλά οι µαύροι καπνοί που είχαν τυλίξει από παντού το κτίριο την έπνιξαν.

Εικασίες κάνω, γιατί κανείς δεν ήταν στο πλάι της να µας πει τι σκέφθηκε. «∆εν µου ξανατηλεφώνησε ποτέ. Κάτι συγγενείς µε πήρανε. Σιδέρωνα. Εφυγα από το Μαρούσι και ούτε εγώ ξέρω πώς έφτασα στην τράπεζα. Το κατάλαβα. Από το βλέµµα των συναδέλφωντης το κατάλαβα». Η Βασιλική Κονταξή,τραυµατιοφορέας στο ΕΚΑΒ, είναι αυτή που «συνόδευσε» τη Βίβιανστο ασθενοφόρο. «Μια γυναίκα µε παρακάλεσε να ανοίξω τον νεκρόσακο». Την αναγνώρισε αµέσως από το σταυρουδάκι στο λαιµό. «“Πρόσεχε, παιδάκι µου”, της είχα πει. Τους είχαν ξαναβάλει φωτιά, αλλά τηνείχαν σβήσει. “Πρόσεχε, παιδάκι µου”. “Ελα, βρε µαµά, χαζή είµαι να κάτσω να µε κάψουν;’’». Τα λόγια κυλάνε χωρίς ερωτήσεις. «Και να σκεφθείς ότι ήθελα να φύγει από το Λονδίνο µην την κάψουν σε κανένατούνελ οι τροµοκράτες και µου τηνκάψανε στην Αθήνα. Ποιοι ήταν; Εσύ ξέρεις; Ας τους τιµωρήσει ο Θεός. Εγώ δεν µπορώ να τιµωρήσω κανέναν».


«Πρόσεχε, παιδάκι µου», της έλεγα. «Ελα, βρε µαµά», απαντούσε, «χαζή είµαι να κάτσω να µε κάψουν;»
Κώστας Πολίτης - Ο Θείος και νονός του
«ΧΑΘΗΚΕ! ΔΈΝ ΧΑΘΗΚΕ; ΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΎΜΈ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ;»

Στον τάφοτου στη Λευκάδα θα δεις µόνο το όνοµάτου. Επαµεινώνδας ΤΣακάλης 1974 - 2010. Η µητέρατου η Αγαθή δεν ήθελε ναγράψουν τίποτα άλλο. Και να ήθελε,δεν το είπε σε κανένα. Ο Νώνταςήταν όλη της η ζωή. Ο άντραςτης είχε φύγειαπό καρκίνο το ‘85.

Μόνη της τον µεγάλωσε. Με τη συµπαράσταση του αδελφού της, του Κώστα Πολίτη. ΣτουςΑµπελοκήπους τον γέννησε, στην Ηλιούπολη πήγε σχολείο. Στα τσιµεντένια της γηπεδάκια έπαιξε και µπάσκετ. Πτυχίο στην Αθήνα.Μάστερ στη Σκωτία. Και µετά, επιστροφή στην Ηλιούπολη καιδουλειά στηντράπεζα. «Πρώτος πήγαινε, τελευταίος έφευγε». Χρόνο µε τον χρόνο κέρδιζε και µια καλύτερη θέση, χωρίς να χάνει τους φίλους του.Πάσχα, Χριστούγεννα,τριήµερα τοέσκαγαν. Και το καλοκαίρι, στη Λευκάδα. «Οι Τσακάληδες ήταν µεγάλη οικογένειαστην Πάλαιρο». Οκτώ Μαΐου θα γίνει το µνηµόσυνο. Χωρίς εκκλησιαστικές παρλάτες. «Αλλωστε, ο Νώντας δεν ήταν σε τίποτε φανατικός. Ούτε στα θρησκευτικά». Προοδευτικός άνθρωπος, µε τις εφηµερίδες του και τα διαβάσµατα του. αλλά όχι ενταγµένος σε κάποιο κόµµα. «Μαυρισµένο τον βρήκαµε. Οχι καµένο. Εσκασε. ∆εν µπορούσε να αναπνεύσει. Μόνο το µέτωπό του ήταν καψαλισµένο». Θα µου δώσει την εικόνα ο Κώστας, ο αδελφός της µητέρας του και νονός του Νώντα. «Τι σηµασία έχει αν βρέθηκε στο τελευταίο ή στο πρώτο σκαλοπάτι; Αν κατέβαινε ή αν ανέβαινε; Η δουλειά του ήταν στον τρίτο όροφο. Αλλά τι να τις κάνουµε τις λεπτοµέρειες.Ο Νώνταςχάθηκε! ∆εν χάθηκε;». Το διαµέρισµά του στην Ηλιούπολη είναι κλειστό. «Και κλειστό θα µείνει», µου λέει ο θείος του και νονός του. «Και ηΕλένη, το κορίτσι του Νώντα;», παίρνω το θάρρος και τον ρωτώ.«ΑΣ’ την την Ελένη. Προσπαθεί να ξεχάσει. Ισως να τα καταφέρει το κορίτσι. Για µας, όµως, είναι αργά. Μόνο τον Νώντα είχαµε».


«Μαυρισµένο τον βρήκαµε.
Δεν µπορούσε να αναπνεύσει. Μόνο το µέτωπό του ήταν καψαλισµένο»

506 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 506   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

generic ambien ambien sleep stories - cost ambien without insurance

Ανώνυμος είπε...

buy percocet online how to buy percocet online no prescription - street value percocet 5 325

Ανώνυμος είπε...

buy ambien online ambien on line no prescription - xanax ambien high

Ανώνυμος είπε...

ambien online ambien medication wiki - ambien walrus toothpaste

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online without a prescription buy tramadol online in usa - high from tramadol hcl

Ανώνυμος είπε...

ambien generic lowest dosage ambien - ambien dosage strength

Ανώνυμος είπε...

buy percocet online percocet online from usa - dosage of percocet by weight

Ανώνυμος είπε...

percocet 325mg percocet 44 175 - percocet dosage maximum

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tablets buy tramadol online yahoo - tramadol 200 mg withdrawal

Ανώνυμος είπε...

ambien generic ambien time release - ambien pill pic

Ανώνυμος είπε...

ambien on line ambien and omeprazole drug interactions - do generic ambien pills look like

Ανώνυμος είπε...

tramadol online generic tramadol online no prescription - buy tramadol for dogs usa

Ανώνυμος είπε...

tramadol online no prescription tramadol 50mg hcl tablets - order tramadol cod saturday delivery

Ανώνυμος είπε...

buy percocet online dosage does percocet come - percocet metabolism

Ανώνυμος είπε...

ambien online pharmacy risks of ambien and pregnancy - cost ambien lunesta

Ανώνυμος είπε...

ambien price of generic ambien cr - street price of ambien

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol 50 mg norsk - tramadol zantac

Ανώνυμος είπε...

tramadol online no prescription buy tramadol without prescriptions - can take 2 tramadol 50mg

Ανώνυμος είπε...

ambien generic ambien side effects seizures - ambien cheap overnight

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol 50mg tablets dosing - order tramadol online reviews

Ανώνυμος είπε...

ambien for sale what is the medicine ambien for - ambien side effects bruising

Ανώνυμος είπε...

order tramadol online cod tramadol withdrawal bad - tramadol hcl lexapro

Ανώνυμος είπε...

where to buy percocet buy percocet online forum - percocet side effects long term

Ανώνυμος είπε...

buy soma online buy somatropin online no prescription - soma san diego tickets

Ανώνυμος είπε...

discount ambien 2 ambien high - what is ambien taken for

Ανώνυμος είπε...

tramadol no prescription buy brand name ultram - order tramadol online uk

Ανώνυμος είπε...

ambien pills how do i purchase ambien online with no prescription - ambien pharmacy no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol overnight buy tramadol from thailand - tramadol hcl 37.5-3

Ανώνυμος είπε...

generic tramadol online buy tramadol cod next day delivery - tramadol euphoria dose

Ανώνυμος είπε...

soma pain soma 107 - generic name of soma

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online cheap трамадол инструкция - buy cheap tramadol on line

Ανώνυμος είπε...

buy percocet online percocet que es - percocet withdrawal long

Ανώνυμος είπε...

buy soma online soma drug screen - soma san diego deadmau5

Ανώνυμος είπε...

ambien online ambien side effects vision - ambien cr and xanax

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol 50 dosage - buy tramadol without rx

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol overnight cod tramadol hcl 37.5 - tramadol 50mg tablets an 627

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg tramadol online cod - tramadol 50mg much acetaminophen

Ανώνυμος είπε...

soma sale safe place buy soma online - soma compound more drug_side_effects

Ανώνυμος είπε...

buy ambien online no prescription 10 mg ambien overdose - xanax ambien online

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol hcl 50 mg dosage - tramadol for dogs vs people

Ανώνυμος είπε...

tramadol no prescription buy ultram online no prescription overnight - tramadol dosage uses

Ανώνυμος είπε...

buy ambien online without prescription generic drug for ambien cr - ambien mg pill

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol saturday delivery tramadol hcl ingredients - can you order tramadol online legally

Ανώνυμος είπε...

buy soma 350mg soma generic fedex no prescription - soma medical spa

Ανώνυμος είπε...

ambien online buy ambien online (no script) - ambien cr how does it work

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol 100mg online tramadol to order on line - cheap online tramadol no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol cod tramadol hcl recreational dosage - tramadol take get high

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg tramadol online health solutions - tramadol high yahoo answers

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol online fast - is buying tramadol online legal

Ανώνυμος είπε...

generic soma online soma san diego dance gavin dance - 350 mg soma lot

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol ultram tramadol hcl 50mg tab mylan - tramadol seizures

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg buy tramadol hydrochloride online - buy cheap tramadol cod

Ανώνυμος είπε...

cheap soma online buy soma online no prescription - buy soma online no prescription

Ανώνυμος είπε...

order soma soma physical therapy - no prescription for soma

Ανώνυμος είπε...

soma pills buy soma today - what does the drug soma look like

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol no rx tramadol acetaminophen high - purchase tramadol line

Ανώνυμος είπε...

buy soma soma medication pregnancy - what is generic soma

Ανώνυμος είπε...

tramadol online order tramadol cod overnight - tramadol 50 mg active ingredients

Ανώνυμος είπε...

soma for sale aura soma 83 - soma food trucks

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg buy tramadol online with mastercard - buy generic tramadol no prescription

Ανώνυμος είπε...

soma online soma ultralounge - legal order soma online

Ανώνυμος είπε...

tramadol no prescription tramadol dosage euphoria - legal buy tramadol online us

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg order tramadol online overnight - buy 300 mg tramadol

Ανώνυμος είπε...

buy soma cheap motels soma - soma muscle relaxant wiki

Ανώνυμος είπε...

generic soma online soma muscle relaxer doses - soma 7 panel drug test

Ανώνυμος είπε...

order carisoprodol online legal to buy soma online - soma san diego rules

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol no prescription overnight buy 180 tramadol online - what dosage of tramadol should i take

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg buy tramadol rx online - cheap tramadol with cod

Ανώνυμος είπε...

soma for sale soma pills ingredients - buy soma online ship to florida

Ανώνυμος είπε...

order viagra without rx online buy viagra jelly - buy viagra canada no prescription

Ανώνυμος είπε...

carisoprodol soma soma 7 panel drug test - buy soma rush

Ανώνυμος είπε...

soma muscle relaxant buy soma online ship texas - buy soma blocks

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol without prescriptions buy brand name ultram - tramadol 50mg vs lortab

Ανώνυμος είπε...

order viagra with mastercard to buy viagra online canada - where to buy viagra online canada

Ανώνυμος είπε...

buy viagra online viagra online free trial - buy viagra canada toronto

Ανώνυμος είπε...

buy viagra viagra online boots - cheap generic viagra 25mg

Ανώνυμος είπε...

buy soma soma san diego march 11 - order soma cod overnight delivery

Ανώνυμος είπε...

viagra online vipps certified online pharmacy viagra - buy viagra united kingdom

Ανώνυμος είπε...

soma online drug interactions soma xanax - soma drug ingredients

Ανώνυμος είπε...

buy cheap viagra no prescription viagra cost - express viagra online 8080

Ανώνυμος είπε...

buy viagra buy viagra jet - safe viagra online orders

Ανώνυμος είπε...

order viagra no prescription order viagra online pakistan - viagra for women uk buy

Ανώνυμος είπε...

buy viagra and cialis online buy viagra stores uk - buy viagra online cheap with no prescription

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg tramadol hcl 377 - buy tramadol online cash on delivery

Ανώνυμος είπε...

buy soma soma medication online pharmacy - buy soma online overnight delivery

Ανώνυμος είπε...

order soma soma muscle relaxer recreational - buy soma online no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy viagra cheap generic viagra online review - viagra buy online generic

Ανώνυμος είπε...

cheap viagra pills cheap viagra canada - order viagra in us

Ανώνυμος είπε...

buy viagra online buy jelly viagra online - buy viagra online 25mg

Ανώνυμος είπε...

soma sale soma pills ingredients - buy soma online ship to florida

Ανώνυμος είπε...

buy generic viagra order viagra by phone - order viagra ireland

Ανώνυμος είπε...

buy viagra professional order generic viagra canada - does viagra work automatically

Ανώνυμος είπε...

buy viagra with dapoxetine buy viagra online without rx - buy viagra online germany

Ανώνυμος είπε...

buy viagra buy viagra online canada - viagra for women to buy

Ανώνυμος είπε...

generic viagra online best place buy generic viagra - buy viagra online with no prescription with overnight delivery

Ανώνυμος είπε...

buy cialis generic generic cialis online overnight - cialis 40 mg online

Ανώνυμος είπε...

buy soma buy soma us pharmacy - muscle relaxer soma flexeril

Ανώνυμος είπε...

buy viagra online without rx can you buy generic viagra cvs - buy 1 viagra pill

Ανώνυμος είπε...

cialis pills buy cialis pattaya - buy cialis online without rx

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online buy tramadol health solutions network - cheap tramadol overnight

Ανώνυμος είπε...

buy cheap viagra online can order viagra online canada - buy viagra online brisbane

Ανώνυμος είπε...

viagra online viagra buy canada - does viagra work in young men

Ανώνυμος είπε...

soma cheap salzarex generic soma - soma mixte buy

Ανώνυμος είπε...

order tadalafil cialis online lloyds pharmacy - cheap cialis uk

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online no prescription tramadol withdrawal codeine - tramadol hcl long term effects

Ανώνυμος είπε...

cheap viagra purchase viagra 100mg - viagra beer

Ανώνυμος είπε...

tramadol online get out tramadol addiction - order tramadol online overnight

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online buy tramadol online from usa - buy tramadol online no prescription usa

Ανώνυμος είπε...

viagra online pharmacy order viagra us - buy viagra kamagra online

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol next day tramadol dosage supplied - tramadol 100 mg side effects

Ανώνυμος είπε...

buy viagra online in usa how to buy viagra online forum - viagra online overnight

Ανώνυμος είπε...

buy soma soma brasil facebook - soma other muscle relaxers

Ανώνυμος είπε...

buy generic cialis no prescription best buy cialis online - generic cialis vs cialis

Ανώνυμος είπε...

order tramadol overnight tramadol 50 mg tablets - tramadol 50mg tablets street value

Ανώνυμος είπε...

buy viagra online generic viagra yahoo - viagra online order no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol 50mg tablets dogs - buy tramadol egypt

Ανώνυμος είπε...

sildenafil citrate tablets cheap viagra online canadian - buy viagra online canadian

Ανώνυμος είπε...

how to order viagra online safely buy pink viagra uk - can you buy generic viagra cvs

Ανώνυμος είπε...

cialis online cialis daily 5 mg - buy generic cialis online review

Ανώνυμος είπε...

buy somas soma muscle relaxers information - soma 10 coupon

Ανώνυμος είπε...

viagra pharmacy generic viagra mastercard - generic viagra online scams

Ανώνυμος είπε...

viagra online purchase viagra in the uk - viagra 75 mg

Ανώνυμος είπε...

cialis online generic cialis vs real cialis - cialis information

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online cod overnight tramadol online apotheke - tramadol for dogs reactions

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50 mg tramadol 50 mg how strong - tramadol online usa

Ανώνυμος είπε...

buy viagra buy viagra online canada no prescription - purchase viagra online pharmacy

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol 50 mg mfg zydus - buy tramadol online no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy viagra online buy viagra online 25mg - buy viagra in new brunswick canada

Ανώνυμος είπε...

discount soma soma online - soma muscle relaxer breastfeeding

Ανώνυμος είπε...

sildenafil no prescription buy viagra online one day shipping - buy generic viagra online cheap

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol ultram buy tramadol online overnight fedex - buying tramadol online forum

Ανώνυμος είπε...

cialis online canada cialis online soft - cialis reviews

Ανώνυμος είπε...

buy viagra viagra no prescription usa - buy viagra online in mumbai

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol cod fedex tramadol hydrochloride capsules 100 mg - order tramadol no prescription cheap

Ανώνυμος είπε...

cialis no prescription overnight cialis side effects - buy cialis online reviews

Ανώνυμος είπε...

buy viagra best online pharmacy viagra review - viagra for women flibanserin

Ανώνυμος είπε...

viagra price generic viagra online us pharmacy - buy viagra jet

Ανώνυμος είπε...

buy viagra online buy viagra online dubai - viagra buy in australia

Ανώνυμος είπε...

buy viagra online order viagra generic - buy now viagra 8080

Ανώνυμος είπε...

cialis online buy brand cialis online uk - typical price cialis

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol cod fedex tramadol hcl 93 - buy tramadol online cod no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online buy tramadol overnight with mastercard - tramadol online no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol rx tramadol 50 mg itching - tramadol addiction therapy

Ανώνυμος είπε...

buy viagra viagra buy online no prescription - highest quality generic viagra

Ανώνυμος είπε...

buy viagra online viagra online original - order viagra online india

Ανώνυμος είπε...

tramadol overnight shipping buy tramadol ultram ultracet online - tramadol pictures

Ανώνυμος είπε...

buy viagra viagra release date - viagra for women uk

Ανώνυμος είπε...

buy real viagra online buy viagra canada at shoppers drug mart - cheap viagra online uk

Ανώνυμος είπε...

cialis online usa cialis daily vs 36 hour - cheap cialis uk suppliers

Ανώνυμος είπε...

order tramadol online tramadol addiction emedicine - tramadol recreational use

Ανώνυμος είπε...

cialis online has best price cialis - cialis how to take

Ανώνυμος είπε...

tramadol online order tramadol arkansas - tramadol for dogs how much to give

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online cheap buy tramadol usa pharmacy - tramadol withdrawal not that bad

Ανώνυμος είπε...

buy viagra cheap viagra online fast shipping - where to buy viagra online with no prescription

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online buy tramadol usa - tramadol hcl for anxiety

Ανώνυμος είπε...

buy viagra viagra for men buy online in india - generic viagra uk next day delivery

Ανώνυμος είπε...

buy viagra online order viagra online overnight delivery - viagra online canada

Ανώνυμος είπε...

can you buy cialis online cialis online venezuela - cialis daily free

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol withdrawal after 2 weeks - tramadol high review

Ανώνυμος είπε...

buy cialis no prescription buy cialis online with no prescription - cheap generic cialis australia

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online buy tramadol cod free - tramadol order online tramadol 50mg

Ανώνυμος είπε...

tramadol online tramadol hcl 50 mg and alcohol - tramadol 50 mg image

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol ingredients medication - generic tramadol er

Ανώνυμος είπε...

tramadol online tramadol hcl is it a narcotic - tramadol withdrawal relief

Ανώνυμος είπε...

buy generic tramadol no prescription tramadol hcl no prescription - tramadol xr recreational

Ανώνυμος είπε...

tramadol online no prescription whats better tramadol ultram - buy tramadol usa next day delivery

Ανώνυμος είπε...

tramadol 100 tramadol online no prescription needed - tramadol for dogs human consumption

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol online overnight delivery - tramadol purchase cheap

Ανώνυμος είπε...

tramadol online tramadol dosage route - tramadol hcl 50mg buy

Ανώνυμος είπε...

order tramadol online without prescription tramadol withdrawal wellbutrin - buy tramadol 200mg online

Ανώνυμος είπε...

purchase tramadol tramadol hcl vs percocet - buy tramadol online cod

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online buy tramadol in usa - tramadol online bluebook

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol cheap tramadol fedex overnight - tramadol jwh 018

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol dosage for goats - cheap tramadol for dogs

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol india what is ultram tramadol used for - buy tramadol online echeck

Ανώνυμος είπε...

tramadol online overnight tramadol withdrawal day 4 - tramadol hcl xr

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol y sus efectos secundarios - tramadol 50 mg kapseln

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol purchase tramadol line - buy tramadol no prescription overnight

Ανώνυμος είπε...

tramadol no rx tramadol 100mg online - tramadol urinary retention

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol can you buy tramadol online legally - is it legal to purchase tramadol online

Ανώνυμος είπε...

tramadol online no prescription kegunaan tramadol hcl - where to buy tramadol online forum

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol 50mg uses - much tramadol ultram

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol next day buy tramadol online eu - buy tramadol online overnight usa

Ανώνυμος είπε...

tramadol no prescription non generic tramadol - buy tramadol cod free

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online no prescription cod tramadol online illegal - buy tramadol no prescription usa

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50 mg buy tramadol online cod - overdose on tramadol

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol ultram online prescription - buy tramadol 180 online

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg tramadol withdrawal panic attacks - tramadol 100 mg a day

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online tramadol hcl 300 mg - tramadol for dogs long term use

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol without a script tramadol hydrochloride for dogs 50mg - tramadol side effects high

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50 mg tramadol 50 mg normon - tramadol for dogs pet meds

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg tramadol 50 overdose - can you buy tramadol over the counter in usa

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol cheap tramadol sr tablet 100mg - tramadol zydus 50 mg

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol tramadol high booze - cheap tramadol with cod

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online mastercard overnight tramadol dosage nz - buy tramadol cheap no prescription

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50 mg tramadol biogaran l.p.100mg - tramadol online apotheke

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50mg overdose on tramadol the effects - tramadol withdrawal st john's wort

Ανώνυμος είπε...

tramadol online tramadol 50 mg generic ultram - tramadol hcl compared to percocet

Ανώνυμος είπε...

tramadol 50 mg can you buy tramadol over the counter usa - purchase tramadol for dogs

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol mastercard buy tramadol without a script - tramadol for dogs with cancer

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 506   Νεότερο› Νεότερο»