Αναγνώστες

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ


Μετά από συντονισμένη επίθεση τον κατοχικών δυνάμεων στη ΓΑΖΑ της Χίου ( Βροντάδο) κατάσχεσαν τα ακόλουθα

Σε ερειπωμένο κτίσμα στην περιοχή Προφήτης Ηλίας – Βροντάδος, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 7 ξύλινες κατασκευές που χρησιμοποιούνται στη γέμιση ρουκετών (καρφιά), 31 ρουκέτες έτοιμες προς ρίψη, 142 καλούπια αυτοσχέδιων ρουκετών έτοιμα προς γέμιση, 15 ρουκέτες έτοιμες για ρίψη χωρίς ξύλο, 78 ξύλινες βέργες (ρουκετόξυλα), 4 ματσόλες και 2 κουταλάκια.Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χίου.


Οι απελευθερωτικές δυνάμεις του νησιού με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Χίου, Εμπορικός σύλλογος Χίου και τους Ξενοδόχους του νησιού ετοιμάζουν μεγάλη αντεπίθεση με ρουκέτες για να απελευθερώσουν της περιοχές Άγιος Μάρκος και Ερυθιανή . Αναμένεται επέμβαση από ΟΗΕ ,ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει ειρηνευτικό σώμα.

Ρουκέτα πυροδότησε στην ομαλή διεξαγωγή του εθίμου του ρουκετοπόλεμου ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρος. Με αναπάντεχο τηλεφώνημα του προειδοποίησε την Κυριακή το βράδυ τον Δήμαρχο Ομηρούπολης ότι για ό,τι συμβεί θα έχει ο ίδιος την πλήρη ευθύνη, προκαλώντας τον στην ουσία να αποτρέψει την διεξαγωγή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: