Αναγνώστες

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο Ριζοσπάστης ανακάλυψε τώρα νέα ορολογία οπού τον συμφέρει γράφει σωματείο και όπου δεν τον συμφέρει πλειοψηφία του σωματείου.



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1/10/2009 ΣΕΛ 3
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ανακοίνωση - λίβελος για τη δημοτική αρχή και το ΚΚΕ



Η απάντηση του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας


Αποστομωτική απάντηση στην γ.γ. του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα, δίνουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Νίκαιας σχετικά με τη μονιμοποίηση των 220 εργαζομένων οι οποίοι απολύθηκαν το 2003 από τον δήμαρχο του ΚΚΕ Στ. Μπενετάτο, ως "τεμπέληδες και χούλιγκαν" και κατάφεραν να επαναπροσληφθούν πανηγυρικά όλοι το 2007 μετά από προσφυγή και απόφαση του ΑΣΕΠ. Ακόμα περιγράφουν τα... έργα και τις ημέρες της διοίκησης Μπενετάτου, την "απαράδεκτη πολιτική των ομαδικών απολύσεων, του εκφοβισμού και της τρομοκράτησης των εργαζομένων" τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας ότι σήμερα οι εργαζόμενοι "παραμένουν απλήρωτοι, μετατίθενται και περικόπτονται τα μεροκάματά τους"!

Απαντώντας στην επίθεση του ΚΚΕ και της γ.γ. Αλ. Παπαρήγα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την μονιμοποίηση των εργαζομένων στον Δήμο Νίκαιας, το Σωματείο Εργαζομένων κάνει λόγο για "κατάφορη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από την πλευρά της κ. Παπαρήγα".

Παραθέτοντας αυτούσια τα γεγονότα, "επειδή είμαστε οι μόνοι που βιώσαμε την πολιτική του ΚΚΕ στο ζήτημα των συμβασιούχων σας παραθέτουμε τα στοιχεία και την μοναδική αλήθεια στον Δήμο της Νίκαιας", το Σωματείο σημειώνει:

*Το 2003 με την ανάληψη των καθηκόντων της η προσκείμενη στο ΚΚΕ διοίκηση της Δημοκρατικής Ενότητας απέλυσε τους 220 συμβασιούχους του Δήμου (παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της για στήριξη των εργαζομένων).

*Ο Σύλλογος των εργαζομένων αμέσως προσέφυγε στην Δικαιοσύνη κερδίζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου και πέτυχε την άμεση επαναπρόσληψή τους .

*Η διοίκηση του Δήμου μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη προσέλαβε ειδικό εργατολόγο και προσπάθησε με όλα της τα μέσα να αναιρέσει αυτή την απόφαση που δικαίωνε τους συναδέλφους μας. Χαρακτηριστικές ήταν οι καταθέσεις των αντιδημάρχων και μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ κ. Αγγελινιάδη και κ. Στρίγκου, ότι δεν τους χρειάζεται ο Δήμος τους εργαζομένους κατηγορώντας τους ως τεμπέληδες (!!!) και πρέπει να αποχωρήσουν από τις τάξεις του!!! Η προκλητική σιωπή της κ . Παπαρήγα και της κομματικής γραφειοκρατίας του Περισσού ήταν μνημειώδης….

*Εμείς με τη σειρά μας προσφύγαμε στο ΑΣΕΠ και απαιτήσαμε την δικαίωση των εργαζομένων, όπως και το επιτύχαμε πανηγυρικά το 2007. Σε αυτά τα 4 δύσκολα χρόνια είχαμε να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία της διοίκησης, τις διώξεις κατά εργαζομένων και εκλεγμένων συνδικαλιστών, τις παράνομες περικοπές των ημερομισθίων μας σε νόμιμες επισχέσεις εργασίας. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε όλο τον κομματικό μηχανισμό του ΚΚΕ που προπαγάνδιζε δεξιά και αριστερά ότι οι εργαζόμενοι είναι σκοτεινοί μηχανισμοί, τραμπούκοι και χουλιγκάνοι (επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Νίκαιας και της αχτίδας Κοκκινιάς-κορυδαλλού)!!!

*Η αλήθεια είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ! Οι εργαζόμενοι μονιμοποιήθηκαν με τους αγώνες κατά της κυβέρνησης (απεργιακές κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ) και των κινητοποιήσεων κατά της αντιδραστικής διοίκησης του Δήμου Νίκαιας. Ο κ. Μπενετάτος αναγκάστηκε να υποστηρίξει τους εργαζόμενους κάτω από το βάρος των απεργιακών κινητοποιήσεων (απεργίες κατά του Δήμου Νίκαιας από την ομοσπονδία μας την ΠΟΕ-ΟΤΑ ), από τις επισχέσεις εργασίας και τις καταλήψεις εργασιακών χώρων (Δημαρχείο, γκαράζ).

Η καθολική αποδοκιμασία οδήγησε τον κ. Μπενετάτο να θυμηθεί τις «αριστερές» του ρίζες και να στηρίξει τους εργαζόμενους. Οι συνάδελφοί μας μονιμοποιήθηκαν μέσω του ΑΣΕΠ. Αν η κ. Παπαρήγα ξέρει άλλο τρόπο ή έχει άλλη γνώμη, να μας την καταθέσει για να βοηθήσουμε και άλλους εργαζόμενους σε άλλους Δήμους. Ποια πρακτική εκτός ΑΣΕΠ ακολούθησε; Αν δεν τοποθετηθεί δημόσια, τότε κινδυνολογεί με αοριστίες, και χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους για άλλη μια φορά για τις κομματικές της επιδιώξεις…

Τι απαντάτε, κ. Παπαρήγα;

Οι εργαζόμενοι καλούν το ΚΚΕ και την Αλ. Παπαρήγα να πάρουν θέση:

*Για τις μισθώσεις έργου που υπάρχουν σήμερα στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Νίκαιας.

*Για τους επί μήνες απλήρωτους εργαζόμενους.

*Για τις διώξεις κατά των εκλεγμένων αντιπροσώπων των εργαζομένων.

*Για τις πολιτικές μεταθέσεις που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι.

*Για τις παράνομες περικοπές των μεροκάματων των νομίμων επισχέσεων εργασίας.

*Για την καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών στον Δήμο Νίκαιας.

*Για τις δεκάδες αναφορές κατά των εργαζομένων από μέλη της διοίκησης με παράλληλη περικοπή των μεροκάματων.

*Για την ενοικίαση εργαζομένων από την ΔΕΠΑΚ του Δήμου Κορυδαλλού στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου.


Το ΚΚΕ υπέρ της μερικής απασχόλησης;
Πρόσληψη πέντε εργαζομένων στον δήμο με πρόγραμμα μερικής απασχόλησης αποφάσισε η δημοτική αρχή της Αγιάσου, στη Λέσβο, με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφούσας παράταξης (ΚΚΕ) και την υπογραφή του δημάρχου, Χρυσάνθου Χατζηπαναγιώτη, επίσης στελέχους του ΚΚΕ. Και αυτό, την ίδια στιγμή που το ΚΚΕ υπερασπίζεται με σθένος ότι τάχθηκε με συνέπεια κατά αυτών των μορφών απασχόλησης, όπως τα stages, ενώ ταυτόχρονα διατείνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που τις εφαρμόζει σε δήμους.
Ήταν στις 30 Νοεμβρίου του 2006, όταν συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάσου, καθώς είχαν συμπληρωθεί 18 μήνες απασχόλησης πέντε εργαζομένων, που είχαν προσληφθεί από τον δήμο το 2005, βάσει του Ν. 3250/2004, “Μερική απασχόληση στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ και στα ΝΠΔΔ”, δηλαδή τα γνωστά προγράμματα stage, για να στελεχώσουν κοινωνικούς τομείς του δήμου.
Έτσι, προτάθηκε και υπερψηφίσθηκε η πρόσληψη πέντε νέων εργαζομένων, πάλι σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, αφού, όπως σημειώνεται στα πρακτικά: “Είναι γεγονός ότι ο νέος αυτός θεσμός ενίσχυσε την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου Αγιάσου”

Δεν υπάρχουν σχόλια: