Αναγνώστες

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ


Νομίζω ότι έκλεισε ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι σήμερα. Όσο ποιο γρήγορα πάρουμε της αποφάσεις μας να φύγουμε από αυτό το σχήμα τόσο ποιο γρήγορα θα μπορέσουμε να επουλώσουμε της πληγές που δημιούργησαν διάφοροι «σύντροφοι» στο σώμα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ . Θα μπορέσουμε να ξαναβγούμε στην κοινωνία και να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια που μας βασανίζει τόσο καιρό. Μέχρι πότε θα καθόμαστε παθητικά να άκουμε τον Γλέζο τον Κοροβέση την ΚΟΕ και διάφορους άλλους «επαναστάτες» να κατηγορούν το ΣΥΝ και ταυτόχρονα όλους εμάς που ανήκουμε σε αυτό το κόμμα .Πολλές φορές η σιωπή δεν είναι χρυσός αλλά μπορεί να θεωρηθεί και ενοχή .

7 σχόλια:

Α χιωτης είπε...

Δεν θα βάλω κανένα σχόλιο που να περιέχει κοσμητικά επίθετα, τα οποία τόσο γρήγορα άρχισαν να φθάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που θέλουν να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν τίποτα άλλο.

Δεν έχουν σχέση ούτε μα την κοινωνία ούτε με τους κοινωνικούς αγώνες.
Άλλωστε δεν έχουν τίποτα άλλο να επιδείξουν στην μακρόχρονη ιστορία τους απο την διάλυση της αριστεράς.
Ο ΣΥΝ άρχισε να στρατολογεί ξανά σαν κόμμα μετά απο πολλά χρόνια μόνο μέσα απο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι μπαγιάτικοι και διαπλεκόμενοι ανανεωτικοί δεν έχουν ούτε την όρεξη ούτε την δυνατότητα να δημιουργήσουν τίποτα στην κοινωνία.
Για το μόνο το οποίο είναι ικανοί είναι να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ νομίζοντας οτι θα εξασφαλίσουν θέσεις στην διαπλοκή της εξουσίας.
Είναι μακριά νυχτωμένοι όμως, χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξουν ξανά σαν κόμμα παρά μόνο σαν άτομα. Ισως για κάποιους αυτός και να είναι ο στόχος τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εξακολουθεί και είναι η ελπίδα.
Το 1989 εξακολουθεί και παραμένει να είναι ντροπή για την αριστερά.
Τα ντολμαδάκια της Μητσοτάκενας άφησαν πληγές στην αριστερά και σε όσους μέσα απο αυτήν την διαδικασία την διέλυσαν.

αστυάνακτας είπε...

σ.διαφωνώ, απλά διαφωνώ...Θεωρώ ότι πρέπει να μπουν όροι...αυτό θα μας κάνει καλό...και το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο ΣΥΝ.... Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μέλλον της αριστεράς....άλλο να διαμορφωθεί κάπως διαφορετικά και άλλο να λέμε ότι έκλεισε το κύκλο του...
εκφράζοντας τη διαφωνία μου στην ανάρτησή σου
συντροφικά

Α χιωτης είπε...

Τοποθέτηση του Νίκου Γαλάνη (ΚΟΕ)
στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ
Αυτό το κόμμα, που λέγεται ΣΥΝ, βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μεταξύ λεηλασίας και επαιτείας. Λεηλασίας από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και επαιτείας ολίγων ψήφων, για να μπορέσει να μπει στη Βουλή.

Μ. Γλέζος: ο ΣΥΝ ευθύνεται για την ήττα
Ανοιχτή κριτική στον ΣΥΝ ασκεί το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Μ. Γλέζος χρεώνοντάς του ότι αποτελεί "τη βασική αιτία της εκλογικής ήττας διότι έπαιζε ως τώρα τον ρόλο του ηγεμόνα". Αντιθέτως εκτιμά ότι ο Αλ. Αλαβάνος έχει καταλάβει "ότι η συνεργασία είναι συνεργασία κι έχει κατανοήσει τώρα μερικά από τα προβλήματα". Ο Μ. Γλέζος επέμεινε ότι πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημ. Χατζησωκράτης για λόγους ισορροπίας, διότι "είναι άνθρωπος του ΣΥΝ κι έχουν εκλεγεί πάρα πολλοί βουλευτές από τη μεριά του ΣΥΝ".

Η δήλωση Π.Κοροβέση
Ειδικότερα, ο Περικλής Κοροβέσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην εκπομπή «παιχνίδια εξουσίας» στο Κανάλι 1 δήλωσε «το μέγα σκάνδαλο είναι ότι επί κυβέρνησης Τζανετάκη πήρε χρήματα και η Αριστερά και δεν αντέδρασε. Είναι γνωστό εδώ και είκοσι μέρες. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη».


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! - τ.272, 31/07/2009
1. Ο κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ και οι απουσίες
6. Η κριτική στην Ανανεωτική Πτέρυγα
Ήταν όντως γενικευμένη η κριτική σε ορισμένα βασικά στελέχη της ΑΠ, κυρίως γιατί θόλωσαν με τις τοποθετήσεις τους το αντιδικομματικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ και γιατί έφτασαν να προπαγανδίζουν στις εκλογές την υπερψήφιση των Οικολόγων Πράσινων αντί του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξαν επώνυμες αναφορές και καταγγελίες, ειδικά για τον Δ. Χατζησωκράτη. Εκφράστηκε η απαίτηση από πολλές ομιλήτριες και πολλούς ομιλητές να μη συνεχίσει να είναι επικεφαλής της Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μανώλης Γλέζος εμφατικά τόνισε ότι δεν μπορεί στη συγκεκριμένη θέση να βρίσκεται στέλεχος του ΣΥΝ.

αστυάνακτας είπε...

αγαπητέ σ. Άρη...θα μπορούσα να σου αραδιάσω δεκάδες τοποθετήσεις στελεχών της ΑΠ οι οποίες δε κάνουν τίποτε περισσότερο από τις δηλώσεις που μου αναφέρεις...θολώνουν τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ....δε καταλαβαίνω γιατί αυτή η επιλεκτική αναφορά σεδηλώσεις...τι να θυμηθώ...έτσι απλά για τον ευρωπαικό στρατό που ξεφούρνισε ο Χατζησωκράτης....

Α χιωτης είπε...

Αγαπητέ σύντροφε. Πρώτο δεν ανήκω σε καμιά τάση Συνασπισμού.
Δεύτερο δεν θα απολογηθώ για της απόψεις του Χατζησωκράτη,του Κύρκου η κάποιου άλλου.
Τρίτο έφυγα από το ΚΚΕ για ιδεολογικούς λόγους και διάλεξα ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό, δημοκρατικό το οποίο εκτός των άλλων να παλεύει για την ανανέωση της αριστεράς χωρίς αποκλεισμούς χωρίς να φιμώνετε ημειοψηφία .
Τώρα πως καταφέραμε να βλέπουμε την διαφορετική άποψη σαν φράξια δεν ξέρω. Διάβασε σε παρακαλώ το πρόγραμμα του Συνασπισμού ειδικά την παράγραφο που αναφέρει για την δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού συστήματος ασφαλείας.
Για την Αριστερά του 21ου αιώνα
Η συμβολή του ΣΥΝ στο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
Δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού συστήματος ασφάλειας που δεν μπορεί να οικοδομηθεί με τον αποκλεισμό της Ρωσίας και πολύ περισσότερο εναντίον της. Ένα σύστημα πολυδιάστατης ασφάλειας, το οποίο μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από την ενίσχυση και την αναβάθμιση του ΟΑΣΕ, με δεσμευτικές αποφάσεις. Επίσης, ο ΟΑΣΕ να διασυνδεθεί με τον ΟΗΕ ως περιφερειακός οργανισμός ασφάλειας και ταυτόχρονα να συμπληρωθεί με διαδικασίες υπο-περιφερειακής ασφάλειας, όπως ένα «Βαλκανικό Ελσίνκι».

Ανώνυμος είπε...

ο Γλεζος με το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΤΑΝ 15 χρονια ? καληνυχτα