Αναγνώστες

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ


Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Θα ήθελα όμως να θυμίσουμε το εξής, για να κατανοήσουν οι λαοί και ιδιαίτερα οι νεότεροι άνθρωποι: Το Δυτικό Βερολίνο, όπως και το Ανατολικό, ήταν μέσα στην καρδιά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Το τείχος το επέβαλε ο ιμπεριαλισμός να υψωθεί και έγινε ακριβώς παραμονές, όταν τα νατοϊκά στρατεύματα απειλούσαν να εισβάλουν στο Βερολίνο, ιδιαίτερα βεβαίως στο Ανατολικό Βερολίνο, στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.


Αυτά είπε η κ. Παπαρήγα για το τείχος που υψωνόταν στο Βερολίνο. Σου λέει, ποιος να ψάχνει τώρα, είκοσι χρόνια έχουνε περάσει, ας το πω- και τι έγινε;
Θυμίζω ότι ένα κομμάτι του Βερολίνου, το Δυτικό, ανήκε στη Δυτική Γερμανία. Το υπόλοιπο Βερολίνο, το Ανατολικό, ήταν η πρωτεύουσα της Ανατολικής Γερμανίας. Το Βερολίνο ολόκληρο, όπως λέει και η ίδια στην αρχή του αποσπάσματος, το ήταν ολόκληρο μέσα στην Ανατολική Γερμανία. Το Δυτικό Βερολίνο, συνεοπώς, βρισκόταν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Δυτική Γερμανία, και είχε ελάχιστα στρατεύματα και οπλισμό. Π¨ως μπορεί λοιπόν η κ. Γενική Γραμματέας να ισχυρίζεται σήμερα ότι απ΄αυτό το μικρό, αδύναμο και αποκομμένο κομμάτι «τα νατοϊκά στρατεύματα απειλούσαν να εισβάλλουν στο Βερολίνο»; Μιλάμε για εσκεμμένη διαστρέβλωση ολκής, όχι απλώς μπούρδα.

6 σχόλια:

Leon είπε...

Σιγα που δε θα υπερασπιζοσουν τα "δικαια" των ΝΑΤΟικων στρατευματων. Των εντολεων σου δηλαδη. Σιγα που θα "επετρεπες" να οικοδομηθουν σοσιαλιστικες κοινωνιες με ασφαλεια για τους λαους. Δε σε βλεπω να κοπτεσε ομως για ενα αλλο τειχος που εχει σηκωθει στην παλαιστηνη. Ή δεν εχεις την αδεια να το κανεις αυτο με τον ιδιο ζηλο?

Ανώνυμος είπε...

"ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ"
ΧΡΟΝΗΣ ΜΙΣΙΟΣ

Παληος "Ρηγας"

Χρυσα Χατζηβασιλειου είπε...

Για τ ο ίδιο θέμα δες και το νέο ιστολόγιο Χρύσα Χατζηβασιλείου http://xrisaxatzivasiliou.blogspot.com/2009/11/20.html

a xiotis είπε...

Φίλε Leon μπορείς να δεις της δυο αναρτήσεις που σου γράφω

http://aristerastiblogosfera.blogspot.com/2008/12/blog-post_9696.html

http://aristerastiblogosfera.blogspot.com/2008/11/blog-post_20.html

Leon είπε...

Φιλε μου ευχαριστω που ασχοληθηκες με την απαντηση μου. Ομως δεν καταλαβα τις δυο αναρτησεις που παραθετεις.
Στις αναρτησεις σου φαινεται οτι διαπιστωνεις τους πχ βομβαρδισμους στη Γαζα. Ε και? και τα καναλια στο ισραηλ το κανουν και το mega το κανει.
Η "θεση" σου που φαινεται δεν καταλαβα, αλλα πολυ περισσοτερο δεν ειδα που φαινεται ο αγωνας συντεταγμενα που κανουν τα "ρευματα" για να σταματησουν οι βομβαρδισμοι.

Οσο για αυτο που λεει ο αλλος φιλος "ευτυχως δε γιναμε Αλβανοι"
θελω να προσθεσω οτι σαν ανθρωποι ωφειλουμε να βελτιωνουμε τις κατακτησεις μας και οχι να τις ακυρωνουμε.

a xiotis είπε...

Φίλε Leon και εγώ δεν κατάλαβα τι θέλεις να κάνω μέσα από το blog ...........
Χωρίς να ταυτίζομαι με τον ανώνυμο και το σχόλιο του δεν θεωρώ κατακτήσεις τα τείχη είτε αυτά βρίσκονται στη Γερμανία είτε στη Παλαιστίνη