Αναγνώστες

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Οι πρώτες παρεμβάσεις της Ανανεωτικής Πτέρυγας στη Βουλή

Με τρεις ερωτήσεις προς υπουργός ξεκίνησαν τις κοινοβουλευτικές τους παρεμβάσεις οι τέσσερις βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν πρόσφατα από την Κ.Ο. ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ερωτήσεις, τις οποίες συνυπογράφουν οι βουλευτές Φ. Κουβέλης, Θ. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης και Γρ. Ψαριανός αφορούν τη διαχείριση ιατρικών αποβλήτων, την βελτίωση της λειτουργίας της ΔΕΗ και το θέμα των συμβασιούχων της ΕΡΤ.

Επίσης σε δήλωσή του η οποία αφορά τις σημερινές κινητοποιήσεις, ο Φώτης Κουβέλης αναφέρει:

«Οι ενωτικές μαζικές κινητοποιήσεις εκφράζουν την αγωνία της κοινωνίας για το μέλλον που προδιαγράφει το “Μνημόνιο” και την προσδοκία για προοδευτική εναλλακτική πολιτική απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να διαπραγματεύεται και να συμφωνεί με την Κομισιόν και την τρόικα βαριά μέτρα για το ασφαλιστικό και να μην ενημερώνεται ο λαός. Αξιώνουμε τώρα πλήρη ενημέρωση από την κυβέρνηση.

Οι νέες κερδοσκοπικές επιθέσεις πλήττουν ακόμη περισσότερο την οικονομία μας και έχουν ευρύτερη στόχευση.

Ο πρωθυπουργός έχει υποχρέωση να προειδοποιήσει τους ευρωπαίους εταίρους ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της την επίθεση κατά του ευρώ με μοχλό τους λεγόμενους “αξιόπιστους” οίκους αξιολόγησης, χωρίς την έμπρακτη στήριξη από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και ειδικά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η παντοδυναμία των κερδοσκοπικών οίκων πρέπει να πάρει τέλος».


"Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: