Αναγνώστες

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Στην κόψη του ξυραφιού...

Στην κόψη του ξυραφιού που απειλεί να πολυτεμαχίσει τον λεγόμενο χώρο της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς, βαδίζει η Κουμουνδούρου αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ακονίζουν την... πολιτική συνεννόηση» έλεγε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένοντας τις κρίσιμες εξελίξεις στην προσπάθεια του κ. Αλ. Τσίπρα , μετά την αποχώρηση των Ανανεωτικών από το ΣΥΝ, να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην πολιτική συμμαχία. Η Κουμουνδούρου επιδιώκει να αποκτήσει «καθαρούς όρους» η συμβίωσή της με τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαίτερα με εκείνες που δραστηριοποιούνται από κοινού με τον κ. Αλ. Αλαβάνο στο Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Σήμερα θα δοθεί η πρώτη γεύση των διαφορών πολιτικής τακτικής αλλά και στρατηγικής του εγχειρήματος κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με εκπροσώπους από την πλευρά του ΣΥΝ τους κκ. Ν.

Βούτση, Αλ. Καλύβη, Δ. Βίτσα και Ευκλ. Τσακαλώτο με την παρουσία και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα. «Δεν πρόκειται να βάλουμε κανέναν στη θέση του κατηγορουμένου ή το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο οποιασδήποτε άποψης ή συνιστώσας. Θα κάνουμε θετικές προτάσεις για έναν ΣΥΡΙΖΑ ευρύχωρο, ανοιχτό και κοινωνικά γειωμένο στις ανάγκες των πολιτών που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, ικανό να ανακτήσει την αξιοπιστία του μέσα στον κόσμο της Αριστεράς» επεσήμανε στο «Βήμα» ο κ. Ν. Βούτσης.

Ωστόσο η συνεδρίαση θα γίνει στη σκιά του κειμένου-πρότασης που απηύθυνε η ΚΟΕ προς 23 οργανώσεις της Αριστεράς, από το ΚΚΕ ως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και ξεχωριστά προς τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, για τη δημιουργία κοινωνικού και πολιτικού μετώπου κατά των μέτρων κυβέρνησης- ΔΝΤ - ΕΕ και με σύνθημα να «φύγει η κυβέρνηση».

Μάλιστα, το απόγευμα, μετά τη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όσων πολιτικών σχημάτων αποδεχτούν την πρόσκληση της ΚΟΕ για συζήτηση, στην οποία αναμένεται να παραστεί και εκπρόσωπος του ΣΥΝ. Πάντως από την Κουμουνδούρου υποβάθμιζαν την πρωτοβουλία, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «τρεις ώρες πιο πριν, θα έχει συζητήσει τα ζητήματα αυτά η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ...».