Αναγνώστες

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Σωματείο ΣΕΣΝΟΧ: Ζητούν πλήρη στελέχωση νοσοκομείου- Οριακά βγαίνουν οι βάρδιες


Να μπορεί να νοιώθει ασφαλής ο Χιώτης».
Με αυτό το σχόλιο για το τι επιθυμούν να πετύχουν με τη διεκδίκηση μέσω και της δημοσιοποίησης των μεγάλων κενών που έχει σε προσωπικό το Σκυλίτσειο, το Σωματείο Εργαζομένων (ΣΕΣΝΟΧ) παραχώρησε συνέντευξη τύπου.
Ζητώντας να αγκαλιάσει το αίτημα για υλοποίηση του Οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου η τοπική κοινωνία, και παράλληλα να είναι κοντά και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ΣΕΣΝΟΧ χτύπησε καμπανάκι για τις ελλείψεις σε προσωπικό.
Ούτε μία κλινική δεν λειτουργεί με το προβλεπόμενο προσωπικό!
Αν αυτή τη στιγμή απολύονταν όλοι οι εργαζόμενοι που πληρώνονται από την περιουσία δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει
Το νέο τμήμα αιμοδοσίας λειτουργεί μόνο πρωί και κατόπιν συνεννόησης το Σάββατο. Η παιδιατρική που λειτουργεί κατόπιν αγώνων της τοπικής κοινωνίας έχει πρόβλημα γιατρών που θα ήταν μεγαλύτερο αν δύο δεν πληρώνονταν από την περιουσία του νοσοκομείου.
Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας δεν έχει επαρκή προσωπικό και γιατρούς για πλήρη κάλυψη ακόμα και των 2 κρεβατιών που έχει σήμερα.
Παρόμοια εικόνα έχουμε σε Παθολογική και Χειρουργική, με σαφέστατη μείωση προσωπικού την τελευταία 3ετία αφού το άνοιγμα νέων τμημάτων επιβάλλει να στελεχωθεί με νοσηλευτές. Μάλιστα τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ, το σωματείο τέλος Μαΐου προχωρεί σε εκλογές, τόνισε ότι ειδικά ο αριθμός των νοσηλευτών δεν αυξάνεται αυτή την περίοδο ούτε με έναν μέσω της περιουσίας του νοσοκομείου.
Επίσης το διοικητικό προσωπικό είναι λιγότερο απ’ ότι το 1986, όταν στην ουσία λειτουργούσαν 3 τμήματα και σήμερα 13 στο Νοσοκομείο! Αν και έχει αυξηθεί δηλαδή ο αριθμός των εργασιών εντούτοις το προσωπικό είναι λιγότερο...
Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα των κενών ότι φέτος οι εργαζόμενοι λαμβάνουν άδεια του 2007!

Το συμφέρον του τόπου
Το δριμύ κατηγορώ πάντως των Γιάννη Κουτσοδόντη και Δημήτρη Κουτσουράκη αφορούσε το υπουργείο υγείας το οποίο και πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Πρόκειται για τη χειρότερη περίοδο του ΕΣΥ, σημείωσαν.
Από την άλλη ευθύνες επιρρίφθηκαν και στη Διοίκηση που όπως σημείωσαν «δεν πιέζει το υπουργείο. Σε ζητήματα συμφερόντων νομού η διοίκηση θα πρέπει να πάρει το μέρος του νομού», σημείωσαν.
Στις επιτυχίες που υπήρξαν, όπου αναγνώρισαν και τη δουλειά της διοίκησης, σημείωσαν την υπογραφή νέου οργανισμού και τη λειτουργία των νέων κλινικών καθώς επίσης και το θέμα της περιουσίας. Σχολίασαν όμως ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το θέμα ώστε «να διασφαλιστεί η περιουσία από μελλοντικές επιβουλές».

Νέοι στόχοι
Οι στόχοι του Σωματείου για τη συνέχεια είναι να λειτουργήσει το νέο κτήριο. «Υποτίθεται ότι θα τελειώσει τον Ιούνιο. Πιθανά ένας όροφος σημείωσαν όπου θα πάει ακτινολογικό και μικροβιολογικό», τονίζοντας ότι πρέπει να προχωρήσει το έργο.
Επίσης να δημιουργηθεί μονάδα χημειοθεραπείας ώστε να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν ασθενείς στην Αθήνα. Να συσταθεί πλήρης μονάδα εντατικής θεραπείας με εξειδικευμένο προσωπικό. Να αλλάξει ο οργανισμός του Κέντρου υγείας Πυργίου ώστε να καλύπτονται τα αγροτικά ιατρεία. Να λειτουργήσει γαστρεντερολογικό, όπου τα μηχανήματα μπήκαν πάλι στα κουτιά... Να τεθεί σε επίπεδο Β. Αιγαίου το αίτημα δημιουργίας Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.
Στο ερώτημα γιατί το υπουργείο Υγείας να επιλύσει προβλήματα που δυστυχώς είναι πανελλαδικά, οι εκπρόσωποι του ΣΕΣΝΟΧ σημείωσαν ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι είμαστε παραμεθόριος και όχι δεν χρειάζεται τόσο μεγάλος αριθμός ατόμων για να καλυφθούν θέσεις,.’
Ζητώντας εξάλλου να καλυφθεί υλικοτεχνικά όλες οι ανάγκες ξεκινώντας με την αγορά του αξονικού καθώς και με τα νέα μηχανήματα που πρέπει να έχει η ομάδα τεχνητού νεφρού
«Στο νοσοκομείο Χίου παράγεται ένα πολύ σπουδαίο έργο, που οφείλεται στη δουλειά των εργαζομένων. Νοσοκόμοι, γιατροί και άλλο προσωπικό δουλεύουν πέρα των δυνατοτήτων του για να λειτουργεί σωστά το σύστημα υγείας», σημείωσαν.
Αρκεί να μην είσαι από εκείνο το ποσοστό που θα πέσει σε... κακή μέρα λειτουργίας...

του Θοδωρή Πυλιώτη
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 7/4/2009

2 σχόλια:

Α χιωτης είπε...

Κύριε Γιώργο επειδή αναφέρεσαι σε ονόματα και η ανωνυμία σου είναι η αρχή της προβοκάτσιας και του φασισμού και αν το θελεις πραγματικά συμφωνώ σε πολλά από αυτά που γραφείς σε παρακαλώ να τα γράψεις επώνυμα και το κείμενο σου θα μπει ξανά στο blog

χιωτης είπε...

Θα κόψω κάθε ανώνυμο σχόλιο που βρίζει ή θάβει