Αναγνώστες

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Πρώτη εμφάνιση της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Λέσβο

04/12/2010 εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ"
Την πρώτη εμφάνιση της έκανε χθες η Δημοκρατική Αριστερά στη Λέσβο. Πρόκειται για το κόμμα που ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης και άλλα στελέχη που πριν λίγο καιρό αποχώρησαν από το Συνασπισμό.


Η ανακοίνωση έχει τίτλο «Δεν εντασσόμαστε στη συμμαχία των “Προθύμων” που θέλουν να δουν τη χώρα να καταστρέφεται» και υπογράφεται από την προσωρινή επιτροπή Λέσβου της Δημοκρατικής Αριστεράς. Μέλη της επιτροπής είναι οι Γιώργος Αθηνιώτης, Δημήτρης Βελούτσος, Στέλιος Βουνάτσος, Μιχάλης Πανταχός, Απόστολος Σαλαβόπουλος. Ο κ. Βουνάτσος μάς είπε ότι έχει ξεκινήσει η συγκρότηση του κόμματος στη Λέσβο και σύντομα θα αποκτήσει και γραφεία. Όταν αντιμετωπισθούν τα πρώτα οργανωτικά ζητήματα, θα γίνει και η πρώτη δημόσια εκδήλωση του κόμματος.Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η χώρα μας οδηγείται σε αδιέξοδο και πως απειλείται η ενότητα της Ευρώπης, καθώς διαμορφώνονται αρνητικές πολιτικές προκειμένου η Ευρώπη να τεμαχιστεί και να γίνει πολλών ταχυτήτων. Γι’ αυτό πρέπει να διαμορφωθούν συμμαχίες, ώστε να υπάρξουν συνθήκες για να διασφαλιστούν οι χώρες που κινδυνεύουν.Η Δημοκρατική Αριστερά πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς παίρνει μέτρα που επιβαρύνουν δυσβάσταχτα την ελληνική κοινωνία. «Δεν αντέχει άλλο ο λαός αυτά τα βάρη, διότι είναι άδικα, άνισα και δυσβάσταχτα. Είμαστε υπεύθυνη αριστερή δημοκρατική δύναμη που αγωνίζεται για να σωθεί η χώρα και να υπάρξουν πολιτικές που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση.Δεν είμαστε άλλοθι για να δικαιολογηθούν τα αδιέξοδα και το βύθισμα σε έναν αριστερισμό. Η δική μας αυτονομία δεν εξαντλείται στο στείρο καταγγελτισμό. Η πολιτική της κυβέρνησης έχει πάρα πολλά αδιέξοδα. Αλλά αδιέξοδα έχει και η πολιτική των άλλων, που κάνουν αντιπολίτευση χωρίς θέσεις και προτάσεις», αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι είναι αυτό το κόμμα που μαζί με το κόμμα της Ντόρας θα αποτελέσουν την οικουμενική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το θέλει ο Γιωργάκης για αριστερό (τρομάρα τους) άλλοθι.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ ποια αριστερά; Αυτοί οι περί τον Κουβέλη προσπαθούν να γίνουν υπουργοί σε καμμιά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτόν που μισούν οι “αριστεροί” περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο κόσμο είναι: Έναν αριστερό που βρίσκετε σε άλλο κόμμα από το δικό τους.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσίπρας υπουργός παιδείας, ο Κουβέλης υπουργός δικαιοσύνης και ο Αλαβάνος στο υπουργείο άμυνας. Τέτοια νούμερα είναι.