ΑΥΓΗ Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/10/2009
Έξι μήνες μετά τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ τον περασμένο Μάιο, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων παραμένει ακέφαλο και εν πολλοίς ανενεργό. Τα μέλη της ΕΣΗΕΑ με την ψήφο τους έδωσαν συγκεκριμένη εντολή: Αποδοκίμασαν την “συγκυβέρνηση” Σόμπολου - Τσαλαπάτη και ενίσχυσαν τις δυνάμεις της δημοκρατικής και αριστερής αντιπολίτευσης. Συγκροτήθηκε μια εν δυνάμει αριστερή πλειοψηφία, η οποία όμως δεν μεταφράστηκε σε πραγματική πλειοψηφία στο Δ.Σ. παρά το γεγονός ότι ο κλάδος πλήττεται οδυνηρά από την κρίση.
Η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος» ανέλαβε από την πρώτη στιγμή προωθητικές πρωτοβουλίες, αντιλαμβανόμενη ότι η παράταση της εκκρεμότητας απαξιώνει την Ένωση, διαλύει την διασωματειακή συνεργασία που με κόπο είχε μπει μπροστά και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών. Η Συσπείρωση έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για τη συγκρότηση του Προεδρείου στη λογική της εντολής του Μαΐου.
Πρότεινε δικό της εκπρόσωπο, (διαδοχικά τον Μπ. Αγρολάμπο, τον Αντ. Νταβανέλλο και την Φανή Πετραλιά), για τη θέση του προέδρου. Όταν καταγράφηκε ο αρνητικός συσχετισμός (5 ψήφοι υπέρ - 4 κατά - 2 λευκά), πρότεινε για τη θέση του προέδρου τη Νανά Νταουντάκη, που έχει εκλεγεί με την παράταξη «Μαχόμενη Δημοσιογραφία», σχήμα που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Πέραν πάσης λογικής επαναλήφθηκε το ίδιο αποτέλεσμα (5 ψήφοι υπέρ - 4 κατά - 2 λευκά), αφού το δεύτερο μέλος της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας» στο Δ.Σ., ο κ. Ράμμος, αρνήθηκε να δώσει ακόμα και σε στέλεχος της παράταξής του την κρίσιμη 6η ψήφο.
Διερωτάται εύλογα κανείς τι ρόλο βαράει το ΚΚΕ; Γιατί διατηρεί στα πράγματα το σύστημα Σόμπολου - Τσαλαπάτη; Δεν έχει πληρώσει αρκετά ο κλάδος το "δίδυμο"; Το δομημένο ομολόγο του ΤΣΠΕΑΘ, το σαμποτάρισμα της διασωματειακής συνεργασίας -το μόνο που φοβούνται τα αφεντικά των media- την άρνηση εγγραφής νέων συναδέλφων στην Ένωση, τα έχει ξεχάσει ο Περισσός ή τα θεωρεί φυσιολογική κατάσταση;
1 σχόλιο:
Που έχει πράξει διαφορετικά;
Πάγια η τακτική του. Μπετόν αρμέ.
Δημοσίευση σχολίου