Αναγνώστες

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Εκλογές στη Χίο. Τι είχες Γιάννη…


Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα πολίτες- από όσους τουλάχιστον ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές στη Χίο- επέλεξαν τα κόμματα του δικομματισμού. Με το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με την πρασινογάλαζη κυριαρχία στην τοπική αυτοδιοίκηση διασφαλίζεται απόλυτα για το Νομό μας η αδιάλειπτη συνέχεια στη ρότα μιας καθημερινότητας για την οποία κανένας μας δεν πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος.
Η πολλά υποσχόμενη εναλλαγή προσώπων συμβάλει ενδεχομένως στην αισθητική αναβάθμιση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης των κομμάτων εξουσίας, αφήνει όμως αναλλοίωτη την ουσία της πολιτικής τους που παραμένει σταθερά σε αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση.
Πρακτικά για το Νομό μας αυτό σημαίνει διαιώνιση των πληγών που ταλανίζουν τους πολίτες, περιστέλλουν τα κοινωνικά δικαιώματα, καταστρέφουν το περιβάλλον και υπονομεύουν τον πολιτιστικό μας πλούτο.
Το πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης πανίσχυρο θα συνεχίσει να συνθλίβει τις συνειδήσεις των νέων, με την ανεργία σε εφιαλτικές διαστάσεις να σκιάζει τα όνειρά τους και η επισφάλεια των ελαστικών μορφών απασχόλησης να υπονομεύει το μέλλον τους.
Η ποιότητα ζωής των πολιτών σε σταθερή πορεία υποβάθμισης με την πόλη της Χίου εγκαταλελειμμένη στα προβλήματά της και τα χωριά έρημα εγκαταλελειμμένα από τους κατοίκους τους.
Τα σκουπίδια ανεξέλεγκτα θα μολεύουν το περιβάλλον, το ακατάλληλο νερό θα μολύνει ανθρώπους και γεωργικά προϊόντα, η γη θα συνεχίζει να σφραγίζεται και να οικοπεδοποιείται άναρχα, ο Κάμπος μαραμένος θα πεθαίνει και το Κάστρο αβοήθητο θα βουλιάζει μαζί με την υπόλοιπη πολιτιστική μας κληρονομιά.
Οι βουλευτικές εκλογές τελείωσαν μα η ζωή στον τόπο μας συνεχίζεται και η καθημερινότητα πιέζει. Οι κοινωνικές ανάγκες εξελίσσονται και απαιτούν λύσεις.
Οι μονόδρομοι των κομμάτων εξουσίας αποδείχτηκαν αδιέξοδοι και στη Χίο.
Η πολιτική και κοινωνική αριστερά έχει το λόγο παρά τα προβλήματα και τις δικές της αυταπόδεικτες αδυναμίες.
Στους ενωτικούς αγώνες με τα κινήματα των πολιτών η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο κόντρα στην παθητικότητα και την αποστράτευση που καλλιεργεί το σύστημα.
Να τελειώνουμε οριστικά με το τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα.
Να αλλάξει επιτέλους κάτι με τις εκλογές και στη Χίο.

Αλέκος Γαϊτάνος
Επικεφαλής του Νομαρχιακού Συνδυασμού Χίου «Ενωτική Αριστερή Κίνηση». (Ε.Α.Κ)

1 σχόλιο:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ας μην ξαναχαθούμε στη μετάφραση
Δημήτρης Μπίρμπας, 06/10/2009

" Το μέλλον της Αριστεράς και του Συνασπισμού πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να συζητηθεί με ψυχραιμία, στοιχειώδη άνεση χρόνου και δυνατότητα ουσιαστικού διαλόγου και αποσαφήνισης των πολιτικών στοχεύσεων. Αναγκαία προϋπόθεση η κατά το δυνατόν ορθότερη, μετάφραση της περιόδου που προηγήθηκε και ανάγνωση του «πράσινου» παρόντος και μέλλοντος."

Καλό Σ/Κ.