Αναγνώστες

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Αλ. Τσίπρας: Ανυπολόγιστο το κόστος εξόδου από την Ε.Ε.


Κατηγορηματικός ως προς την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, αλλά και τη συμμετοχή της στη ζώνη του ευρώ, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι το κόστος εξόδου από την Ε.Ε. θα ήταν για την Ελλάδα ανυπολόγιστο.

Σε συνέντευξή του στη Real News ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΝ, σημείωσε ότι "το προηγούμενο διάστημα ήρθαμε αντιμέτωποι κατά πρόσωπο με τις αδυναμίες μας και μάλιστα με αρκετά επώδυνο τρόπο. Αν θέλουμε λοιπόν να αντιστοιχούμε στην κρισιμότητα των περιστάσεων και να είμαστε πολιτικά αποτελεσματικοί, οφείλουμε αυτές τις αδυναμίες να τις δούμε διεξοδικά και να τις ξεπεράσουμε".
"Διαβάστε περισσότερα".
Αναφορικά με τις τάσεις υπογράμμισε ότι "το ζητούμενο είναι να υπάρχει κόμμα που εργάζεται και λειτουργεί ως τέτοιο και όχι ως ομοσπονδία τάσεων, με αλληλοσυγκρουόμενα πολιτικά σχέδια". Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του προέδρου του ΣΥΝ ότι "εδώ και καιρό δέχομαι εισηγήσεις διασπάσεων εκατέρωθεν", προσθέτοντας, ωστόσο, ότι "το θεωρώ θετικό ότι αυτές οι εισηγήσεις δεν περπατάνε στον πονεμένο από χίλιες διασπάσεις κόσμο της αριστεράς. Σε ένα κόμμα, οι όροι συνύπαρξης διαμορφώνονται από όλους, και αφορούν και την πολιτική συμμαχιών, και την υλοποίηση ή υπονόμευση των αποφάσεων, και την επιδίωξη ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών και τα πάντα. Νομίζω ότι μια σοβαρή εμβάθυνση της πολιτικής μας γραμμής και μια σαφής δέσμευση σε κανόνες λειτουργίας, μπορεί να μας φέρει όλους σε κοινή κατεύθυνση χωρίς η εσωκομματική δημοκρατία να θιγεί στο ελάχιστο".

Με αφορμή την αναφορά του Αλ. Τσίπρα περί πιέσεων για διάσπαση, ο Σπύρος Λυκούδης μιλώντας χθες στο Κανάλι 1 του Πειραιά κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΝ να ενημερώσει για το θέμα αυτό τα όργανα του κόμματος λέγοντας ότι "σ' ένα συνέδριο όποιος πάει με στόχο τη διάσπαση είναι πολιτικά παράφρων". Και πρόσθεσε: "Στο συνέδριο πάει κάποιος με την πολιτική φιλοδοξία κάτι που 'τρίζει' να το στηρίξει, να το κρατήσει όρθιο κι όχι να το διαλύσει. Επομένως, από τη δική μας πλευρά, δεν πάμε με καμία διάθεση διάσπασης ούτε με στόχο διάσπασης. Πάμε να οικοδομήσουμε κάτι που νομίζουμε και πιστεύουμε -και νομίζουμε ότι έχουμε δίκιο- ότι τρίζει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: