Αναγνώστες

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

Του Δ Τσούχλη
Σκηνή 1
Σύντομη είδηση από τον αστυνομικό διευθυντή. Έφθασαν χθες βράδυ από Μυτιλήνη 15-30 αναρχικοί οι οποίοι προκάλεσαν επεισόδια, καταστροφές…είχαν έρθει και για τις φυλακές…υπάρχει πιθανότητα να επαναληφθούν σήμερα..
Σκηνή 2
Αναπαράγεται από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τοπικός συναγερμός, ένα καταστροφικό φάντασμα, ένα κακό, πλανιέται πάνω από την πόλη απειλεί την ασφάλεια της πόλης και τις περιουσίες πολιτών. Τι πρέπει να κάνουμε? Να περιφρουρηθούν οι πορείες, και οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών να φυλάξουν τα μαγαζιά τους.
Σκηνή 3
Ματαιώνεται η μαθητική πορεία, ξενυχτούν μαγαζάτορες στην απλωταριά -είναι αλήθεια ότι πλην της αποφασιστικότητας υπήρχαν και λοστοί??- μασκαρεμένοι αστυνομικοί (ντυμένοι ως Μ.Α.Τ μόνο που δεν ήταν ).. έτοιμοι για όλα, εμφανίζονται το βράδυ στην αγορά.Σκηνή, σκηνή το έργο δεν παρουσιάζει καμία πρωτοτυπίαΔιότι.Καρμπόν οι ίδιες φήμες «κυκλοφόρησαν» χθες σε δεκάδες άλλες περιοχές σε όλη την Ελλάδα . Όπως, για παράδειγμα: Μυτιλήνη (εκεί έρχονταν αναρχικοί από Αθήνα), Ηγουμενίτσα, Κόρινθο, Λαμία, Ξάνθη, Ηράκλειο, Σέρρες, Βόλο, Ναύπλιο, Λάρισα, Νάουσα, Κοζάνη, Κατερίνη, Κιλκίς, Καβάλα, Χαλκίδα, Ιεράπετρα, Σαλαμίνα, Σπάρτη, Κομοτηνή. Έχουμε λοιπόν οργανωμένο σχέδιο σκόπιμης παραπληροφόρησης.Βαθιά νυκτομένοι όσοι νομίζουν ότι ο αναρχικός – αντιεξουσιαστικός χώρος είναι περιφερόμενος θίασος καταστροφών.Σκιαμαχία και οριακά αστεία κατάσταση. Αλλά ευτυχώς, εχθρός, δεν είναι οι νεαροί οι οποίοι –δικαίως- εξεγείρονται πολύμορφα. Ενεργοποιήθηκαν επικίνδυνα αντανακλαστικά. Φοβικά ένστικτα, και αυτοδικία.Σιωπή για τις βαθύτερες αιτίες της οργής. Ας συνεχίσουμε λοιπόν να γκρινιάζουμε για το Βατοπέδι, τις μίζες, την ακρίβεια και άλλα πολλά.Τέλος. Για να μην αφεθεί καμία σκιά. Οι αλληλέγγυοι του αγώνα των φυλακισμένων οι οποίοι ήρθαν από Μυτιλήνη, για διαμαρτυρία στις φυλακές, βρίσκονται στη Μυτιλήνη. Ευχαριστώ.
Δημήτρης Τσούχλης
Υγ. Ας ρωτήσουν οι γονείς τα παιδιά τους γιατί τα παιδιά τα σπάνε

Δεν υπάρχουν σχόλια: