Αναγνώστες

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009

ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΣΥΝΤΡΟΦΕ

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου για τον θάνατο του Χρ.Παπουτσάκη
Ο Χρήστος Παπουτσάκης βίωσε από νέος την οδύνη της Αριστεράς. Υπήρξε ο πιο γνήσιος εκφραστής του ήθους της. Άφοβος, ασυμβίβαστος, διορατικός, εμπνευσμένος. Αυτός έφυγε. Το ΑΝΤΙ του μένει: ως επιταγή, ως σύνθημα, ως ηθική, αγωνιστική και πνευματική παρακαταθήκη.
To Γραφείο Τύπου

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα, για το θάνατο του Χρήστου Παπουτσάκη
Σε μία εποχή που η ενημέρωση και η έγκριτη δημοσιογραφία έχει χάσει μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας της, ο θάνατος του Χρήστου Παπουτσάκη μας πονά διπλά. Γιατί ο τρόπος με τον οποίο υπηρέτησε το έργο του, είναι πυξίδα στην τρικυμία που επικρατεί.
Οι αγώνες του για ελευθερία και δημοκρατία συνδέθηκαν με το σπουδαίο περιοδικό ΑΝΤΙ. Μέσα από το μοναδικό αυτό έντυπο έγραψε μια λαμπρή ιστορία και μας έδειξε πως κάποιοι, σε μία εποχή που όλα πωλούνται και αγοράζονται, μπορούν να ασκούν παρεμβάσεις στα πολιτικά δρώμενα με γνώμονα τις ιδέες και τις αξίες τους.
Αξιώθηκα να γνωρίσω τον Χρήστο Παπουτσάκη την περίοδο της υποψηφιότητάς μου για τον Δήμο της Αθήνας και να υιοθετήσω την παρακαταθήκη των αγώνων του για τη διάσωση του Ελαιώνα από τις αρχές της δεκαετίας του ʼ80.
Αυτός ο άξιος επιστήμονας και άξιος άνθρωπος έφυγε από κοντά μας, όμως οι αξίες, η στάση ζωής του και οι αγώνες του θα τον κρατούν πάντα εν ζωή στην καρδιά μας.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: