Αναγνώστες

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ




laskaratos 30/05/2010 σε 18:43 | #8 Απάντηση | Παράθεμα Δυο πραγματάκια ακόμη για τον πολιτικό που θα ηγηθεί του Μετώπου Ανατροπής του Καπιταλισμού:

1. Θυμίζω τη στάση του ως Ευρωβουλευτή να υπερασπιστεί το Άβατο του Αγ.Όρους («ας αφήσουμε το Άγιον Όρος στην ηρεμία του») με αφορμή την άρνηση των γυναικών υπουργών Εξωτερικών της Σουηδίας και Φιλανδίας να δεχθούν την προσάρτηση δήλωσης για το ειδικό καθεστώς του Αγίου Όρους στη συνθήκη του Άμστερνταμ και την επιστολή 35 ευρωβουλευτών από όλες τις χώρες να υιοθετηθεί η δήλωση αυτή.
Μια προφανώς παράλογη άποψη για ένα κόμμα με σημαία του τον φεμινισμό, τον χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η στάση του αυτή που επικρίθηκε μόνο από τις γυναίκες του ΣΥΝ, επιβαρύνθηκε από την γελοιότητα των επιχειρημάτων που επινοήθηκαν: Ας χειροτονήσει η Καθολική Εκκλησία πρώτα γυναίκες ιερείς κλπ. Η κουτοπονηριά του επιχειρήματος έγκειτο σε δυο σημεία. Πρώτον οι καθολικοί ευρωβουλευτές ήταν υπέρ του Άβατου, και δεύτερον, είναι σαφώς δικαίωμα και εσωτερικό πρόβλημα κάθε Εκκλησίας το αν θα χειροτονεί γυναίκες ή και πιγκουϊνους, ενώ η απαγόρευση εισόδου Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών σε ελληνικό έδαφος είναι σαφώς άλλης τάξης ζήτημα.

2. Η παρουσία του (όπως και της κας Παπαρήγα) στην κηδεία Χριστόδουλου. Είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθεί στη σύγχρονη ιστορία μας πρόσωπο τόσο ηθικά διαβλητό και από κάθε πλευρά διάτρητο όσο ο αρχιφαρισαίος χουντικός, δημαγωγός και εθνικιστής αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Όμως η Αριστερά τον τίμησε στα στερνά του με τρόπο βαθιά ανήθικο ή έστω παράλογο, ιδιαίτερα για τον ΣΥΝ που η «Αυγή» τον είχε κατηγορήσει λίγους μήνες πριν-χωρίς να διαψευστεί-για αισχρότατες κακουργηματικές πράξεις που δεν θέλω τώρα να τις επαναλάβω, σε βάρος τροφίμων ιδρύματος επί Χούντας. Ο κ.Αλαβάνος δεν ντράπηκε να εξάρει ακόμη και τον επαίσχυντο τρόπο με τον οποίο ο Χριστόδουλος, (που δεν στράφηκε στα ιερά λείψανα και στις θαυματουργές εικόνες που εμπορευόταν μέχρι τότε αλλά στη δυτική Ιατρική), προκειμένου να καθυστερήσει τη μετάβασή του στον επουράνιο Παράδεισο που τον λάνσαρε μια ζωή-με το αζημίωτο-αποπειράθηκε να αρπάξει από νεότερους στην ηλικία και παλιότερους στη λίστα αναμονής ασθενείς μόσχευμα το οποίο ιατρικά ήταν γνωστό πως δεν θα τον έσωζε, ενώ όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων έσωσε τον πραγματικό δικαιούχο του. Ο επιπόλαιος “αριστερός” εγκωμιασμός του Χριστόδουλου επιβαρύνεται ιδιαίτερα αν συνυπολογιστούν η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος για τη μετάβαση με πρωθυπουργικό αεροπλάνο σε πανάκριβο νοσοκομείο του εξωτερικού και η πανικόβλητη ρήση ανάξια ενός πνευματικού πατέρα: «Γιατί σε εμένα θεέ μου». Διεπίστωσε λοιπόν πέρα από κάθε λογική και ηθική ο κ.Αλαβάνος, πως ο Χριστόδουλος βάδισε προς τον θάνατο με «γενναιότητα και καρτερικότητα» που «είναι ένα θετικό του μήνυμα προς όλους». Ναι, αυτές οι κουταμάρες ειπώθηκαν από τον αρχηγό μιας παράταξης, χιλιάδες μέλη της οποίας περπάτησαν με το κεφάλι ψηλά στο εκτελεστικό απόσπασμα χωρίς να κηρύττουν την θανατολαγνεία και να πιστεύουν σε επουράνιους Παράδεισους.

Ξέχασα όμως πως ζούμε στη χώρα των Λωτοφάγων που ο καθένας είναι ότι δηλώσει και ο κ.Αλαβάνος αυτή τη σαιζόν δηλώνει Επαναστάτης.

κακό συναπάντημα 30/05/2010 σε 21:12 | #9 Απάντηση | Παράθεμα @laskarato

καλώς τα παιδιά! Για πασόκος που αισθάνεται ότι κινδυνεύει από ένα νέο “Αντρέα Παπανδρέου” τα λες καλά. Ελπίζω ο Γιωργάκης να προλάβει να σε ανταμείψει για τις υπηρεσίες που του προσφέρεις πριν φύγει με το ..ελικόπτερο.

laskaratos 31/05/2010 σε 09:00 | #10 Απάντηση | Παράθεμα Kακό συναπάντημα,
πίστεψέ με δεν θα καταδεχόμουν να απαντήσω ποτέ σε τέτοιας ποιότητας ανταπάντηση σαν τη δική σου, που αποφεύγεις να θίξεις κάτι από αυτά για τα οποία κατηγορώ τον Αλαβανό, κάνεις επίθεση ad hominem, ακολουθώντας μέθοδο σταλινική και βαθιά ανήθικη, βάζοντάς μου ολότελα αυθαίρετα την ταμπέλα τπου Πασοκτζή. Απαντώ μόνο και μόνο σεβόμενος το αριστερό φόρουμ που φιλόξένησε τα σχόλια μου.

Λοιπόν ανήκω στο ΠΑΣΟΚ όσο εσύ ανήκεις στο Λάος. Ψηφίζω Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) και σαν αριστερός πολίτης ρώτησα, αν δεν το κατάλαβες, γιατί:
1.Ο Αλαβάνος ύμνησε τον Χουντόδουλο;
2.Γιατί υπερασπίστηκε το Άβατο του Αγίου Όρους
3.Γιατί δέχτηκε αρχικά να παρουσιάσει βιβλίο για τους δικηγόρους Λυκουρέζους μαζί μάλιστα με τον κ.Πρετεντέρη;

Συνάδουν αυτά με το αντισυστημικό προφίλ που επιμελώς λανσάρει;
Συνάδουν με στοιχειώδη πολιτική ηθική όχι αριστερή αλλά ούτε καν αστική, γιατί βέβαια κανείς δημοκράτης δεν θα καταδεχόταν να κάνει κάτι από αυτά τα τρία.
Συνάδει η έλειψη κάποιας δημόσιας αυτοκριτικής από τον ίδιο με το αριστερό ήθος;
Συνάδει η σιωπή των συντρόφων του-άρα και η συνενοχή τους-με αριστρερή συμπεριφορά;
Έχετε σταλινισμό στο φόρουμ σας και στο Μέτωπό σας και θεωρείτε τον αρχηγό υπέράνω κριτικής;
Όποιος θέλει και μπορεί ας αποαντήσει.
"Διαβάστε περισσότερα".

4 σχόλια:

Thomas a.k.a Malefino είπε...

Κακό συναπάντημα απ'οτι φαίνεται ούτε καν διάβασες το κείμενο... Έδωσες από το πουθενά(!!!) μια ταμπέλα(η οποία δεν συμπίπτει στο ελάχιστο με το κείμενο) πράγμα που δείχνει σταλινικό χαρακτήρα όπως προείπε ο φίλτατος και δείχνει έλλειψη πολιτικής αντιπρότασης.
Τώρα όσον αφορά το Άγιον Όρος συμφωνώ με τον Αλαβάνο. Οι χριστιανοί έτσι πιστεύουν καιτο θεωρώ καθαρά δικό τους πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό της θρησκείας τους και είμαστε υποχρεωμένοι να το σεβαστούμε.

manosgl είπε...

Χαρακτηριστικό της θρησκείας τους είναι να καταλάβουν ολόκληρη την Ελλάδα και να μην αφήνουν κανέναν άλλο να κυκλοφορεί όπως τα παλιά καλά χρόνια του Βυζαντίου και της τουρκοκρατίας.
Απλώς δεν το χουν καταφέρει.
Γιατί να μην σεβαστούμε κι αυτό;
Ένα μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών κονδυλίων κατευθύνθηκε στον Άθω προς εξυπηρέτηση μιας μικρής κοινότητας.
Από την χρήση αυτών των κονδυλίων απαγορεύεται να επωφεληθούν οι γυναίκες, δηλαδή παραπάνω από το μισό ελληνικό πληθυσμό.
Γιατί δόθηκαν;
Ακόμη κι αυτά που φαγώθηκαν από τα λαμόγια, σε μεγαλύτερες ομάδες απευθύνονταν.

Leo Kastanas είπε...

ενδιαφέροντα τα όσα γράφεις Λασκαράτο. ¨ομως ο ΑΑ είναι πια ένας μικρός ήρωας της αριστεράς της Αριστεράς, λόγω των πύρινων λόγων του (όχι πράξεων)και φοβάμαι ότι θα σου επιτεθούν.

Τώρα για το "άγιο" όρος τι να πούμε ρε παιδιά. Πραγματικά είναι άβατον αλλά στην αρετή.

Ανώνυμος είπε...

Thomas,
οι χριστιανοί δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα και από τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μπορεί π.χ. να πιστεύουν στο θεσμό της δουλείας όπως τον ευλογεί ο Απ.Παύλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί π.χ. το Άγιο Όρος να συνεχίσει να έχει δουλοπάροικους. Μπορεί να πιαστεύουν πως ο μονάρχης μπορεί να σφάζει χιλιάδες πολίτες του-γυναικόπαιδα-και να ανακηρύσεται Άγιος (Θεοδόσιος, Ιουστινιανός κλπ) ή να δολοφονεί το γιό του και τη γυναίκα του (Μ.Κωνσταντίνος κλπ) αλλά δεν σημαίνει πως θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν αυτό και σήμερα.
Το Αγιο Όρος που κάποτε υμνούσε τον Χίτλερ-και το ξέρει αυτό ο κ.Αλαβάνος-τρώει τους φόρους και των γυναικών.
Οφείλει να τις σεβαστεί.
Δεν είναι κράτος εν κράτει. Άλλο να απαγορεύει την είσοδο των γυναικών στο Ιερό άλλο σε ελληνικό έδαφος.
Ο Αλαβάνος δεν είναι κουτός. Είπε ότι είπε λόγω των υπόγειων σχέσεων που έχει με το πατριαρχείο για τα αίσχη του οποίου συστηματικά σιωπά και αυτός και μεγάλο τμήμα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, συνειδητά.
Π.χ. Ο Εφραίμ, πρωταγωνιστής τεράστιου οικονομικού σκανδάλου (κάποιοι έχασαν γι αυτό την πρωθυπουργία), με 15 μήνες πρωτόδικη καταδίκη παραμένει προκλητικά ηγούμενος, έξω από κάθε ηθική και δεοντολογία.
Είδες κάποια καταγγελία από τον ΣΥΝ κατά του "πράσινου" (Χα χα χα) πατριάρχη;
Λασκαράτος