Αναγνώστες

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

EΡΧΟΝΤΑΙ ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ...ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΧΕΣ ΜΗ ΔΕΙΛΙΑΣΕΙΣ

Βασίλης Μαυρέλος:
<<Έρχονται άγριες μέρες...Έρχονται μάχες,μη δειλιάσεις>> Πριν από λίγες μέρες ένα 16χρονο παιδί ο Αλέξης Γρηγορόπουλος πήρε το δρόμο του Κομνηνού,τουΠέτρουλα,της Βασιλακοπούλου,του Κουμή,της Κανελλοπούλου,του Καλτεζά,του Τεμπονέρα.Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δε μπορεί να παραμένει άλλο.Τέλειωσε πολιτικά,κοινωνικά και ηθικά.Είναι θέμα χρόνου η αποπομπή του Καραμανλή ως <<αποδιοπομπαίου τράγου>> της ιστορίας.Ο αδικο-χαμένος Αλέξης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.Ήταν η σπίθα που άναψε τη φλόγα της οργής.Τα συνθήματα του Μάη του ' 68 και του Πολυτεχνείου <<γίνετε ρεαλιστές,απαιτείστε το αδύνατο>>,<<ψωμί-παιδεία-ελευθερία>> ξαναγίνονται επίκαιρα.Το σύστημα που γεννά την αδικία και ως συνέπεια την εξεγερμένη οργή του λογισμού και του ονείρου είναι η πηγή του κακού.Απόλυτα δικαιολογημένο το ξέσπασμααγανάκτησης από τους νέους,τις νέες, άνδρες και γυναίκες,άνεργους και μετανάστες κι όλους όσους το λέει ακόμα η ψυχή τους.Τέρμα οι υποκρισίες,οι θεατρινισμοί,οι φανφάρες, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
Τώρα είμαστε στις μέρες << που οι αλήθειες σκίζουν σαν σφαίρες>>.
Τώρα δεν έχουμε να κάνουμε με ταχάρτινα και σκυμμένα ανθρωπάκια αλλά με ένα θυμό που θα'χει μάτια και μυαλό.
Είμαστε σε στιγμές που τα << στρατιωτάκια της μέρας >> γίνονται σταυραετοί και << τα έρημα κορμιά >> τους παύουν να είναι <<του χρόνουπαιχνιδάκια>>.Είμαστε κοντά πλέον << στις άγιες νίκες >> που << σαν μαχαίρια θα βγουν απ'τις θήκες>>.
Επειδή εξακολουθούμε να θέλουμε να βλέπουμε << το άσπρο του κόσμου μέσα απ'τα μάτια ενός πιτσιρικά>>
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ - ΓΕΝΙΚΕΥΟΥΜΕ. ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ - ΕΞΕΓΕΡΣΗ ,ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΙ, ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ! Χίος 13 Δεκέμβρη 2008 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: