Αναγνώστες

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Τα προβλήματα στο συρτάρι αφήνει ο Τσίπρας


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Τις επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν όλοι στην Κουμουνδούρου, αν και ο ίδιος μέχρι στιγμής φαίνεται πως προτιμά να ροκανίζει τον χρόνο από το να αναλάβει σαφείς πρωτοβουλίες που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Ως εκ τούτου, 15 ημέρες μετά τη λήξη του Συνεδρίου του Συνασπισμού και τις ηχηρές του διαβεβαιώσεις ότι «από Δευτέρα θα πάρουμε την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια μας», ο Αλ. Τσίπρας όχι μόνο δεν άνοιξε τα χαρτιά του σε σχέση με το μέλλον της πολιτικής συμμαχίας, αλλά προτίμησε να απόσχει και από την πρόσφατη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας εκεί τον γραμματέα του κόμματος και άλλους δύο εκπροσώπους του Συνασπισμού. Στο διάστημα μάλιστα μετά το Συνέδριο φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και απέναντι στο Μέτωπο του Αλέκου Αλαβάνου, τον οποίο κατηγόρησε ότι εμφανίζεται ως αρχηγός προκαλώντας διασπαστικές κινήσεις και αναλώθηκε σε άνευρες συνεδριάσεις των νέων οργάνων αφήνοντας τα προβλήματα στο συρτάρι...

Οι αντιδράσεις του προέδρου του ΣΥΝ έχουν προκαλέσει προβληματισμό σε μεγάλο τμήμα του κόμματος και κυρίως σε όσα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας παρέμειναν στο κόμμα περιμένοντας από την ηγεσία του να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για διασαφήνιση των σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως σχολιάζουν στην Κουμουνδούρου, «ο Αλέξης Τσίπρας χρωστάει μια απάντηση στον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος τού έδωσε πίστωση χρόνου για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και σε όλους όσους μέσα στον ΣΥΝ πίστεψαν ότι θα γίνουν οι απαιτούμενες εκείνες ενέργειες που θα εμποδίζουν τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν αντίκτυπο στην Κουμουνδούρου και αντιστρόφως.

Οι σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. O Αλ. Τσίπρας δέχεται κριτική και για το γεγονός ότι εστίασε την προσοχή του στη σύνθεση των οργάνων, αλλά και στις αρμοδιότητες που ανέλαβαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας δίνοντας την αίσθηση ότι επιδιώκει να έχει «δικούς του ανθρώπους» σε καίρια πόστα. Πάντως, είναι σημαντικό, λένε στον ΣΥΝ, ότι με τα θέματα του ΣΥΡΙΖΑ θα ασχολούνται πλέον ο έμπειρος Νίκος Βούτσης από την πλευρά Τσίπρα και ο Αλέκος Καλύβης από το Αριστερό Ρεύμα, επιλογές που δείχνουν ότι πράγματι ο πρόεδρος του Συνασπισμού θα επιδιώξει αργά ή γρήγορα την αποσαφήνιση ή και ομαλοποίηση των σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, η ηγεσία του ΣΥΝ δείχνει ότι δεν προτίθεται να κλιμακώσει την αντιπαράθεση με την Ανανεωτική Πτέρυγα. Η Κουμουνδούρου ικανοποιήθηκε μεν από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία η Βαλτετσίου αξίωνε την επιστροφή των 4 εδρών, θεωρεί όμως πως η σύγκρουση δεν θα είναι επωφελής για τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών όπου ενδεχομένως θα υπάρξει αλληλοϋποστήριξη υποψηφίων μεταξύ ΣΥΝ και Ανανεωτικής Πτέρυγας κόντρα σε υποψηφίους που πιθανόν να κατεβάσει το Μέτωπο του Αλέκου Αλαβάνου.


27 Ιουνίου η συνδιάσκεψη των Ανανεωτικών

Με τις μηχανές να δουλεύουν στο φουλ η Ανανεωτική Πτέρυγα οργανώνει την πανελλαδική της συνδιάσκεψη στις 27 Ιουνίου στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν και οι ανακοινώσεις για την ίδρυση νέου κόμματος που όπως φαίνεται θα φέρει την ονομασία Δημοκρατική Αριστερά. Πρώτιστος στόχος των Ανανεωτών είναι να αποτρέψουν σχόλια και φήμες ότι στόχος τους είναι να ενσωματωθούν στο ΠΑΣΟΚ κι ως εκ τούτου μέσα στην εβδομάδα η Πτέρυγα εξέδωσε δύο ανακοινώσεις με σαφές αντικυβερνητικό περιεχόμενο (συλλαλητήριο, εργασιακές σχέσεις). Τα στελέχη της Πτέρυγας τονίζουν ότι το εγχείρημά τους δεν αποσκοπεί στην επαναφορά του ΚΚΕ Εσωτερικού ή της ΕΑΡ και ότι η πρόσκλησή τους για συστράτευση απευθύνεται στην κοινωνική ανανεωτική Αριστερά, στους πολίτες με περιβαλλοντικές ευαισθησίες και στους αριστερούς σοσιαλδημοκράτες.

απο ΤΑ ΝΕΑ "Διαβάστε περισσότερα".

3 σχόλια:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Μα πρώτα εκεί τα βάζουμε, Άρη.
..πριν τα βάλουμε στο ντουλάπι και μετά στο αρχείο.

Ανώνυμος είπε...

καλο ξεκινημα με την Βουλα οδηγο

Ανώνυμος είπε...

και τα μυαλα του
στο συρταρι τα εχει