Αναγνώστες

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Δίαυλος επικοινωνίας Κουβέλη- Δημαρά-Οικονόμου και Αντώνη Καρρά


Η παρουσία πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στο θέατρο Γκλόρια με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, καταδεικνύει ότι ανοίγει δίαυλος επικοινωνίας της ΔΗΜ.ΑΡ με τον αριστερό σοσιαλιστικό χώρο.

Παρόντες ήταν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου αλλά και ο Αντώνης Καρράς- ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Από τον χώρο της Αριστεράς, παρών ήταν μεταξύ πολλών άλλων ο Λεωνίδας Κύρκος.


Προτάσεις μέτρων για την κρίση
Ο Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του πρότεινε δέσμη 15 μέτρων για την αντιμετώπιση της δεινής οικονομικής κατάστασης αλλά για την ανασυγκρότηση της χώρας.
Η Δημοκρατική Αριστερά επιδιώκει, όπως τόνισε ο Φ. Κουβέλης, να πρωτοστατήσει, για να αλλάξουν ριζικά τα κυβερνητικά μέτρα, με στόχο τη δίκαιη κατανομή των βαρών, την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κράτους και της διοίκησης και την υλοποίηση νέου αναπτυξιακού προτύπου.
Υπογράμμισε επίσης ότι η αντιμετώπιση και η υπέρβαση της κρίσης για την Ελλάδα θα κριθεί σε τρία μέτωπα:
-στην αποφυγή της χρεοκοπίας του δημοσίου που θα την πληρώσουν δραματικά όλοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι.
-στην ανατροπή της άδικης κατανομής των βαρών σε βάρος των αδύνατων στρωμάτων
-στην υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πορείας οικολογικής και βιώσιμης έξω από το πελατειακό σύστημα και υπέρ των πολιτών.


Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση
Ταυτοχρόνως άσκησε δριμύτατη κριτική στην Κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι τεμαχίζει με ανισότητες την ελληνική κοινωνία και δημιουργεί αίσθηση αδιεξόδου.
«Δεν υπάρχει πλέον καμιά κόκκινη γραμμή, καμιά υπόσχεση, που το ΠΑΣΟΚ αλλά και η κυβέρνησή του έχουν θέσει, έθεταν ή θέτουν και που την επόμενη εβδομάδα ή έστω το επόμενο δεκαπενθήμερο να μην την ξεπερνούν. Κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει ένα "ως εδώ"», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε επίσης ο ιστορικός ηγέτης της Ανανεωτικής Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος, οι βουλευτές του κόμματος Θανάσης Λεβέντης και Νίκος Τσούκαλης, ο πρώην βουλευτής Πέτρος Κουναλάκης, ο Αντώνης Καρράς. Ακόμα οι συγγραφείς Βασίλης Βασιλικός και Χρήστος Χωμενίδης, ο τραγουδοποιός Μπάμπης Τσέρτος, ο δημοσιογράφος Σοφιανός Χρυσοστομίδης, ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας Κωστής Παπαϊωάννου και οι δημοσιογράφοι Παναγιώτης Παναγιώτου και Μάκης Γιομπαζολιάς, ενώ χαιρετισμό απέστειλε από τη Φλώρινα όπου περιοδεύει ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή την ομιλία της Λιάνας Κανέλλη στη βουλή, κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό, για το θέμα της παράδοσης του μισού Ελληνικού Αιγαίου από την Ελληνική Κυβέρνηση στους Τούρκους θα ήθελα να τονίσω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία Εφιαλτική Εξέλιξη για τα Εθνικά μας θέματα. Ο κ Παπανδρέου παραδίδει το μισό Ελληνικό Αιγαίο στους Τούρκους χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αντίδραση ούτε από την ΝΔ ούτε από το υποτίθεται Εθνικιστικό ΛΑΟΣ, ούτε φυσικά από τον κατ’ εξοχήν άνθρωπο των Αμερικάνων στην Ελλάδα την Ντόρα Μητσοτάκη. Εξυφαίνεται μια συνωμοσία μέσα στη σιωπή και είναι προς τιμή του ΚΚΕ και της κας Κανέλλη που αναγάγουν το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα. Φοβάμαι βέβαια ότι με μόνη την αντίδραση του ΚΚΕ (δεν ξέρω για την υπόλοιπη αριστερά (ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ) γιατί μας έχει συνηθίσει όταν μιλούμε για Εθνικά Θέματα να μας λέει Εθνικιστές) δεν έχουμε πολλές πιθανότητες για θετική εξέλιξη. Εξ άλλου ο Ελληνικός λαός πνιγμένος μέσα στα οικονομικά προβλήματα της κρίσης λίγη προσοχή θα δώσει στο θέμα. Επίσης ο τύπος και η τηλεόραση έχει μηδενίσει το θέμα με εξαίρεση την εφημερίδα Ελευθεροτυπία που με αρκετά άρθρα (Κύρα Αδάμ κλπ) θέτει το θέμα συνεχώς. Δεν ξέρω πως μπορεί να αντιδράσουμε σε αυτή την συνωμοσία. Εύχομαι το θέμα να γίνει πρώτης προτεραιότητας στα δημοκρατικά μπλογκς τα μόνα σχεδόν που βρίσκονται έξω από την συνωμοσία αυτή.