Αναγνώστες

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Το πλήρες ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το εξής:

1. Χουντής Νίκος, γραμματέας του ΣΥΝ
2. Σωτηρίου Ελένη, συνδικαλίστρια
3. Παπαδημούλης Δημήτρης, πρώην ευρωβουλευτής
4. Παπαδημητρίου Μάνια, ηθοποιός
5. Τριγάζης Πάνος, οικονομολόγος
6. Σπανούδη Δέσποινα, από τον οικολογικό χώρο
7. Θεωνάς Γιάννης, πρώην ευρωβουλευτής
8. Ντιλέτ Χαμπίτ, κοινωνιολόγος από τη Θράκη
9. Αλεξάκης Βασίλης, συγγραφέας
10. Ταχταλίδου Ντίνα, συνδικαλίστρια
11. Γιαμπουράνης Χρήστος, οδηγός δικύκλου εργαζόμενος σε εταιρεία ''Κούριερ''
12. Φωτάκη Στ., πρ. Σωματείου Εργαζομένων με stage
13. Παπαδόπουλος Νίκος, αγρότης
14. Κωνσταντοπούλου Ζωή, δικηγόρος
15. Μπασιούκας Κώστας, γιατρός
16. Κουλουμπή Νάντια, γιατρός
17. Τζουλιάνι Τζουλιάνο, Ιταλός συνδικαλιστής
18. Φραντζεσκάκη Αναστασία, συνδικαλίστρια
19. Πάντζας Γιώργος, ηθοποιός
20. Νόρμα Ριζμάουϊ, ιδιωτική υπάλληλος, Παλαιστίνια
21. Βεργόπουλος Κώστας, πανεπιστημιακός
22. Καντίτζα Σάνκο, σπουδάστρια

Ξεκινώ λοιπόν με την σειρά. Θα σας ανακοινώσω τα υπόλοιπα 21 ονόματα.
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου, όπως γνωρίζετε, είναι ο Ν. Χουντής, Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ.
Δεύτερη στο ψηφοδέλτιο είναι η Ελένη Σωτηρίου, μέλος του Δ.Σ. Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ενεργό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενη από την ΚΟΕ.

Τρίτος στο ψηφοδέλτιό μας είναι ο ευρωβουλευτής μας, ο Δημ. Παπαδημούλης. Δεν έχει νόημα να πω πολλά για τον Δημήτρη. Το γεγονός ότι φίλοι και αντίπαλοι τον κατατάσσουν ως έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους μας, όχι μόνο της Αριστεράς αλλά και της χώρας μας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με τη δράση, την παρουσία του όλο το προηγούμενο διάστημα είναι κάτι που μιλάει από μόνο του.

Στην τέταρτη θέση είναι η Μάνια Παπαδημητρίου,. Ηθοποιός, στέλεχος του κοινωνικού χώρου της Αριστεράς, ανένταχτη και πιστεύουμε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για μας να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιό μας και να εκπροσωπεί έναν πολύ σημαντικό για μας χώρο, τον χώρο του πολιτισμού.

Στην πέμπτη θέση είναι ο Π. Τριγάζης. Οικονομολόγος, στέλεχος της Αριστεράς, παλιότερα στο ΚΚΕ, από το ΄90 και μετά στον ΣΥΝ, ενεργό στέλεχος στο παγκόσμιο κίνημα ειρήνης. Με ευθύνη τώρα στις διεθνείς σχέσεις στον ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Στην έκτη θέση είναι μία πολύ σημαντική εκπρόσωπος του οικολογικού χώρου. Όχι απ΄ αυτούς που παρουσιάζονται ως μαϊντανοί ή ως πασπαρτού ή ως γαρνίρισμα στα πιάτα που μας σερβίρουν, αλλά μια εκπρόσωπος που είχε ενεργό συμμετοχή σ΄ένα από τα σημαντικότερα κινήματα για το περιβάλλον που είδαμε τα τελευταία χρόνια, που ήταν το κίνημα για την προστασία του Ασωπού. Και βεβαίως το κίνημα που νίκησε, το κίνημα των Πολιτών κατά του Λιθάνθρακα. Διότι πετυχαίνουμε και σημαντικές νίκες όταν αγωνιζόμαστε κι όταν αγωνιζόμαστε συλλογικά. Και μία από τις μεγαλύτερες νίκες που έχουμε ήταν η νίκη που ανέτρεψε τα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία εγκαταστάσεων λιθάνθρακα σε όλη τη χώρα., Πρόκειται λοιπόν για την Δέσποινα Σπανούδη, η οποία μας κάνει την τιμή να είναι στην έκτη θέση του ψηφοδελτίου μας.

Στην έβδομη θέση είναι ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ,. Πρώην ευρωβουλευτής, πρώην Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και οικονομολόγος, ο Γιάννης Θεωνάς.

Στην όγδοη θέση του ψηφοδελτίου μας είναι ένα ενεργό στέλεχος της μειονότητας της Θράκης. Πρόκειται για την Ντιλέκ Χαμπίπ, μια νέα κοπέλα, κοινωνιολόγος από την Κομοτηνή.

Στην ένατη θέση έχουμε τη μεγάλη χαρά και την τιμή να έχουμε στο ψηφοδέλτιό μας έναν πολύ σημαντικό πνευματικό άνθρωπο. Τον συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη. Τον άνθρωπο που έγραψε σε βιβλίο ένα χρόνο πριν όλα όσα διαδραματίστηκαν και είδαμε στις οθόνες της τηλεόρασής μας σε σχέση με το Άγιον Όρος και το Βατοπέδι. Ο Βασ. Αλεξάκης μας κάνει την τιμή να συμμετέχει στον αγώνα μας, αν και το περισσότερο διάστημα μοιράζει την παρουσία του ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία. Σήμερα βρίσκεται στο Παρίσι. Θα έχουμε όμως την χαρά προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου και για 20 μέρες να τον έχουμε μαζί μας και να συμβάλει στον αγώνα μας.

Στη δέκατη θέση έχουμε μια εκπρόσωπο του εργατικού κινήματος που δίνει σημαντικές μάχες το τελευταίο διάστημα απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική των απολύσεων και αναφέρομαι στην Ντίνα την Ταχταλίδου, συνδικαλίστρια πρόεδρος συνδικάτου Ιματισμού-Κλωστοϋφαντουργίας Β. Ελλάδας και αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΜΙΝΕΡΒΑ

Στην ενδέκατη θέση και στη δωδέκατη έχουμε δυο εκπροσώπους, δυο νέα παιδιά, εκπροσώπους των εργαζομένων της επισφάλειας,. Μια ολοένα και διευρυνόμενη κατηγορία εργαζομένων, νέων ως επί το πλείστον, των οποίων τις διεκδικήσεις θέλουμε να αναδείξουμε και τα δικαιώματα να προασπίσουμε. Πιστεύουμε ότι αν έχει λόγο ύπαρξης σήμερα η Αριστερά είναι για να βρίσκεται δίπλα σ΄αυτούς τους ανθρώπους.
Στην ενδέκατη θέση είναι ο Χρήστος ο Γιαμπουράνης, κούριερ, οδηγός δικύκλου και συνδικαλιστής

Και στη δωδέκατη θέση είναι η Στέλλα Φωτάκη, Πρόεδρος του νεοσύστατου σωματείου εργαζομένων σε προγράμματα stage, σε αυτά τα προγράμματα όχι απόκτησης εργασιακής εμπειρίας αλλά στα προγράμματα κοροϊδίας.

Στη δέκατη τρίτη θέση είναι ένας εκπρόσωπος του αγροτικού κινήματος, ο Παπαδόπουλος Νίκος, αγρότης από τη Λάρισα.
Στην δέκατη τέταρτη θέση είναι μια νέα επιστήμονας με ιδιαίτερη συμμετοχή στα νομικά πράγματα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος, ειδική στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων της Διεθνούς Ένωσης Ποινικού Δικαίου.

Στη δέκατη πέμπτη θέση είναι από τα Γιάννενα, από το χώρο των πανεπιστημιακών ο Κώστα Μπασιούκας, ο οποίος είναι γιατρός και καθηγητής.

Στη δέκατη έκτη θέση είναι η Νάντια Κουλουμπή, ενεργό στέλεχος του αντιρατσιστικού κινήματος, γιατρός από την Πάτρα, με ενεργό συμμετοχή στο κίνημα που αναπτύχθηκε εκεί από τους ενεργούς πολίτες της Πάτρας, προκειμένου να αντισταθούν σε αυτή την βαρβαρότητα, την ανθρωπιστική τραγωδία που έχουμε στο λιμάνι της Πάτρας με τον καταυλισμό των προσφύγων.

Στην δέκατη έβδομη θέση έχουμε την μεγάλη χαρά και την τιμή να έχουμε έναν σύντροφο και αγωνιστή, όχι από την χώρα μας, αλλά από την Ευρώπη, από την Ιταλία. Έναν σύντροφο και αγωνιστή του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και του κινήματος ενάντια στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, τον Τζουλιάνο Τζουλιάνι, πατέρα του αδικοχαμένου Κάρλος Τζουλιάνι στα γεγονότα της Γένοβα το 2001, ο οποίος μας κάνει την τιμή να μετέχει στο ψηφοδέλτιό μας και υπό αυτή την έννοια να σηματοδοτήσει ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι μια στενά εθνική υπόθεση. Δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί για να αλλάξουμε την Ευρώπη μαζί με τα κινήματα της Ευρώπης, μαζί με την Αριστερά της Ευρώπης. Ο Τζουλιάνο Τζουλιάνι θα είναι μαζί μας προς το τέλος της προεκλογικής περιόδου για να συνδράμει στην προσπάθειά μας.

Στην δέκατη όγδοη θέση είναι η Αναστασία Φραντζεσκάκη, συνδικαλίστρια στο Σωματείο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, που όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη για να διατηρηθούν τα λιμάνια μας δημόσιος εθνικός χώρος, κόντρα στις κυρίαρχες επιλογές της κυβέρνησης να ξεπουλήσουν τα λιμάνια, τον ΟΛΠ σε κινέζικα συμφέροντα.

Στην δέκατη ένατη θέση δεν χρειάζεται να πω πολλά είναι ο Γιώργος Πάντζας, αγωνιστής της Αριστεράς, ηθοποιός, ενεργό στέλεχος του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος, μας κάνει την τιμή να είναι στο ψηφοδέλτιό μας όχι σε πρώτες θέσεις, μας κάνει την τιμή να συμμετέχει για να δώσουμε μαζί την μάχη για έναν πολύ σημαντικό αγώνα και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Στην εικοστή θέση είναι μία Παλαιστίνια, η Νόρμα Ρισμάουϊ, , η οποία βεβαίως έχει τη δυνατότητα να είναι στο ψηφοδέλτιό μας, έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Η Νόρμα Ρισμάουϊ είναι ιδιωτική υπάλληλος μέλος του Συλλόγου Alawda, ενεργό στέλεχος του κινήματος για δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη. Είναι πολύ σημαντική για εμάς και τιμητική η παρουσία της στο ψηφοδέλτιο.

Και τελευταίος κλείνει τιμητικά το ψηφοδέλτιό μας ο Κώστας Βεργόπουλος, συγγραφέας, πανεπιστημιακός, αρθρογράφος, μαχητικός, ο άνθρωπος που ανέλυσε αρκετά έγκαιρα την επερχόμενη πολιτική και κοινωνική κρίση της λαίλαπας του νεοφιλελευθερισμού. Και είναι για εμάς ιδιαίτερα τιμητική η συμβολή του και η συμμετοχή του. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς να κλείνει το ψηφοδέλτιό μας, πράγμα που σηματοδοτεί και την επιδίωξή μας να απευθυνθούμε σε ένα ευρύτερο κοινό, σε ένα ευρύτερο κοινό που προβληματίζεται σήμερα για την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο και που αναζητεί την ελπίδα από μια ριζοσπαστική, ενωτική αριστερά που μπορεί να εκφράσει ευρύτερες δυνάμεις από τα αριστερά της αριστεράς ως τα αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας.

Φίλες και φίλοι αυτό είναι το ψηφοδέλτιό μας, με αυτό το ψηφοδέλτιο θα απευθυνθούμε στους έλληνες πολίτες στις 7 του Ιούνη και είμαστε όλοι εμείς εδώ βαθειά πεπεισμένοι ότι θα είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης"
Α. Τσίπρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: