Αναγνώστες

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Επιστολή 18 μελών της Π.Κ. ΣΥΝ Χολαργού

ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗ
04/08/2009
Με επιστολή τους προς τον Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρο του ΣΥΝ, τον

Αλέκο Αλαβάνο, Πρόεδρο Κ. Ο. ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάννη Θεωνά, συντονιστή της Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ως ακολούθως:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Με την παρούσα επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για ένα ζήτημα, από τα πολλά, που η σ. Ελένη Μηνακάκη έθεσε με την επιστολή της προς εσάς καθώς και με την παρέμβασή της στη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Προβαίνουμε στην ενέργεια αυτή τώρα. Είχαμε θεωρήσει σκόπιμο - λάθος όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων- να μη δώσουμε κατηγορηματική απάντηση σε μια σειρά κατηγορίες για πολλούς και πολλές από εμάς, που εκτοξεύτηκαν στη μετεκλογική συνέλευση της Τ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί μας έχει κουράσει ψυχικά και ηθικά η πρακτική και η μεθοδολογία μελών του κόμματος που σήμερα έχουν την ευθύνη της Π.Κ. Χολαργού. Δεν πιστεύαμε ότι σε «ώτα μη ακουόντων» έχει την οποιαδήποτε σημασία ο αντίλογος!

Ούτε και με την παρούσα σκοπεύουμε με τον οποιονδήποτε τρόπο να αντικρούσουμε τις όποιες κατηγορίες εναντίον μελών της Π.Κ. Χολαργού, που πρόσκεινται στην Ανανεωτική Πτέρυγα.

Επιθυμούμε μόνο να αποκαταστήσουμε μια αλήθεια που πρέπει να είναι απολύτως σαφής. Ό, τι δηλαδή σχετίζεται με τον σ. Δημήτρη Χατζησωκράτη, τον οποίο και ανέλαβε να σύρει σε… «δημόσια δίκη» η ΚΟΕ, από τη Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και πέρα.

Εξηγούμαστε: Στη σύσκεψή που έγινε προεκλογικά μελών και φίλων της Αν. Πτέρυγας-τέτοιες συσκέψεις γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται – ο παρευρισκόμενος Δημήτρης Χατζησωκράτης ουδεμία στιγμή, έθεσε, καθ΄ οιονδήποτε, τρόπο την μη ψήφιση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν προέτρεψε δηλαδή κανένα και καμία να ψηφίσει Οικολόγους –Πράσινους και πολύ περισσότερο δεν μας δήλωσε τι αυτός πρόκειται να ψηφίσει! Προφανώς το παρευρισκόμενο μέλος, στο οποίο και αναφέρεται η σ. Μηνακάκη ότι της κατήγγειλε τα διαδραματισθέντα, στην πιο …άδολη περίπτωση, θα παρεννόησε και θα μπέρδεψε αναφορές και συζητήσεις γύρο από το πρόβλημα του κακού ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με αυτό του ψηφοδελτίου των Οικολόγων-Πρασίνων, που τονίζονταν ότι θα επηρεάσει πολλούς και πολλές από τον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Και αυτή ακόμη η αναφορά δεν προήλθε από τον σ. Χατζησωκράτη…

Θα επιθυμούσαμε, τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι τόσα χρόνια ενταγμένοι και ενταγμένες στο χώρο της Αριστεράς δεν φανταζόμασταν πως κάποια στιγμή θα αναγκαζόμασταν να προβούμε σε τέτοια ενέργεια, δηλαδή δημόσιας «υπεράσπισης» συντρόφου με τον οποίο συμπορευόμαστε, πολλοί και πολλές, δυό ή και τρεις δεκαετίες…

Με συντροφικού χαιρετισμούς,

Αθανασίου-Ζηρώ Κωστούλα, Αναγνωστοπούλου Γεωργία, Αναγνωστόπουλος Νίκος, Γαροφαλίδου Ελπίδα, Γραμμένου Αντιγόνη, Γραμμένος Θανάσης, Γρατσία Μόσχα, Γρατσίας Νίκος, Καλένη Όλγα, Κοντολέων Έλια, Μοσχοβάκης Θόδωρος, Μούσιου Άννα, Μούσιος Δημήτρης, Μπασιάκος Γιάννης, Νικόλης Νίκος, Παππά Μαρία, Παραλίκας Απόστολος, Στραγαλινός Αποστόλη.ς

Χολαργός, 04/08/09

Υ.Γ. Η καθυστέρηση σύνταξης και υπογραφής της επιστολής μας μετά τη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, να θεωρήσετε ότι οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο …ελληνικό καλοκαίρι .»

13 σχόλια:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Να σχολιάσω; ??

Μήπως να περάσουν από το γραφείο δια υπόθεση τους και τα 18 μέλη που υπογράφουν;

Τι να πώ...Σε ποιόν αιώνα είπες, ότι είμαστε;

Καλοκαιρινές παρενέργειες.
Έχει πολύ ζέστη..!
Δεν πάμε καλάα...

Καλημέρα και καλό μήνα.

Ανώνυμος είπε...

Επιβεβαίωση μέσω διάψευσης.

admin είπε...

Η διάψευση αυτή ουσιαστικά επιβεβαιώνει το βάσιμο των καταγγελιών.
Ο Χατζησωκράτης δεν είπε τι θα ψηφίσει.!!!!!!λένε οι σύντροφοι για να τον υπερασπίσουν , ενώ έτσι τον προδίδουν, και φανερώνουν οτι δεν δούλευε για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι σύντροφοι μπορεί να μπερδεύτηκαν που εκθειάζαμε το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων και βρίζαμε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ!!!!!!!!!!
Τι άλλο έπρεπε να κάνετε για να σας παρεξηγήσουν;
Η διαπλοκή κάποιων κομματιών του ΣΥΝ με την άρχουσα τάξη είναι φανερή και έπαιξαν ταυτόχρονα με την προβολή απο αυτήν και των ΜΜΕ που ελέγχει, των Οικολόγων Πράσινων.
Χρησιμοποιήσαν του Οικολόγους σαν σωσίβιο για τους ανανεωτές που μόνοι τους δεν φτουράνε ούτε για φτύσιμο.
Σε αυτό το έργο οι ανανεωτικοί θα μείνουν μόνοι τους .
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει και θα πετάξει τους διαπλεκόμενους από τις τάξεις του.

ΓΙΩΡΓΟΣ- ΧΙΟΣ είπε...

<< Η διαπλοκή κάποιων κομματιών του ΣΥΝ με την άρχουσα τάξη είναι φανερή και έπαιξαν ταυτόχρονα με την προβολή απο αυτήν και των ΜΜΕ που ελέγχει, των Οικολόγων Πράσινων.
Χρησιμοποιήσαν του Οικολόγους σαν σωσίβιο για τους ανανεωτές που μόνοι τους δεν φτουράνε ούτε για φτύσιμο.
Σε αυτό το έργο οι ανανεωτικοί θα μείνουν μόνοι τους .
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει και θα πετάξει τους διαπλεκόμενους από τις τάξεις του >>
Πως μπορείς να συνυπάρξεις σε ένα κόμμα όταν ακούς «συντρόφους » να αναφέρονται με τέτοιους χαρακτηρισμούς εναντίoν άλλον συντρόφων.
Όταν στήνονται «λαϊκά» δικαστήρια με κατηγορούμενους συντρόφους που είναι γνωστοί για την στάση τους .
Τελικά μήπως σε άλλο κόμμα μπήκαμε και σε άλλο βρεθήκαμε?

admin είπε...

Πώς μπορείς να συνυπάρχεις σε ένα κόμμα που δεν το ψηφίζεις στις εκλογές;
Πως μπορείς να συνυπάρχεις σε ένα κόμμα, ενώ προβάλεις κάποιο άλλο;
Πως είναι δυνατό να συνυπάρχεις σε ένα κόμμα που οι ανανεωτικοί ανοικτά και φανερά θέλουν να διαλύσουν;
Τα διαπλεκόμενα βρίσκουν πάτημα για τις δικές τους κυβερνητικές λύσεις. Χρησιμοποιούν τα κομμάτια της αριστεράς με τις χαμηλότερες ιδεολογικές αντιστάσεις και τις μεγαλύτερες σχέσεις διαπλοκής με την εξουσία.

Φτιάξανε από το τίποτα με τις στημένες δημοσκοπήσεις και την προβολή, τους Οικολόγους πράσινους.
Ταυτόχρονα βάλανε τους ανανεωτικούς και χτυπάγανε μαζί με τα ΜΜΕ το ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε αναλογικά όσο ποσοστό και ψήφους έχασε και το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.
Αν κάποιοι θέλουν να κυβερνήσουν ας ακολουθήσουν την Δαμανάκη και τον Μπίστη.
Να ξέρουν ότι δεν αποτελούν ελπίδα της αριστεράς αλλά καθαρούς προδότες της.

Α χιωτης είπε...

Τι να σου πω?
Ίσως πρέπει να διαβάσεις το καταστατικό του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Σίγουρα σε λάθος κόμμα είσαι.

admin είπε...

Ποιό καταστατικό λέει να πηγαίνεις στα σπίτια συντρόφων για προεκλογική συνάντηση και να τους λές να ψηφίσουν άλλο κόμμα ή να μην τους λες τι θα ψηφίσεις εσύ;

Ποιο καταστατικό λέει να πηγαίνεις και να κάνεις προεδρείο στην ΠΟΣΔΕΠ μαζί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και όχι μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ;

Κάποιοι τρώνε με χρυσά κουτάλια εξαργυρώνοντας την διαπλοκή απο πλευράς αριστεράς.
Ο κόσμος κάνει τους αγώνες και αυτοί πέφτουν στην κουτάλα.
Πρέπει να διαγραφεί ο Χατζησωκράτης και όσοι λειτούργησαν προδοτικά.
Δεν είναι δυνατόν να παλεύουμε με τα άλλα κόμματα να κάνουμε ραντεβού αφισοκολλήσεις να κρατάμε τραπεζάκια και κάποιοι να μας υποσκάπτουν σε αυτήν την μάχη.
Ο κάθε προδότης "εφιάλτης" δεν έχει απλά γνωστές πολιτικές απόψεις. Λειτουργεί διαλυτικά σε ένα εγχείρημα που δεν είχε προετοιμαστεί να τον αντιμετωπίσει.
Ξέρεις τι είναι να μαθαίνουνε οι σύντροφοι εκ των υστέρων, ότι αυτοί που μας κάνανε την μεγαλύτερη ζημιά, ήταν οι ίδιοι οι σύντροφοί μας;

Ανώνυμος είπε...

Αν διαφωνούσε με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Χατζησωκράτης έπρεπε να κάτσει σπίτι του, αφού φαίνεται ότι δεν πιστεύει στον Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό.
Όχι να περιφέρει την διάλυση και την απογοήτευση στα σπίτια πριν τις εκλογές.
Το καταστατικό και ο σεβασμός στην πιο οικτρή μειοψηφία, δεν είναι διαβατήριο για να κάνουν οι διάφοροι παραγοντίσκοι την δική τους προσωπική πολιτική.

Οι διαφωνούντες ας πάνε σπίτι τους ή ας κάνουνε κάτι άλλο. Θα είναι πιο τίμιο από το να κάνουνε προδοτική δουλειά πίσω από τις πλάτες των συντρόφων τους.

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ iteanet
Καλά μιλάμε και για την ΠΟΣΔΕΠ??

1.Έχεις διαβάσει την ανακοίνωση της σέχτας γιατί χτύπησαν τον Πανούση;
"Επειδή παρότι δεν ενδιαφέρεται για αξιώματα και χρήματα , εν τη αφελεία του χρησιμοποείται από το σύστημα"!

2.Διάβασες την καταγγελία της Αριστερής μεταρρύθμισης και γιατί δεν έκανε δήλωση η ΠΟΣΔΕΠ για τον ξυλοδαρμό;

3. Διάβασες την ανακοίνωση του ΣΥΝ για το περιστατικό; Διάβασες ότι παρενέβη με ανακοίνωση στις εκλογές υπερ της αυτόνομης(?) συνδικαλιστικής παράταξης;

Καλά τι ρόλο παίζεις του γυρολόγου σπεκουλαδόρου και κάνεις αγώνα τώρα μ'αυτά που λες η παίρνεις αγωνιστικά κομματικά παράσημα;

Ζύμωση κάνεις; Που είμαστε ; Στην εποχή του 80 και στην Ομόνοια;

Α χιωτης είπε...

Ανώνυμε
Πρώτο στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ δεν υπάρχει δημοκρατικός συγκεντρωτισμός
Δεύτερο γιατί να πιστέψω την ΚΟΕ και όχι 18 συντρόφους του ΣΥΝ Χολαργού
Τρίτο Iteanet αν δεν είσαι βλάκας τότε είσαι προβοκάτορας

admin είπε...

Καλύτερα να μην σου επιστρέψω τον χαρακτηρισμό αλλά να σου εξηγήσω αναλυτικά αυτό που δεν θέλεις να καταλάβεις.
Κατηγορήθηκε από συντρόφισσα (Όχι της ΚΟΕ, αλλά του ΣΥΝ) Ο Χατζησωκράτης για την στάση του:
Αυτοί που αρχικά ζήτησαν την αντικατάστασή του, ήταν στελέχη του ΣΥΝ Χολαργού, κάνοντας επώνυμα την καταγγελία ότι προεκλογικά σε μαζώξεις σε σπίτια στον Χολαργό, ο Χατζησωκράτης καλούσε μέλη και φίλους του ΣΥΝ να ψηφίσουν Οικ. Πράσινους και να βγεί στην Ευρωβουλή η Βασιλάκου και όχι η Σωτηρίου (ΚΟΕ) του ΣΥΡΙΖΑ. Οι καταγγέλοντες είπαν ότι έχουν ημερομηνίες, διευθύνσεις και ονόματα για όποιον ενδιαφέρεται. (Δεν ξέρω βέβαια αν ενδιαφέρθηκε κανείς και πάντως ο Χατζησωκράτης δεν ήταν ο μόνος από την Α.Π. που προέτρεπε κόσμο να ψηφίσει Ο.Π. και όχι ΣΥΡΙΖΑ!)

Σε αυτήν την κατηγορία κλήθηκαν να απαντήσουν οι 18 . Και έστω οτι δεχόμαστε σαν αλήθεια αυτά που λένε.
Λοιπόν
Ο Χατζησωκράτης δεν δήλωσε τι θα ψηφίσει (αλήθεια τι ψήφισε;) σε μια προεκλογική συζήτηση που γινόταν συζήτηση σύγκρισης μεταξύ Οικολόγων Πράσινων και ΣΥΡΙΖΑ.
γιατί δεν προσπάθησε να υπερασπίσει το ΣΥΡΙΖΑ και να πει να ψηφίσει ο κόσμος ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πήγε στην συγκέντρωση;
κατά λέξη αναφέρουν
" Δεν προέτρεψε δηλαδή κανένα και καμία να ψηφίσει Οικολόγους –Πράσινους και πολύ περισσότερο δεν μας δήλωσε τι αυτός πρόκειται να ψηφίσει!"
Περάστικός ήταν και πέρασε δηλαδή ; και μπέρδεψε τους συντρόφους του;

" Προφανώς το παρευρισκόμενο μέλος, στο οποίο και αναφέρεται η σ. Μηνακάκη ότι της κατήγγειλε τα διαδραματισθέντα, στην πιο …άδολη περίπτωση, θα παρεννόησε και θα μπέρδεψε αναφορές και συζητήσεις γύρο από το πρόβλημα του κακού ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με αυτό του ψηφοδελτίου των Οικολόγων-Πρασίνων, που τονίζονταν ότι θα επηρεάσει πολλούς και πολλές από τον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς."

Πως να μην μπερδευτεί με αυτά που γράφουν οι 18 όταν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε σπίτια συντρόφων υπάρχει αυτό το κλίμα και το θέμα συζήτησης που μεταφέρεται απο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο του ΣΥΝ;

Η ανακοίνωση των 18 επιβεβαιώνει κατά την γνώμη μου τις κατηγορίες ενάντια στον Χατζησωκράτη, αν εσύ θεωρείς οτι ξεκαθάρισαν τα πάντα διαφωνούμε.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός αλλά συνέβη σε πολλές περιοχές. Υπήρξε προδοσία του αγώνα που δίναμε και χτυπήματα πίσω απο την πλάτη.
Εμείς συζητούσαμε τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι άλλοι πιάνανε τους συντρόφους να ψηφίσουν Οικολόγους Πράσινους ή να απέχουν.

Όσο για τον "Σπίθα" πραγματικά τον λυπάμαι.
Έχει γίνει γυρολόγος σπεκουλαδόρων των διαπλεκόμμενων και συκοφαντεί με ψέμματα τον ΣΥΡΙΖΑ με συνεχείς αναρτήσεις σε διάφορες σελίδες στο ιντερνετ.
Έχει φτάσει σε τόσο απαράδεκτο επίπεδο που ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με την επίθεση στον Πανούση.
Τι άλλο θα μας πεις ακόμα ρε "Σπίθα" οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πίσω απο την επίθεση στον Πανούση;
Με αυτά τα ψέμματα θα κρύψεις την διαπλοκή των ανανεωτικών στα πανεπιστήμια και το κοινό προεδρείο με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;
Πρέπει να ντρέπεσαι με αυτά που γράφεις.

Α χιωτης είπε...

Αν διαβάσεις τα προηγούμενα σχόλια σου θα δεις ότι τους χαρακτηρισμούς τους ξεκίνησες εσύ.
Η καταγγελία για τον Χατζησωκρατη έγινε από κάποια συντρόφισσα της οποίας της είπε κάποιος σύντροφος που το είπε στην ΚΟΕ και η ΚΟΕ το έκανε σημαία της.
Οι προβληματισμοί για το ψηφοδέλτιο που υπήρχαν στο κόσμο του συνασπισμού ήταν κάτι που δεν μπορούσε να αγνοηθεί από κανέναν.
Δεν υπήρχε άνθρωπος που συζητήσαμε και δεν είχε απορίες για το ψηφοδέλτιο
Και όμως το κονκλάβιο του ΣΥΡΙΖΑ το αγνόησε και διόρισε τον δεύτερο υποψήφιο
Καταφέραμε να το αναδείξουμε σε πρώτο θέμα συζήτησης στους ψηφοφόρους μας
Να σου πω φίλε είχα και εγώ της ίδιες απορίες . Πως γίνεται εμείς στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ να εκλέγουμε με δημοκρατικές διαδικασίες του ευρωβουλευτές μας και στο ΣΥΡΙΖΑ να τους διορίζουμε ?
Πως γίνεται να κόβεται ο καλύτερος ευρωβουλευτής που είχε η Ελλάδα στο κοινοβούλιο και να διορίζεται στη δεύτερη θέση η Σωτηρίου από την ΚΟΕ , η οποία μου είναι μπορώ να σου πω αρκετά συμπαθής και συμφωνώ μαζί της τουλάχιστο σε αυτά που έλεγε προεκλογικά.
ΣΥΡΙΖΑ έτσι δεν γίνεται πρέπει το γρηγορότερο να πάρουμε αποφάσεις για αλλαγή κατεύθυνσης .
Τέλος για να μην κατηγορηθώ ότι δεν ψήφισα και εγώ ΣΥΡΙΖΑ κάνω την εξής δήλωση
ΔΗΛΩΣΗ
Εγώ ο Σ.Χ δηλώνω ότι ψήφισα τον ΣΥΡΙΖΑ και δούλεψα για να τον αναδείξω τρίτη δύναμη στην Ελλάδα. Δούλεψα επίσης να στείλω τέσσερις ευρωβουλευτές στην Ευρώπη. Γνωρίζοντας ότι αυτοί είναι οι στόχοι που έβαλε το κόμμα μου.

admin είπε...

Σύντροφε
Το ότι ο Χατζησωκράτης δεν είπε τι θα ψηφίσει , αν δεχθούμε την ανακοίνωση των 18 είναι πρόβλημα.
Την στιγμή που υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας όπως του Κύρκου. Που δεν έκανε δήλωση να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά βγήκε ο Παπαδημούλης και δήλωσε γι αυτό το θέμα, οτι και αυτά που λέει και αυτά που δεν λέει ο Κύρκος έχουν την σημασία τους.

Η ανακοίνωση των 18 δεν ξεκαθαρίζει το θέμα και δίνει περισσότερο βάρος στις καταγγελίες που έγιναν.