Αναγνώστες

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Επιβεβαίωσαν τις υποψηφιότητες ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Αττικής επιβεβαίωσε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Αλέκος Αλαβάνος, μία ημέρα πριν από τη συνέντευξη Τύπου την οποία είχε ανακοινώσει, νωρίτερα, ότι θα δώσει.
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, μιλώντας στον Real fm, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει η θέση του περιφερειάρχη, επισήμανε, όμως οτι οι εκλογές πρέπει να έχουν πολιτικό κριτήριο, καθώς «σήμερα, υπάρχει κυβέρνηση, η οποία εφαρμόζει πολιτική, που δεν ψηφίστηκε» και πρόσθεσε:
«Υπό τις παρούσες συνθήκες, ένας καλός περιφερειάρχης θα έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα, τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία, την εγκληματικότητα», θέτοντας ως διακύβευμα των εκλογών, «μία περιφερειακή αρχή, η οποία θα στηρίξει το κοινωνικό κράτος και θα λειτουργήσει εκτός μνημονίου».

Ο Αλέκος Αλαβάνος αποσαφήνισε ότι η ιδέα για την υποψηφιότητά του είχε ωριμάσει εδώ και καιρό, αλλά οι ανακοινώσεις καθυστερούσαν σε μία «προσπάθεια στοίχισης του ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης έκανε την εκτίμηση πως η παρούσα συγκυρία εγκυμονεί έναν νέο πολιτικό χάρτη στη χώρα, καθώς «το όλο πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις», αναγνωρίζοντας, παράλληλα, τις προσωπικές του ευθύνες για την «πολύ μεγάλη υποβάθμιση της αριστεράς».

Σε ερώτηση για το αν η υποψηφιότητά του μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα διάσπαση, απάντησε:

«Αν υπάρξει διαιρεμένη κάθοδος δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι μία διαφωνία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα».

«Δική μου πρόθεση» είπε ο κ. Αλαβάνος, «είναι αν έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα εμείς, να αναζωογονήσουμε όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, να βγάλουμε τα συμπεράσματα που έχουμε, να μην προχωρήσουμε σε έναν νέο φορέα».

Ως υποψήφιος με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο «Κοινωνικής Αυτονομίας» για την Περιφέρεια της Αττικής αποφάσισε να κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου ο Αλέξης Μητρόπουλος
Μετά τις περιπλοκές και τα αλλεπάλληλα "μπρος-πίσω" στις συνομιλίες με τον ΣΥΝ προκειμένου να κατέβει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ο γνωστός εργατολόγος ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να ηγηθεί ανεξάρτητου ψηφοδελτίου.
«Με χαρά και συναίσθηση μεγάλης ευθύνης αποδέχθηκα την πρόταση των μελών του Κέντρου Πολιτικού Διαλόγου και Δράσης "Δημοκρατική Συνεννόηση", καθώς και δυνάμεων της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Αριστεράς, να συμμετάσχω σε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο Κοινωνικής Αυτονομίας, που θα λάβει μέρος στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές για την Περιφέρεια της Αττικής», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μητρόπουλος και προσθέτει:
«Βασικός μας στόχος είναι να μην εξελιχθεί ο Καλλικράτης, όπως προδιαγράφεται, σε όργανο επιτήρησης των δημοσιονομικών προσαρμογών και ακρωτηριασμών του Μνημονίου και του σχεδιαζόμενου από την Ευρωπαϊκή Τεχνοδομή αυστηρότερου Συμφώνου Σταθερότητας, που αποβλέπουν στην αποδυνάμωση όλων των Κοινωνικών Δομών και κρίσιμων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην απαγόρευση κάθε μορφής Κοινωνικής Οικονομίας».
Ο κ. Μητρόπουλος καλεί τους πολίτες να δημιουργήσουν "ένα μεγάλο και Αναγεννητικό Κίνημα Αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη καταιγίδα του Μνημονίου, ουσιαστικής Αποκέντρωσης και εναλλακτικής Τοπικής Ανάπτυξης".

1 σχόλιο:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Επιβεβαίωσαν τον πολυκερματισμό και τα αδιέξοδα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.