Αναγνώστες

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ


Πάρε μέρος στη ψηφοφορία για τη στασιμότητα του Σύριζα. Μπορείς να δώσεις πάνω από μια απάντηση σταυρώνοντας σε πολλαπλά τετραγωνάκια . Αν δεν συμφωνείται σε καμία από της απαντήσεις κάνετε σχόλιο

3 σχόλια:

Unknown είπε...

η αιτια για την ηττα ειναι ακριβως αυτη,δηλαδη οτι αντιλαμβανομαστε την πολιτικη με ορους δημοσκοπισης......
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΑΚΗΣ

αστυάνακτας είπε...

αγαπητέ σ.
Διαφωνώ με τη δημοσκόπηση γιατί οι λόγοι για το εκλογικό ποσοστό δεν είναι μία μονολεκτική απάντηση αλλά μία ή πολλές σύνθετες.
ας αφήσουμε τις δημοσκοπήσεις οι οποίες πολύ μας ταλαιπώρησαν

Andriou είπε...

α) Αν ως αποτυχία θεωρούμε την αδυναμία μας να πείσουμε ποσοστό άνω τού 4,7% να γίνει αριστερό (και άρα να μας ψηφίσει), δεν συμφωνώ. Αντιθέτως θεωρώ τεράστιο το ποσοστό. Χωρίς να παραγνωρίζω ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

β) Αν τώρα ως αποτυχία θεωρούμε την μικρή άγρα ψήφων, μετά απο μετωπική σύγκρουση με την κοινωνική συντήρηση και τούς κοινωνικούς εκφραστές της (ΛΑΟΣ, ΝΔ, ΚΚΕ, Παγκαλοσημήτηδες κ.τ.λ), πάλι διαφωνώ.
Σε συνθήκες συντηριτικής στροφής της κοινωνίας μας, το ΚΚΕ μπορεί να παίρνει αρκετές ψήφους, το ΛΑΟΣ το ίδιο, η ριζοσπαστική αριστερά όχι.
Το διακύβευμα, με άλλα λόγια, δεν είναι να πάρεις πολλές ψήφους, αλλά να διαμορφώσεις περισσότερους αριστερούς (οι ψήφοι είναι επακόλουθο). Με αυτή την έννοια λοιπόν το 4,7 είναι επιτυχία.
Συμφωνώ απόλυτα λοιπόν με τον Δημήτρη, οτι η πολιτική δεν είναι θέμα δημοσκοπήσεων. Εκεί που διαφωνώ μαζί του (λόγω γνωριμίας) είναι οτι για να πετύχουμε το ευκταίο, πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη.