Αναγνώστες

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΧΙΟΥ

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
Πολιτική κίνηση ΧΙΟΥ
http://www.neolaiasynaspismouchiou.blogspot.com/
neolaiasynaspismouchiou@hotmail.com
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του γραφείου τύπου


ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΧΙΟΥ

Η νέα χρονιά που έρχεται κληρονομεί τα προβλήματα που συσσώρευσε η παγκόσμια οικονομική κρίση και η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και της ζωής μας.

Η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας, η ανεργία, η ακρίβεια που εξανεμίζει το εισόδημα των εργαζομένων, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, η βελτίωση των μισθών και των συντάξεων, η αναβάθμιση της υγείας είναι θέματα που απαιτούν την αγωνιστική, ενωτική παρέμβαση της νεολαίας και της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα, οι πολιτικές δυνάμεις, οι κοινωνικές οργανώσεις, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες και οι πνευματικοί άνθρωποι οφείλουν να υπερασπιστούν τα πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα και να θέσουν φραγμούς στην εντεινόμενη καταστολή και τον αυταρχισμό που αποτελεί την «απάντηση» της κυβέρνησης στις κινητοποιήσεις των νέων και του λαού.

Ιδιαίτερα το φετινό Δεκέμβρη γίναμε μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης νεολαιίστικης εξέγερσης με αφορμή την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το μήνυμα των τελευταίων νεολαιίστικων κινητοποιήσεων είναι σαφές και προς κάθε κατεύθυνση. Οι νέοι σήμερα διεκδικούμε αλλαγές στη ζωή και την εκπαίδευση, αρνούμαστε την εργασιακή επισφάλεια, αντιμαχόμαστε τον αυταρχισμό του κράτους.

Τούτες τις ώρες θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης.

Στο σημερινό δύσκολο, διεθνές και εσωτερικό περιβάλλον, η ελπίδα βρίσκεται στους καθημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για την βελτίωση των όρων της ζωής τους, στο διαρκή αγώνα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας δικαιοσύνης, ανεκτικότητας και αλληλεγγύης.

Με τη βεβαιότητα ότι το 2009 θα γίνουν βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, η πολιτική κίνηση Χίου της Νεολαίας Συνασπισμού εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας, έλληνες και αλλοδαπούς, χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία.

Χίος, 1/1/2009

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: