Αναγνώστες

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Τοπικές συνεργασίες στις δημοτικές εκλογές ζητούν Δ. Παπαδημούλης, Μ. Τρεμόπουλος


Την παλαιότερη τοποθέτηση του Μ. Παπαγιαννάκη ότι "η σύγκλιση αριστεράς-οικολογίας, πέρα απ' ότι το επιθυμούμε, έχει και έδαφος και δυνατότητα", με την επισήμανση ότι την προσυπογράφει, υπενθύμισε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μ. Τρεμόπουλος, κατά την εκδήλωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού με θέμα "Αριστερά κι οικολογία". Ο Μ. Τρεμόπουλος επισήμανε ότι "οι συνεργασίες των Οικολόγων με την κριτική και δημοκρατική αριστερά είναι εφικτή, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις κοινές μας θέσεις ή να στρογγυλεύουμε τις διαφορές μας", καθώς κι ότι "η δικιά μας αριστερά είναι και οικολογική". Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι "πρέπει να μην τσαλαβουτάμε στον κεντρώο χώρο και στο όνομα του ρεαλισμού και της κοινωνικής αποδοχής να χάσουμε τον ριζοσπαστισμό και τη φρεσκάδα".

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης έκανε την πρόταση για ένα φόρουμ των δυνάμεων της αριστεράς και της οικολογίας, ενώ για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές πρότεινε, με δεδομένες τις ισχυρότατες πολιτικές συγκλίσεις "να δοκιμάσουμε και αποκεντρωμένες τοπικές συγκλίσεις, όπου αυτό είναι δυνατό", πρόταση που βρήκε την επιδοκιμασία αρκετών ομιλητών. Επίσης πρότεινε ο Μ. Τρεμόπουλος να είναι υποψήφιος είτε για τον δήμο Θεσσαλονίκης είτε για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τσούκαλης τόνισε ότι "στόχος είναι να κάνουμε πράσινο τον Συνασπισμό" και παρατήρησε ότι "το κόμμα είναι πιο περιβαλλοντικά άδειο από ποτέ, έχουμε χάσει την οικολογική ψυχή μας". Στην εκδήλωση έκαναν εισηγήσεις ακόμα ο Σ. Κουρουζίδης, διευθυντής της Ευώνυμης Βιβλιοθήκης, που παρατήρησε ότι "η σημερινή συζήτηση γίνεται με άλλους όρους, με την κρίση της αριστεράς και την πολιτική ωρίμανση της οικολογίας" κι ο Λ. Λουλούδης, καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, που αναφέρθηκε στην τεράστια θετική τομή που έφερε η συνθήκη του Μάαστριχτ στη γεωργία και τις περιβαλλοντικές πολιτικές που ενσωμάτωσε σ' αυτήν. Παρευρέθησαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Λεβέντης και Γρ. Ψαριανός, η πρώην βουλευτής Αν. Φιλίνη, η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Μ. Καραβασίλη, τα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων Γ. Κοντούλη, Γ. Παρασκευόπουλος, Κ. Δημαράς, Κ. Διάκος, Μ. Γκαρτζογιάννη, Γ. Τσιρώνης, καθώς και πολλά στελέχη της Ανανεωτική Πτέρυγας του ΣΥΝ.
"Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: