Αναγνώστες

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Επιβεβαιώνει την υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη ο Φ. Κουβέλης

Η Δημοκρατική Αριστερά έχει προτείνει στο ΠΑΣΟΚ και τους Οικολόγους Πράσινους ως υποψήφιο για το δήμο της Αθήνας, τον Συνήγορο του Πολίτη, Γιώργο Καμίνη, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο Φώτης Κουβέλης.
Ο επικεφαλής της Δ.Α τόνισε ότι πρόκειται για υπερκομματική προσωπικότητα ενώ υπογράμμισε ότι πεποίθησή του είναι πως η συγκεκριμένη υποψηφιότητα είναι δυνατόν να οδηγήσει σε συμπαράταξη.

Όπως πρόσθεσε, οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, και συσπειρώσεις εναντίον του μνημονίου δεν είναι δυνατόν να προκύψουν με επάρκεια και συνεκτικότητα όταν οι πολιτικές δυνάμεις διαφωνούν μεταξύ τους. «Και η Αριστερά και η ΝΔ τάσσονται εναντίον του μνημονίου. Η συσπείρωση προϋποθέτει ομοιογένεια» σημείωσε.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά, τόνισε ότι θα έχει "αυτόνομη παρουσία" ενώ διευκρίνισε ότι ο χώρος της αυτοδιοίκησης "δεν είναι χώρος πολιτικής αντιπαλότητας και αντιπαράθεσης".

Σύμφωνα με τον Φ. Κουβέλη, ένα από τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης είναι η αποκέντρωση. Όπως υπογράμμισε, σε μια περίοδο κρίσης προέχει το να προωθηθεί μια αυτοδιοίκηση με κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επέκρινε τον Καλλικράτη ότι δεν μεταβίβασε τις αναγκαίες αρμοδιότητες από τη κεντρική διοίκηση στην αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ έκανε λόγο για Αριστερά που αυτοπεριχαρακώνεται, ενώ επισήμανε ότι στόχος της ΔΑ δεν είναι η στήριξη των συντεχνιών. Αναφορικά με τη διακυβέρνηση του τόπου, ανέφερε ότι η Αριστερά έχει ευθύνη να δώσει απάντηση στο κυβερνητικό πρόβλημα.


Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι η Αριστερά "δεν το έχει πετύχει και έτσι δεν έχει κατορθώσει να εισπράξει πολιτικά τη δυσαρέσκεια των πολιτών προς τα δύο μεγάλα κόμματα".
Χαρακτήρισε το Μνημόνιο "ένα πλαίσιο με απαράδεκτες ρυθμίσεις που εξειδικεύονται με το φορολογικό σύστημα, που είναι άδικο και αντισυνταγματικό". Και συνέχισε λέγοντας: "Η Αριστερά καλείται να διαμορφώσει μια σχέση προγραμματικής εμπιστοσύνης με τους πολίτες".

Από την άλλη, ο Φ. Κουβέλης εκτίμησε ότι "θα αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί" καθώς όπως είπε, "το πολιτικό σύστημα απαξιωμένο αποσυντίθεται μπροστά στην κρίση των πολιτών".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ο καθένας κρίνεται με αυτά που κάνει και όχι με αυτά που λέει, σήμερα το ΠΑΣΟΚ που εφαρμόζει τα πιο αισχρά, ακραία, αντιδραστικά, δεξιά, νεοφιλελεύθερα μέτρα που ποτέ έλαβε κυβέρνηση στην Ελλάδα ενώ όπως λέει ο κ Κουβέλης η ΝΔ είναι εναντίον του Μνημονίου τότε συμπεραίνουμε δια της λογικής 1+1=2 ότι η Δημοκρατική Αριστερά πρέπει να συνεργαστεί στις δημοτικές εκλογές με την ΝΔ!!! Αλλά ο κ Κουβέλης απευθύνει έκκληση στο .... ΠΑΣΟΚ να κατέβουν μαζί για να γίνει αντιδεξιά??? συσπείρωση. Θέλει να κατέβει δηλαδή στις εκλογές με αυτούς τους ακροδεξιούς που εφαρμόζουν το Μνημόνιο (ΠΑΣΟΚ) ενάντια σε αυτούς που το καταγγέλουν (ΝΔ). Μήπως πουλάει τρέλλα ο άνθρωπος;;;;;;;

Α χιωτης είπε...

Το μπουζούκι είναι όργανο. Ο μπάτσος είναι …

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΟΣ
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ήταν τότε – στις 27 Ιουνίου του 2010...
Ήταν τότε που ο Κουβέλης έκανε την (μια ακόμα) γιαλατζή επανάστασή του....
Ήταν τότε που εμείς γράφαμε: «Κανείς προφανώς δεν τους είπε (ή κανέναν δεν άκουγαν όταν τους φώναζε) πως το πρόβλημα αυτής της κοινωνίας, δεν είναι η ποσότητα των παραμάγαζων της «Αριστεράς», αλλά η ουσιαστική εναλλακτική πολιτική πρόταση ανατροπής και δράσης, που θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων, και τη ζωή μας συνολικότερα.»
Και τότε κάποιοι έσπευσαν να μας κακίσουν…
Έσπευσαν να μας χρεώσουν εμπάθεια απέναντι στο «συμπαθή» πολιτικό άνδρα, λες και είχαμε να μοιραστούμε μαζί του τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες θλιβερές επιλογές.
Όμως… Πριν αλέκτωρ κακαρίσει – όχι τρις αλλά ούτε καν άπαξ – ο «συμπαθέστατος" ήρθε να μας δικαιώσει με τις πολιτικές του επιλογές.
Τώρα ζητάει απομνημονιοποίηση των δημοτικών εκλογών.
Δηλαδή προωθεί την αποενοχοποίηση της κυβέρνησης των Τσολάκογλου.
Μέσα από την επιθυμία της προσωπικής του πολιτικής επιβίωσης, προωθεί «αριστερόστροφο» συγχωροχάρτι στην πολιτική του δοσιλογισμού.
Ο θλιβερός επαναστάτης της γιαλατζή αριστεράς, αναζήτησε το πολιτικό αποκούμπι στους θιασώτες του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ… ΛΑΟΣ… και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) και επιχειρεί να τους απομνημονιοποιήσει.
Γι αυτόν τον αριστερόστροφο αβανταδόρο του σοσιαλίζοντα φασισμού, ένα δεξιόστροφο φάσκελο θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή του.

Δοξάστε τον ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Πονάει συναγωνιστές του Μητρόπουλου-Αυτιά ;