Αναγνώστες

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Οι μαθητές τραγουδούν Γιάννη Ρίτσο


ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ στις 8.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
H Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης Nομού Xίου μάς προσκαλεί στη βραδιά - αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο στο «Oμήρειο» Π.Κ.Δ. Χίου αύριο Σάββατο, 21 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ. Οι χορωδίες των σχολείων θα παρουσιάσουν έργα σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου. Θα γίνει σύντομη αναφορά στη ζωή και στο έργο του ποιητή και θα προβληθεί σχετικό DVD.
Ειδικότερα το 3ο ΓΕΛ Χίου θα αποδώσει τα «Μέρα μαγιού», «Βασίλεψες αστέρι μου», «Στο παραθύρι στεκόσουν» από τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου και μουσική Μίκη Θεοδωράκη.
Το Γυμνάσιο – Λ.Τ. Οινουσσών τα τραγούδια «Όταν σφίγγουν το χέρι», «Θα σημάνουν οι καμπάνες», «Κουβέντα μ’ ένα λουλούδι» από τη «Ρωμιοσύνη» και «Τα Λιανοτράγουδα» σε μουσική Μ. Θεοδωράκη.
Το 4o Γυμνάσιο Χίου τα «Γιόκα μου» σε μουσική Τερψιχόρης Παπαστεφάνου, «Καρτέρεμα» σε μουσική: Μ. Θεοδωράκη, «Ξέρουμε πως ο ίσκιος μας» σε μουσική: Χρήστου Λεοντή, «Γερόντοι» σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου από το «Καπνισμένο Τσουκάλι», το «Πόλεμος και Ειρήνη», και τον «Πέτρινο Χρόνο» του Γ. Ρίτσου
Το Μουσικό Σχολείο Χίου τον «Μικρόκοσμο», σε μουσική: Θάνου Μικρούτσικου και ποίηση Ναζίμ Χικμέτ (μετάφραση Γιάννη Ρίτσου), οι «Γερανοί» σε μουσική Yan Frenkel και ποίηση Rasul Gamzatov (μετάφραση Γιάννη Ρίτσου), «Όπως ο Κερέμ» σε μουσική Μάνου Λοΐζου και ποίηση Ναζίμ Χικμέτ, (μετάφραση Γιάννη Ρίτσου).
Συντονιστές των Χορωδιών θα είναι για το 3ο Γενικό Λύκειο Χίου ο Μιχάλης Πιλαβάς, για το Γυμνάσιο - Λυκειακές Τάξεις Οινουσσών ο Στέλιος Λασκαρίδης, για το 4ο Γυμνάσιο Χίου η Μαίρη Φραγκάκη, για το Μουσικό Σχολείο Χίου ο Αντώνης Βερβέρης. Η φιλολογική επιμέλεια είναι της Ελένης Μενεξέ, ενώ θα διαβάσουν ποιήματα οι Ελένη Αχλιόπτα και Παντελής Χαρίτος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αναρτηστε και το ποιημα του Ριτσου
υπερ της εισβολης στην Τσεχοσλοβακια.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Θεσσαλονικιος