Αναγνώστες

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ: «Άδειασμα» Τσίπρα με φόντο το Στρος Καν

Μίνι κρίση προκάλεσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η ακρόαση (την Τρίτη) του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αμφισβητήθηκε, και μετά από ψηφοφορία μειοψήφισε, η αρχική εισήγηση του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, να παραστεί η ΚΟ στη Βουλή. Τη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη εξέφρασε ο βουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης.



Πέρα από τον κ. Παπαδημούλη, πρώην στέλεχος της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ, και τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο ο οποίος απουσίαζε, οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν τη θέση του κ. Τσίπρα (2-6), σύμφωνα με την οποία η παράταξη όφειλε να δώσει το «παρών» και να διατυπώσει τις απόψεις της.

Ανάμεσά τους ήταν και οι βουλευτές του προεδρικού μπλοκ, Τάσος Κουράκης και Ηρώ Διώτη. Μάλιστα, απορρίφθηκε και δεύτερη, συμβιβαστικού χαρακτήρα, πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ, σύμφωνα με την οποία η ΚΟ θα παρίστατο στη συνεδρίαση για να εκφράσει τις θέσεις της και στη συνέχεια θα αποχωρούσε σε ένδειξη διαμαρτυρίας (συμφωνούσε και ο κ. Θοδωρής Δρίτσας).

«Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε το ΔΝΤ με την παρουσία μας», έλεγαν χαρακτηριστικά οι διαφωνούντες βουλευτές, με τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη να χαρακτηρίζει τον επικεφαλής του ΔΝΤ ανεπιθύμητο πρόσωπο. Η συγκεκριμένη άποψη αποτέλεσε και τη βάση της δήλωσης η οποία ακολούθησε από τον κ. Τσίπρα: «Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε με την παρουσία της να νομιμοποιήσει μια διαδικασία υποβάθμισης του ελληνικού Κοινοβουλίου».

Μεγάλο λάθος χαρακτήρισε την απόφαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος ζητούσε η παράταξη να παραστεί και να δηλώσει κατηγορηματικά αντίθετη στην ασκούμενη οικονομική πολιτική.

Υπενθυμίζεται ότι στην ακρόαση του κ. Στρος Καν δεν παρέστη ούτε το ΚΚΕ, το οποίο χαρακτήρισε το Γάλλο «τσακάλι του ιμπεριαλισμού».

Βαθμολογία:

Δεν υπάρχουν σχόλια: