Αναγνώστες

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΑΠ[ΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΣΗΕΑ

Από το Blog anti.
Τα αποτελέσματα σχεδόν προς το τέλος της καταμέτρησης στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, έχουν ως εξής:

Σόμπολος (ΝΔ): 1200, 4 έδρες, στα ίδια.

Συσπείρωση (ΣΥΝ κλπ): 920, 3 έδρες, στα ίδια.

Τσαλαπάτης (παλαιο-ΠΑΣΟΚ): 420, 1 έδρα (χάνει μια)

ΚΚΕ & Νταουντάκη: 600, 2 έδρες, στα ίδια.

Νεο-ΠΑΣΟΚοι, Παπανδρεϊκοί: 319, 1 έδρα (κατεβαίνουν για πρώτη φορά και παίρνουν την μια του Τσαλαπάτη).

Φαϊνάνσιαλ Κραϊμς (ΝΑΡ, αριστεριστές): 280, καμία έδρα (δεν είχαν).

Προ διετίας, για μισό χρόνο η ΕΣΗΕΑ δεν είχε προεδρείο, επειδή δεν μπορούσε να σχηματιστεί. Τελικά ο Τσαλαπάτης (παλαιο-ΠΑΣΟΚ, διαπλεκόμενο και με πελατεία του τους διπλοθεσίτες, ως επί το πλείστον. Η ίδια πελατεία με του Σόμπολου) στήριξε τον Σόμπολο και φτιάχτηκε γαλαζο-πράσινο εργοδοτικό προεδρείο. Το ΚΚΕ που είχε και τότε 2 έδρες, ως συνήθως, αρνήθηκε να συμμαχήσει με την Συσπείρωση (ΣΥΝ και άλλες δυνάμεις). Βέβαια, ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαν οι δύο τους να σχηματίσουν προεδρείο. Τώρα όμως, είναι αλλιώς.

Εάν πάνε μαζί ΚΚΕ-ΣΥΝ και παπανδρεϊκοί ΠΑΣΟΚοι, θα έχουν προεδρείο (3+2+1=6). Η πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στο ΚΚΕ. Και έχει τεράστια ευθύνη για το τι θα επιλέξει. Διαφορετικά νέες εκλογές.

Για να καταλάβει κανείς γιατί ο Σόμπολος και οι “γλάστρες” του ψηφοδελτίου δεν έχασαν έδρες, παρ ‘ότι ήταν βέβαιον ότι μετά την απαράδεκτη διετία Σόμπολου-Τσαλαπάτη θα έχαναν έστω μιά, φανταστείτε ότι όλο το κατεστημένο, όπως Πρετεντέρης, Χατζηνικολάου, ο Θέμος ο “κομιστής”, ο Παπαχελάς, έσπευσαν να ψηφίσουν στις εκλογές. Ο Πρετεντέρης ειδικά, αντιπροσωπεύει τους εκδότες του ΜΕΓΚΑ που είχαν δώσει σαφή γραμμή υπέρ του “υπαλλήλου” τους και του “υπαλλήλου” του Μπόμπολα, Σόμπολου.

Μεγάλη ευθύνη για το ότι η Συσπείρωση δεν πήρε και τέταρτη έδρα, έχουν οι ΝΑΡίτες και οι αριστεριστές, οι οποίοι κατέβηκαν αυτόνομα, αν και είχαν πρόταση από την Συσπείρωση να κατέβουν μαζί και να τους έδιναν μια έδρα. Τελικά, εξαιτίας και του εκλογικού συστήματος, δεν πήραν έδρα. Εάν κατέβαιναν με τη Συσπείρωση, πολύ πιθανώς να έβγαζαν και 4η.

Για μια ακόμη φορά η τακτική του αριστερίστικου σεχταρισμού, κάνει το θαύμα της

Δεν υπάρχουν σχόλια: