Αναγνώστες

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΟΧΙ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑ

Υπέρ της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, αλλά κατά των εμπορικών συμφερόντων του Μπάμπη Βωβού, τάχθηκε η ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου. Ο Αλέκος Αλαβάνος ξεκαθάρισε πως: «Λέμε μην παραπληροφορείτε για να περάσει ένα γήπεδο- κονσέρβα, που θα είναι πνιγμένο από άλλα κτίρια. Λέμε όχι στο εμπορικό κέντρο». Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για παραπληροφόρηση στους οπαδούς του «τριφυλλιού» και αποκάλυψε ότι: «Το γήπεδο του ΠΑΟ μπορεί να ξεκινήσει και αύριο κιόλας, ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης στο ΣτΕ».
Αναλυτικά, οι δηλώσεις:
Αλέκος Αλαβάνος:
«Θεωρούμε ότι το γήπεδο πρέπει να γίνει. Εδώ και πολλά χρόνια, όταν άλλοι αναζητούσαν γήπεδο του ΠΑΟ στο Ελληνικό, εμείς ζητάμε να προχωρήσει άμεσα και να κατασκευαστεί το γήπεδο, να απελευθερωθεί η Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Θέλουμε να γίνει σε έναν υγιή χώρο. Θα θέλαμε ένα γήπεδο να μην είναι τυλιγμένο από άλλα κτίρια. Η κατασκευή να μην αμφισβητηθεί από κανένα, σύμφωνα με νόμιμες διαδικασίες. Σεβόμαστε τους οπαδούς του ΠΑΟ. Υπάρχει παραπληροφόρηση. Αυτό που λέγεται, ότι αν δεν γίνει το εμπορικό κέντρο δεν θα γίνει το γήπεδο, δεν έχει βάση. Λέμε μην παραπληροφορείτε για να περάσει ένα γήπεδο- κονσέρβα, που θα είναι πνιγμένο από άλλα κτίρια. Λέμε όχι στο εμπορικό κέντρο. Οι μελέτες προβλέπουν ότι θα διακινούνται 34.000 πολίτες σε 365 μέρες. Το γήπεδο θα είναι ανάμεσα σε δέκα άλλα, εμπορικών χώρων. Διαμορφώνονται τριβές και συγκρούσεις. Εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε τον βιασμό από μεγαλοεργολάβο. Να εμφανίζονται να λένε να κάνουν έναν πύργο στο Σύνταγμα ή δίπλα στην Ακρόπολη. Με βάση τα σχέδια μπορούν να καλύψουν τους εργαζόμενους. Θέλουμε ένα γήπεδο άξιο της ιστορίας του ΠΑΟ. Ο δήμαρχος σπάει μία παράδοση να μην στέκεται δίπλα στις οικολογικές ευαισθησίες. Έχει τον ρόλο μικρού δικηγόρου ενός επιχειρηματία».
Αλέξης Τσίπρας:
«Υπάρχει μία συντομισμένη επιχείρηση επικοινωνιακής λάσπης απέναντι στη στάση του Συνασπισμού. Αισθάνθηκα σαν υπουργός με το γεγονός ότι έρχονται στα γραφεία του Συνασπισμού και λένε ότι το σύστημα Τσίπρα μάς κόβει το ψωμί μας. Θα μπορούσε να με συναντήσει και ο ίδιος ο κ. Βωβός. Η ουσία του θέματος είναι ότι όσοι μπλοκάρουν το γήπεδο του ΠΑΟ, συνδέουν την ανάπλαση με το έργο Βωβού και διαπράτουν έγκλημα σε βάρος του ΠΑΟ και των πολιτών της Αθήνας. Απευθύνουμε έκκληση στους ιθύνοντες του ΠΑΟ να μην μπουν σε αυτή τη λογική. Το γήπεδο του ΠΑΟ μπορεί να ξεκινήσει και αύριο κιόλας, ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης. Η δημόσια γη υπάρχει με βάση τον νόμο Τρίτση. Τα 56 στρέμματα υπάρχουν. Ο κ. Βωβός δεν μπορεί να προκαλέσει κανένα πρόβλημα όσο και αν θέλει στη δημόσια γη. Το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι μία αίτηση που θα συζητηθεί και δεν θα αφορά το γήπεδο, αλλά την αποζημίωση του ιδίου για τους χώρους που προβλέπονταν. Η εναντίωσή μας απέναντι στο εμπορικό κέντρο είναι εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι εμμονή. Το γήπεδο θα φιλοξενεί 35.000 κόσμο, το εμπορικό κέντρο 35.000 καθημερινά! Ισοδυναμεί με δέκα γήπεδα. Απευθύνω το εξής ερώτημα στους καταστηματάρχες, που είδαν και πλιάτσικο στην περιοχή τους, ότι ο προστάτης τους(σ.σ δήμαρχος) επιχειρεί την εγκατάσταση ενός εμπορικού κέντρου, ενώ έχει πέσει η αγοραστική τους κίνηση με το Μall κατά 60 και 70%. Επίσημη θέση κατά του εμπορικού κέντρου αλλά όχι του γηπέδου έχει πάρει και το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ. Ο Σπύρος Κουβέλης του ΠΑΣΟΚ μετέφερε μάλιστα τη θέση του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό το παιχνιδάκι της στοχοποίησης του Συνασπισμού δεν περνάει. Σήμερα είμαστε σε άλλη περίοδο. Απευθυνόμαστε στον κόσμο του ΠΑΟ, στους Αθηναίους πολίτες, αν υπάρχει καθυστέρηση, είναι υπεύθυνοι όσοι συνέδεσαν τη διπλή ανάπλαση με επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι εκβιασμοί αυτού του είδους, όπως επιχειρεί ο κ. Βωβός με κινητοποιήσεις εργαζομένων και διάλυση της ομάδας μπάσκετ του Αμαρουσίου, είναι μία κινδυνολογία που δεν έχει βάση. Υπάρχει εργατική νομοθεσία. Έχουμε λύση να προτείνουμε με κοινωφελή ιδρύματα στην περιοχή που θα έχουν θέσεις εργασίας. Οι φίλοι του ΠΑΟ πρέπει να καταλάβουν ότι μπορεί να προχωρήσει το γήπεδο, χωρίς την έκβαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάσουν στελέχη του Συνασπισμού, κάνουν λάθος».
Φώτης Κουβέλης:
«Υποστηρίζει το Ανώτατο Δικαστήριο τους πολίτες και την προσφυγή που έκαναν. Το Συμβούλιο της Επικρατείας σταμάτησε τις εργασίες και θα κρίνει το έργο. Θεωρώ πράξη αδιανόητη, κινούμενοι πολλοί από μεγαλοεργολάβο, να εμφανίζονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να δημιουργούν ένα κλίμα. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία απαράδεκτη κατάσταση, ακόμη και το δικαίωμα της προσφυγής ενός πολίτη να αμφισβητείται. Πρέπει να δούμε τις πραγματικές διαστάσεις, επιχειρείται η φίμωση του πολίτη να διεκδικήσει τα δικαιώματά του για την προστασία του περιβάλλοντος».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο αστυνομικος μιλησε με τετοιο ταξικο μισος για το αγγελουδι που χαθηκε τοσο προωρα που οι μαθητες των βορειων και των νορτιων προαστειων ειναι τρομοκρατημενοι
πως θα εχουν το ιδιο τελος με τον αλεξη γρηγοροπουλο αν δεν ειναι υπακουοι και φρονιμοι στους γονεις τους και στο συστημα
εγω απο την αλλη τους λεω να κυνηγανε τα ονειρα τους ακομη και αν εναντιωνονται στο καθεστως
και πως εχουν την εξουσια να αλλαξουν το συστημα αν το θελουν

www.arelis.gr
περιεχει το λογοκρινομενοπ ερωτονομικον που σοκαρε τους υπερσυντηρητικους κυκλους της ελλαδας με το αναρχικο του περιεχομενο
ακαταλληλο για ηλικιες κατω των 18 ετων

fractal είπε...

Επιστρέφω στο blog σου με ποιό ξεκάθαρο το ερώτημα που σου έβαλα στο δικό μου blog.
Είσαι Χιώτης? Με ενδιαφέρει για να πηγαίνουμε παρέα. (Δυό-δυό, ως κάθε χιώτης που σέβεται τον εαυτό του)

Ανώνυμος είπε...

Χιώτες είμαστε και θα μας βρείς σε κάθε κινητοποίηση

Ανώνυμος είπε...

Χιώτες είμαστε

fractal είπε...

Είσαστε δύο ή πολοί? Και εμένα είναι πολύ εύκολο να με βρείτε. Αυτό τον καιρό μένω στην πόλη. Το κανονικό μου σπίτι όμως είναι σε χωριό. Νότια-νότια. Μπορεί και να με ξέρετε.
σας λέει τίποτα το Ξ.Φ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ
ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ Δ.Φ