Αναγνώστες

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Η γρίπη των εγκαινίων.

Ο ιός της γρίπης των εγκαινίων σε οξυμμένη μάλιστα μορφή φαίνεται να προσέβαλε τον κο Λαμπρινούδη και ασθμαίνοντας σπεύδει από χωρίου εις χωρίον, επιδιδόμενος προς άγρα ψήφων, σε εγκαινιασμούς γηπέδων, γυμναστηρίων, παιδικών χαρών και ότι άλλου μπορεί να συμβάλει στην ευόδωση των προσωπικών πολιτικών επιδιώξεων του κυρίου Νομάρχη.
Με γνώμονα το αλήστου μνήμης χουντικό σλόγκαν «κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο»- ιεραρχώντας κατά το δοκούν- τις μεγάλες πράγματι ανάγκες της χιώτικης υπαίθρου, ο Νομάρχης διασπαθίζει το δημόσιο χρήμα σε αμφιβόλου χρησιμότητας έργα, αγγίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τα όρια της προκλητικότητας με τα χωριά μας να ερημώνουν από την έλλειψη βασικών υποδομών αναγκαίων για την αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων τους.
Με πρόσχημα τις τεράστιες ελλείψεις αθλητικών υποδομών- είναι γνωστό ότι η Χίος το πέμπτο σε έκταση νησί της Ελλάδας δεν διαθέτει σύγχρονο στάδιο- με τα σωματεία κλασσικού αθλητισμού σε διωγμό, ο Νομάρχης εγκαινιάζει ημιτελή, ακατάλληλα και σε μερικές περιπτώσεις επικίνδυνα γήπεδα ποδοσφαίρου, αποδεικνύοντας το εύρος της ανευθυνότητας που διακρίνει την πολιτική πρακτική του.
Στις Καρυές στο γήπεδο που με τυμπανοκρουσίες προεκλογικά εγκαινίασε ο Νομάρχης, βράχος επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη επί των κεφαλών των ποδοσφαιριστών, καθιστώντας το χώρο ακατάλληλο πριν την ολοκλήρωση των απαιτούμενων συμπληρωματικών εργασιών.
Στο Θολοποτάμι το γήπεδο εγκαινιάσθηκε παραμένει όμως ανολοκλήρωτο, χωρίς αποδυτήρια, με το τσιμεντένιο τοιχίο να προβάλει λίαν απειλητικό για τους αθλητές, μισό μόλις μέτρο από τον απελπιστικά μικρό αγωνιστικό χώρο.
Στον Άγιο Γιώργη Συκούση το γήπεδο έχει μεταβληθεί σε λειμώνα και στο Δαφνώνα οι αθλητές παίζουν κορώνα γράμματα τη σωματική τους ακεραιότητα.
Την ίδια ώρα στην πόλη της Χίου τα μισά και πλέον σωματεία του νησιού-οι παρίες του χιώτικου αθλητισμού- συνωστίζονται στο ένα και μοναδικό γήπεδο και ο Βροντάδος στερείται οιουδήποτε δημόσιου ή δημοτικού αθλητικού χώρου για να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών του.
Στη Λαγκάδα το γήπεδο προς το παρόν παραμένει βοσκοτόπι και στον Κάμπο αλάνα, με το Νομάρχη να παίζει με την υπομονή όλων όσων πίστεψαν τις εξαγγελίες του.
Πρέπει να περιμένουν. Οι μακέτες και τα εγκαίνια προηγούνται.
Ο ιός της γρίπης των εγκαινίων προσέβαλε το Νομάρχη…

Επικεφαλής του Νομαρχιακού Συνδυασμού Χίου «Ενωτική Αριστερή Κίνηση». (Ε.Α.Κ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: