Αναγνώστες

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Η πραγματικότητα ΣΥΡΙΖΑ


Με αφορμή την Απόφαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ(Πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα και το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ)
Δημήτρης Χατζησωκράτης, 15/03/2010

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 24 ώρες από την Διήμερη συζήτηση στην ΚΠΕ του ΣΥΝ για τις «Θέσεις προς το Έκτακτο Συνέδριο» , όπου κεντρική θέση κατείχαν οι επεξεργασίες για την «συγκυρία και τη διέξοδο από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της υπερχρέωσης» και η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ήλθε άμεσα για να δράσει διορθωτικά, να μας επαναφέρει στην τάξη και να δώσει την «επαναστατική» και αριστερή ερμηνεία των όσων διατυπώθηκαν.

Επειδή λοιπόν υπήρξε από όλες τις πλευρές του ΣΥΝ, παρά τις μεγάλες διαφωνίες σε άλλα θέματα, γενική συμφωνία και σύγκλιση σε μέτρα και πρωτοβουλίες του ΣΥΝ αντιμετώπισης της κρίσης η Γραμματεία αστραπιαία θέλησε με απόφασή της να μας επαναφέρει… στην «πραγματικότητα ΣΥΡΙΖΑ».

Μας προτείνει λοιπόν σήμερα να «προβάλουμε συνολικά, αποκαλυπτικά αλλά και διεκδικητικά …πολιτικές αιχμές» και όλα αυτά ως ««πλαίσιο» για τοπικές παρεμβάσεις, συγκρότηση των Επιτροπών και συμφωνίες για ενότητα δράσης με άλλες δυνάμεις»:

Μεταξύ των άλλων προτείνει :

1. την προοπτική εθνικοποίησης των Τραπεζών

2. την «επαναδιαπραγμάτευση του χρέους»

3. την Επανάκτηση και εθνικοποίηση των στρατηγικής σημασίας Επιχειρήσεων και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας με δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο

Και θέτει ως στόχο «κυρίως τη συσπείρωση του κόσμου και την ένταση της αντιπαράθεσης με τα κυρίαρχα ιδεολογήματα(!)» τη διενέργεια δημοψηφίσματος ενάντια στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα και το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας .

Την ώρα που μπροστά μας έχουμε συγκριμένους διεκδικητικούς αγώνες και έχουμε όλη τη δυνατότητα να συσπειρώσουμε ευρύτατες δυνάμεις ενάντια στα μέτρα εμείς να ασχολούμαστε «επαναστατικά» με το δημοψήφισμα, !.

Ο τέλειος αποπροσανατολισμός!

Να σημειώσουμε ότι στην Π. γρ/εία του ΣΥΝ η πρόταση αυτή είχε συναντήσει ευρύτερη αντίθεση!

Δεν έχει τελειώσει ο απόηχος των ομιλιών όλων των στελεχών της ΑΝ. Πτέρυγας στην ΚΠΕ εχθές που κατέληγε. «Και αυτές οι όποιες καλές θέσεις που με μεγάλη πλειοψηφία μπορούμε να πάρουμε για τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν άμεσα οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της χώρας θα πολτοποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως έγινε με το Πρόγραμμα του κόμματος».

Τόσο άμεσή επιβεβαίωση πρόβλεψης οφείλω να το ομολογήσω δεν το περίμενα !!!!

Δεν μπορεί να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι τροχοπέδη των εξελίξεων, αποτελεί το όχημα που μας οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα στον αντισυστημισμό και τον αριστερισμό. Όσο γρηγορότερα προωθηθεί η απεμπλοκή του ΣΥΝ από το ΣΥΡΙΖΑ τόσο το καλύτερο.


"Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: