Αναγνώστες

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Μέχρι και οι ροταριανοί διαφωνούν με την μεταναστευτική πολιτική της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

SERVICE ABOVE SELF
ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΙΟΥ
CHIOS ROTARY CLUB
DISTRICT 2470

«ΣΗΜΕΡΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ»

Πριν από λίγες ημέρες, όπως πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό Τύπο, κάποιοι από τους οικονομικούς μετανάστες που ήρθαν παράνομα στη χώρα μας μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Στο λιμάνι βρίσκονταν συμπολίτες μας που προσπάθησαν να ματαιώσουν το ταξίδι ή έστω να καλυτερεύσουν τις συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών. Η ενέργειες και η συμπεριφορά αυτής της ομάδας συμπολιτών μας, μας έκανε περήφανους που είμαστε Χιώτες, που ξέρουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη σ’ αυτούς που τη χρειάζονται, που αντιστεκόμαστε στον παραλογισμό των σύγχρονων κρατών.
Διότι μόνο παράλογες μπορούν να χαρακτηριστούν οι συνθήκες μεταγωγής των μεταναστών. Διαβάσαμε πως ήταν δεμένοι με χειροπέδες ανά δύο. Όπως οι σκλάβοι και οι εγκληματίες. Προφανώς στη σημερινή Ευρώπη όποιος δεν είναι πλούσιος είναι κακοποιός.
Τι έγκλημα έκαναν αυτοί οι άνθρωποι; Τι παραπάνω έκαναν από αυτό που έκαναν οι Έλληνες στις δεκαετίες του 50 και του 60; Γεννήθηκαν σε χώρες όχι μόνο φτωχές αλλά και επικίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή. Και θέλησαν να πάνε κάπου αλλού να επιβιώσουν.
Βέβαια η Ευρώπη δεν τους θέλει. Η Ευρώπη και η Αμερική που υποκινούν τις αναταραχές σε όλες αυτές τις χώρες, που ανακατεύονται στην εσωτερική πολιτική τους ώστε να τις εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο, που πουλάνε όπλα σε κυβερνήσεις και πάσης φύσεως αντάρτες και που επιθυμούν να συνεχίσουν το αισχρό αυτό εμπόριο στο διηνεκές δεν δέχονται μετανάστες. Ανθρώπους που αγωνίζονται να επιβιώσουν, ανθρώπους σαν κι εμάς, γονείς, αδέλφια, παιδιά.
Είναι τόσο δύσκολο και τόσο πιο ακριβό αντί να τους φυλακίζουμε σε στρατόπεδα να τους εκπαιδεύουμε και να τους προσφέρουμε δουλειά

Δεν υπάρχουν σχόλια: