Αναγνώστες

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

"Βροχή" οι παραιτήσεις στελεχών της Ανανεωτικής Αριστεράς από τη Ν.Ε. Αχαϊας του ΣΥΝ


"Έβρεξε" παραιτήσεις στη σημερινή συναδρίαση της Γραμματείας της Ν.Ε. Αχαϊας του ΣΥΝ, απο την πλευρά των στελεχών της Ανανεωτικής Αριστεράς. Την αρχή έκανε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Τακης Παπαθεοδωροπουλος ο οποίος στη δήλωση παραίτησής του αναφέρει τα εξής:

"Αγαπητοι συντροφοι και φιλοι. Είναι γνωστα τα γεγονοτα που οδηγησαν στην αποχωρηση μου μαζι με τους υπολοιπους συνεδρους της Ανανεωτικης Πτερυγας από το 6ο Εκτακτο Συνεδριο του ΣΥΝ. Είναι προφανες ότι μετα από αυτα δεν είναι ουτε δυνατον ουτε επιθυμω να παραμεινω Γραμματεας της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Αισθανομαι βαθυ σεβασμο και αισθηματα φιλιας και συντροφικοτητας απεναντι σε ολον τον κοσμο του Συνασπισμου, τα στελεχη, τα μελη και τους φιλους του. Αισθανομαι βαθυτατη υποχρεωση που με τιμησε από την ιδρυση του, επανειλλημενα με κομματικα αξιωματα. Προσπαθησα να ανταποκριθω, όχι χωρις λαθη και παραλειψεις αλλα παντα με την ψυχη μου και παντα στην κατευθυνση της συνθεσης .

Δεν ηταν μια ευκολη αποφαση. Δεν ηταν μια βιαστικη αποφαση. Καταλαβαινω τις ενστασεις και τις δυσκολιες αρκετων συντροφων. Δεν εχουμε όμως το δικαιωμα τυφλων συγκρουσεων και αντιπαραθεσεων. Σεβομαι τις επιλογες τους και τους καλω να σεβαστουν την επιλογη, την δικη μου και των συντροφων που συμμεριζομαστε τις ιδιες ανησυχιες, να ανοιχτουμε με ρισκο σε καινουργια ροτα. Εκει ελπιζουμε να ξανασυναντηθουμε όχι μονο μαζι αλλα και με αλλους πολιτες που αγωνιουν και ασφυκτιουν μεσα σε ένα πολιτικο σκηνικο που καταρρεει".



Στη συνέχεια την παραίτησή τους υπέβαλλαν τέσσερα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΝ και επτά μέλη της Ν.Ε. Αχαίας του ΣΥΝ . Το κείμενο της παραίτησής τους έχει ως εξής: "Αγαπητοι συντροφοι και φιλοι. Η αποχωρηση μας από το συνεδριο και η ανεξαρτητοποίηση των τεσσάρων βουλευτών μας Φώτη Κουβέλη, Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού από τον ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί την έναρξη της πορείας ανασυγκρότησης της ανανεωτικής αριστεράς. Η κίνηση αυτή εκφράζει τις προσδοκίες πολλών προοδευτικών πολιτών που ζητούν μια σύγχρονη, αριστερή, οικολογική πολιτική και υπεύθυνες απαντήσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της οικονομικής και πολιτικής κρίσης της χώρας. Για να στηριχθούν αποτελεσματικά, με ενωτικούς δημοκρατικούς αγώνες, τα συμφέροντα των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, μακριά από τους αριστερισμούς και τον αντιευρωπαϊσμό.

Η σταση μας αυτή αποτελεί αναγκαία πράξη ευθύνης και ηταν επιβεβλημενη, ύστερα από τις αποφάσεις του Συνεδρίου του ΣΥΝ, στο οποίο η ηγεσία του επιβεβαίωσε τη διάχυση στο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγει αναποτρεπτα στον δρομο της παραιτησης μας από την Γραμματεια και την Νομαρχιακη Επιτροπη Αχαιας του ΣΥΝ.


Τα μελη της Γραμματειας του ΣΥΝ

1. ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

3. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ

4. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Τα μελη της Νομαρχιακης Επιτροπης Αχαιας του ΣΥΝ

1. ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

2. ΚΩΤΣΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

3. ΚΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

4. ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

5. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

6. ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

7. ΣΟΚΟΡΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
"Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: