Αναγνώστες

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Στη Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας που έγινε την Τετάρτη 3/2/2010 στο Άργος ή συμμετοχή ήταν μικρή, 14 άτομα αλλά ουσιαστική η συζήτηση και ο προβληματισμός που αναπτύχθηκαν.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1) Υλοποίηση αποφάσεων 3ης Π.Σ.

2) Οι πολιτικές εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ και η τοπική μας δράση.

Στη Συζήτηση που έγινε:

1)Αποφασίστηκε άνοιγμα μητρώου μελών και ξεκίνησε η εγγραφή μελών, όπου γράφτηκαν 11. Αποφασίστηκε και ορίστηκε μία πενταμελής προσωρινή συντονιστική επιτροπή που ανέλαβε να προχωρήσει την περαιτέρω εγγραφή μελών, την επαφή με δυνάμεις μας στην Ερμιονίδα και να οργανώσει την επόμενη ( ελπίζουμε μαζικότερη) Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας.

2) Έγινε ελεύθερη συζήτηση για τα νέα οικονομικά μέτρα και το πρόγραμμα σταθερότητας της Κυβέρνησης και το Σύμφωνο Σταθερότητας. εκφράστηκαν έντονοι προβληματισμοί για το κλίμα βουβαμάρας που επικρατεί παρά το γεγονός ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης χτυπούνε άμεσα και ισχυρά τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους τους άνεργους, τους αγρότες τους μικροεπαγγελματίες. Εξετάστηκαν τρόποι παρέμβασης στην απεργία 10ης Φλεβάρη. Έγινε έντονη κριτική από κάποιους συντρόφους για τον τρόπο που λειτούργησε ο σ. Φ.Κουβέλης το προηγούμενο διάστημα και όχι μόνο (δηλώσεις για Κ. Παπούλια, εκλογές στην Τ.Α).

3) Αποφασίστηκε τέλος να γίνει μοίρασμα προκηρύξεων για την απεργία στο Άργος και στο Ναύπλιο και να εξεταστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινή συγκέντρωση με σωματεία και συλλογικότητες που τυχόν θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση..

1 σχόλιο:

stelios είπε...

Σας μεταφέρω τμήμα ενός σχολίου από τη ΠΑΣΑ για τη μαζικότητα του συριζα και την εσωστρέφεια του.

Γιώργος Σμυρνής
06/02/2010 σε 21:55 | #1

ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΑΣΑ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ;
> Αρκετοί σ/φοι μας ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με την άνευ αρχών πάλη των διαφόρων ομάδων εξουσίας μέσα στον ΣΥΝ και μας “βομβαρδίζουν” με συνεχείς πληροφορίες, λεπτομέρειες και αναλύσεις, για την εξέλιξη αυτής της πάλης.
> Άλλοι πάλι ασχολούμαστε με τις εξελίξεις (ποιες είναι αυτές άραγε;) στην Γραμματεία του Συριζα και την “δραστηριότητα” (;) των τοπικών επιτροπών που εξαντλείται σε κάποιες αποφάσεις για προς τα έξω δραστηριότητα για “την επισφάλεια” και απ΄την άλλη την οικοδόμηση από τα κάτω του Συριζα των μελών του, και του Σ.Ο. Αποτελέσματα σ΄όλη την χώρα, 450 μέλη Συριζα (κι αυτά όχι αναγνωρισμένα κεντρικά), όταν μόνο ο ΣΥΝ έχει 15.000 μέλη.