Αναγνώστες

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Νέα δεδομένα παρουσιάζουν η προεκλογική εκστρατεία και η ανεύρεση υποψηφίου για την Περιφέρεια Αττικής για το σχήμα του ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ, από χθες. Ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος με δήλωσή του στην «Ε» έκανε γνωστό ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Στον ΣΥΝ είχαν επενδύσει στην υποψηφιότητα Μητρόπουλου. Και πήραν μια ακόμη απόρριψη
«Κάθε άλλο παρά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που εξαρχής έθεσα για την πιθανή συμμετοχή μου στις εκλογές του Νοεμβρίου», λέει μεταξύ άλλων, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στον ΣΥΝ. Ο γνωστός εργατολόγος είναι ο δεύτερος μετά τη Σοφία Σακοράφα που δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του περιφερειράρχη Αττικής.

Στον ΣΥΝ κυρίως, είχαν επενδύσει ιδιαίτερα στην υποψηφιότητα Μητρόπουλου. Πριν από δέκα ημέρες και ο τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής, με δήλωση του στην «Ε», είχε κάνει γνωστό ότι δεν ίσχυαν τα σενάρια που τον έφεραν ως υποψήφιο για τον Δήμο Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολη η δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου έχει ως εξής: «Οι εντεινόμενες αντιμαχίες και οι αυτοποιητικές ερμηνείες της συγκυρίας στην ευρύτερη Αριστερά, παρά τις ευκρινέστερες και γενικότερες ταξικές και κοινωνικές συσπειρώσεις που προξενεί το αντικοινωνικό μεταβλητό Μνημόνιο των δανειστών, αποδυναμώνουν κάθε προσπάθεια ενωτικής έκφρασης του λαού για την ανάδειξη της αναπτυξιακής αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης και την προβολή της εναλλακτικής πολιτικής! Ως εκ τούτου, κάθε άλλο παρά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που εξαρχής έθεσα για την πιθανή συμμετοχή μου στις εκλογές του Νοεμβρίου».

Ο ίδιος συνεχίζει: «Από την πρώτη στιγμή δήλωσα θα υπεστήριζα μια τέτοια προσπάθεια από οποιαδήποτε θέση, αφού: Πρώτον, υπάρχουν καταλληλότερα πρόσωπα από μένα να ηγηθούν.

Δεύτερον, αδυνατώ να σηκώσω το βάρος μιας τέτοιας μεγάλης τιμής και τρίτον, δεν διαθέτω πείρα ανάλογη, αφού ούτε εγώ ούτε κάποιο μέλος της οικογένειάς μου, σημερινής ή προηγουμένων, έχει ασκήσει δημόσιο αξίωμα ή έχει διαχειριστεί δημόσια αγαθά. Θα είμαι, όσο αναπνέω, πάντα κοντά στον πολύπαθο λαό μας, που δεν φέρει καμία ευθύνη για τα δεινά που τον βρήκαν».

Την Τετάρτη ο Αλέξης Μητρόπουλος θα είναι εκ των ομιλητών σε εκδήλωση που διοργανώνει στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) το Κέντρο Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης «Δημοκρατική Συνεννόηση». Πρόκειται για την ομάδα που έχουν συστήσει στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έχουν δηλώσει τη διαφωνία τους με το Μνημόνιο.

Εκδήλωση

Η εκδήλωση, με γενικό τίτλο «Το Μνημόνιο, ο "Καλλικράτης" και οι πολιτικές εξελίξεις», θα γίνει στις 7.00 το απόγευμα. Εκτός του Αλέξη Μητρόπουλου ομιλητές είναι οι Κώστας Βεργόπουλος, καθηγητής Παν/μίου Paris VIII, Νώτης Μαριάς, καθηγητής Παν/μίου Κρήτης, Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής Αττικής και Σπύρος Παπασπύρος, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ.

Σ' αυτό κλίμα αναμένεται με ενδιαφέρον η δημόσια τοποθέτηση του Αλέκου Αλαβάνου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται συνεργάτες του, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. Ως αντίβαρο στην υποψηφιότητα Αλαβάνου δεν θεωρείται απίθανο να υπάρξει υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπαδημούλη, το όνομα του οποίου γράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα μπορούσε να συνεργαστεί με το Συν/Συριζα ρε συντρόφια.

Ανώνυμος είπε...

Ας δημιουργήσουμε το Κίνημα των Πολιτών που είναι Ενάντια στα Μέτρα του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ που πλήττουν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους και ας στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλα τα δημοκρατικά μπλογκς πρέπει να στηρίξουν αυτό το σύνθημα.
Τον κ Καμίνη στην Αθήνα προτείνει δήθεν η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) και έτσι θα τον στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ. Προσοχή είναι κόλπο!
Εμείς δεν ξεχνάμε ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους που στηρίζουν κόμματα που είναι υπέρ του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Μαύρο στους υποψήφιους που στηρίζει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και η ΔΑ. Αν δεν εκφράσουμε τώρα στις εκλογές την αντίθεσή μας θα πάρουν και άλλα χειρότερα μέτρα και άλλα και άλλα έως να μας εξοντώσουν εντελώς. Μην ξεχνάτε!!! Μην αμελείτε!! Είναι κρίσιμες μέρες!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΟΣ
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ήταν τότε – στις 27 Ιουνίου του 2010...
Ήταν τότε που ο Κουβέλης έκανε την (μια ακόμα) γιαλατζή επανάστασή του....
Ήταν τότε που εμείς γράφαμε: «Κανείς προφανώς δεν τους είπε (ή κανέναν δεν άκουγαν όταν τους φώναζε) πως το πρόβλημα αυτής της κοινωνίας, δεν είναι η ποσότητα των παραμάγαζων της «Αριστεράς», αλλά η ουσιαστική εναλλακτική πολιτική πρόταση ανατροπής και δράσης, που θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων, και τη ζωή μας συνολικότερα.»
Και τότε κάποιοι έσπευσαν να μας κακίσουν…
Έσπευσαν να μας χρεώσουν εμπάθεια απέναντι στο «συμπαθή» πολιτικό άνδρα, λες και είχαμε να μοιραστούμε μαζί του τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες θλιβερές επιλογές.
Όμως… Πριν αλέκτωρ κακαρίσει – όχι τρις αλλά ούτε καν άπαξ – ο «συμπαθέστατος" ήρθε να μας δικαιώσει με τις πολιτικές του επιλογές.
Τώρα ζητάει απομνημονιοποίηση των δημοτικών εκλογών.
Δηλαδή προωθεί την αποενοχοποίηση της κυβέρνησης των Τσολάκογλου.
Μέσα από την επιθυμία της προσωπικής του πολιτικής επιβίωσης, προωθεί «αριστερόστροφο» συγχωροχάρτι στην πολιτική του δοσιλογισμού.
Ο θλιβερός επαναστάτης της γιαλατζή αριστεράς, αναζήτησε το πολιτικό αποκούμπι στους θιασώτες του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ… ΛΑΟΣ… και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) και επιχειρεί να τους απομνημονιοποιήσει.
Γι αυτόν τον αριστερόστροφο αβανταδόρο του σοσιαλίζοντα φασισμού, ένα δεξιόστροφο φάσκελο θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή του.

Δοξάστε τον ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Το συν/συριζα τον φτύνουνε και αυτοί νομίζουν πως βρέχει.

Μητρόπουλος είπε...

Η Οδύσσεια ενός υποψήφιου του συν/συριζα
Σκέψου να περάσεις τον σκόπελο του συν με τις δεκάδες τάσεις και απόψεις και μετά να πας να συμφωνήσεις με τις συνιστώσες του συριζα. Μετά απ’ αυτό σκίζεις τα ρούχα σου και γίνεσαι φανατικός οπαδός του μνημονίου.
Καλύτερα μνημόνιο και σύνταξη στα 80 παρά συζήτηση στο συριζα για υποψήφιος δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Για τους οπαδούς του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://forum.christian-orthodox.gr/viewtopic.php?f=10&p=78921

http://ellinikoforum.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Η επιλογή Καμίνη αποτελεί όντως μια πολύ σοβαρή πρόταση.Όμως τα προαπαιτούμενα για την τελική υποψηφιότητα την θετούν εκ προοιμίου χωρίς προοπτική .Από την να είναι πρόταση που να μην εμπεριέχει την ανακύκλωση της πεπατημένης υποψηφίων με αναγνωρισιμότητα και από την άλλη στην πολιτική εναγκαλισμού και βηματισμού με όρους κομματικής αποδοχής μια πολιτικής που οδηγεί σε μια επίπλαστη και έωλη πολιτική προοπτική συνεργασιών.Αυτή η αντίφαση ας την προσέξει η Δ.Α.