Αναγνώστες

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ


Οργή για τον δήμο σχετικά με την εγγυητική επιστολή
Οργή υπάρχει στον Παναθηναϊκό από την επιστολή που του έστειλε η εταιρεία ειδικού σκοπού (Ε.Ε.Σ) και με την οποία αρνείται να δώσει την εγγυητική επιστολή ύψους 20 εκ. ευρώ - όπως προβλέπεται από την σύμβαση μεταξύ δήμου Αθηναίων-ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την ονοματοδοσία του γηπέδου - ούτε τώρα αλλά πιθανότατα ούτε ποτε.

Η επιστολή για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού έχει και ειρωνική προέκταση στο τέλος και είναι εντελως αβάσιμη νομικά για τους "πράσινους" με βάση την σύμβαση που έχει υπογραφεί.

Στον Παναθηναϊκό και στους νομικούς της ΓΗΠΕΛ δεν υπάρχει καμία διχογνωμία και η σύμβαση είναι απολύτως καθαρή για αυτά που λέει. Αν ο δήμος δεν θέλει να τα τηρήσει, τότε οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" είναι "προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο", όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά.

Η σύμβαση του δήμου Αθηναίων με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός προβλέπει ότι:

"10.1. α Ο Δ.Α/Ε.Ε.Σ. διατηρεί για χρονικό διάστημα εξι μηνών από την υπογραφή της παρουσας το δικαίωμα να προσκομίσει εγγυημένη προσφορά 10ετούς διάρκειας σχετικά με την ονοματοδοσία του γηπέδου. Στην περίπτωση αυτή η ΠΑΕ δικαιούται να λαμβάνει για το ανωτερω χρονικό διάστημα των δέκα (10) ετών μια εγγυημένη από αναγνωρισμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ετήσια καταβολή εξ ευρώ δυο εκατομμυρίων (2.000.000) και το οποιοδήποτε επιπλέον ποσό από την προσφορά αυτή θα αποτελεί έσοδο του Δ.Α./ Ε.Ε.Σ".

Σχετικό απόσπασμα επιστολής ΕΕΣ στον Παναθηναϊκό:

"Το περιεχόμενο που αποδίδεται με την επιστολή σας στο αρθρο 10.1.α της μεταξύ μας σύμβασης είναι εσφαλμένο και το αίτημα σας να σας παραδώσουμε <εγγυητική επιστολή> υπέρ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αξίας 20.000.000 Ευρω και χρονικής διάρκειας 10 ετών στερείται βάσης αφού καμία τέτοια υποχρέωση δεν προκύπτει από την μεταξύ μας σύμβαση.

Τέλος σημειώνουμε ότι επιθυμία μας είναι να υλοποιήσετε απρόσκοπτα το εργο της κατασκευής του γηπέδου της ΠΑΕ ΠΑΟ και προθεσή μας να σας διευκολύνουμε στα πλαίσια της μεταξύ μας σύμβασης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: